Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5236 tot 5240
Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Vloeken in de GOUDkerk

De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciëren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Chinees bedrijf investeert in Canadese GOUDmijn

Het Chinese staatsbedrijf China Machinery Engineering heeft een akkoord bereikt met het Canadese Sona Resources om de heropening van een GOUDmijn te financieren. Het zou gaan om een investering van ongeveer $55 miljoen Canadese dollars. De overname is te plaatsen in de context van een sterke vraag naar GOUD vanuit China.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks het feit dat de meeste landen in het Midden-Oosten hun munt gekoppeld hebben aan de dollar zouden ze hun GOUDreserves moeten uitbreiden, zo concludeert de Dubai International Financial Centre Authority. Door meer GOUD aan te houden kunnen landen hun reserves in dollars afschermen tegen volatiliteit in de wereldwijde valutamarkt.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

GOUDmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat GOUDmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de GOUDsector) concludeerde het volgende: ‘De GOUDindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen GOUD op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de GOUDprijs staat bepaald niet laag.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Stand van zaken GOUD en zilver

GOUD en zilver kregen de afgelopen weken de nodige correctie voor de kiezen. Een grote speler als George Soros maakte vrijdag bekend zijn positie in GOUD-ETF’s en GOUDmijnen in Q4 van 2012 flink afgebouwd te hebben. Terecht of niet?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$