Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 526 tot 530
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Wat kunnen we nog van de GOUDprijs verwachten in het najaar?

De stijging van de GOUDprijs begin dit jaar tot eind juni was fenomenaal. Dit hadden de GOUDkevers in decennia niet meer meegemaakt. Maar een oververhitting en een te positief sentiment zorgden ervoor dat een afkoeling noodzakelijk was. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, ook de GOUDprijs niet. Maar wat kunnen we nu nog verwachten voor de rest van 2016?

Negatieve rentevoeten, geld printen, politieke onzekerheid in Europa als in de Verenigde Staten, overheidstekorten, een zwakke economische groei, een overgewaardeerde aandelenmarkt, een overgewaardeerde obligatiemarkt, een overgewaardeerde vastgoedmarkt … het speelt allemaal in de kaart van GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Rusland wil meer onafhankelijkheid van dollarsysteem

Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘GOUDdekking’ van de roebel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Deze laatste ontwikkelingen geven GOUD meer glans

Het plaatje voor GOUD ziet er voor de lange termijn werkelijk grandioos uit. Er ontwikkelen zich steeds meer factoren die uitwijzen dat GOUD een glorieuze toekomst te gemoed gaat. De aanleidende factoren zelf zijn helaas minder rooskleurig daar de toekomstige stijgende GOUDprijs gedreven wordt door verslechterende macro economische omstandigheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

FED maakt einde aan GOUDcorrectie

Fed-bestuurslid Lael Brainard heeft gisteren eigenhandig een einde gemaakt aan de correctie in GOUD en zilver.

Er heerste wat twijfel in de markt of de Fed dan toch misschien de rente zou verhogen in september, maar die twijfel werd nu weggenomen.

Volgens Brainard moet de centrale bank voorzichtig zijn om de steun voor de Amerikaanse te snel weg te nemen. Ze wil eerst sterke consumentenbestedingen en bewijzen van stijgende inflatie zien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Betalen met plastic: Britten nemen nieuw biljet van 5 pond in gebruik, gemaakt van kunststof

Het nieuwste bankbiljet in het Verenigd Koninkrijk is gemaakt van kunststof en kan vijf jaar langer mee dan de papieren versie.

The Bank of England lanceert dinsdag haar nieuwste biljet. Het briefje van 5 pond heeft een facelift gekregen en is nu gemaakte van polymeer in plaats van papier. Dat maakt het geld moeilijk na te maken, maar ook schoner, sterker en duurzamer. Omdat het materiaal moeilijker te scheuren is dan papier, kunnen de biljetten vijf jaar langer meegaan.

440 miljoen briefjes: Oud-premier Winston Churchill staat op het biljet, dat ook een ‘venster’ heeft en een watermerk met de koningin. De beroemde klokkentoren Big Ben is in GOUD– en zilverfolie te zien. 440 miljoen van The New Fiver gaan vanaf dinsdag in de omloop en zullen het oude papieren biljet vervangen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$