Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5251 tot 5255
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over GOUD, centrale banken en de toekomst

GOUD blijft de gemoederen bezig houden. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet het als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De overeenkomsten zijn dat beide partijen het gele edelmetaal als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast en duurzaam is.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over GOUD kan je weinig intelligente zaken vertellen

GOUD dekt je andere beleggingen en is niets meer dan een verzekering. Het is geen cruciaal deel van je portefeuille en al zeker niet het centrum van je financiële leven,” schrijft Cullen Roche op Pragmatic Capitalist.

Roche doet deze uitspraken in een reactie op de Amerikaanse belegger Howard Marks, die nog minder optimistisch is over GOUD dan Roche zelf. Volgens Marks kan er “niets intelligents gezegd worden over GOUD, want het produceert geen cash flow en heeft daarom geen juiste prijs. Je kan het kopen uit bijgeloof of het negeren als je atheïst bent, maar je kan het niet kopen met een analytische fundering”.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

China ondersteunt opmars renminbi

Terwijl Japan en Amerika beland lijken te zijn in een valutaoorlog, azen de Chinezen er steeds meer op om van hun munt een wereldreservevaluta te maken. De positie van de euro en de dollar zou daarmee zwakker worden. Dat zeggen verschillende marktspecialisten.

De financiële denktank Omfif besteedt vandaag in Londen aandacht aan het onderwerp. De opmars is een teken van wantrouwen in de dollar, waar het huidige financiële systeem te veel op zou rusten. Niet voor niets zijn centrale banken van opkomende markten sinds 2008 gretig GOUD aan het inslaan.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Particulieren blijven GOUD koesteren

Vandaag in de Volkskrant een artikel over GOUD en de verwachting voor de GOUDprijs de komende periode. Volgens Luc van Hecke, manager bij Amsterdamgold.com zijn er met de huidige koersen veel klanten die GOUD kopen en slechts een beperkt aantal klanten die juist GOUD verkopen bij de huidige lage GOUDkoersen. Vrijdag 15 februari daalde GOUD tot onder de $1.600 per troy ounce; een belangrijk psychologisch niveau. Hierdoor waait de discussie weer op over het beleggen in GOUD en vooral nu hedgefonds manager George Soros heeft besloten om een groot deel van zijn positie in GOUD te verkopen. Lees het hele artikel hieronder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Kijk op de week

Het kan verkeren zei Bredero. In een week waar de doemberichten over Europa en Amerika weer de kop op steken wordt juist de GOUDprijs verpletterd. Op enkele dagen tijd ging de GOUDprijs verschillende procenten lager en het sleurde de GOUDmijnaandelen en andere grondstoffen in zijn val mee. Maar niet getreurd, niet alles is rozengeur en maneschijn in de Westerse wereld. GOUD zal zijn status als toevluchtsoord weer innemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$