Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5251 tot 5255
Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

GOUD en zilver: de stand van zaken

Vanaf begin oktober zijn de GOUD- en zilverprijs dagelijks onder druk gezet. Een opmerkelijk gegeven, aangezien dit voordien zo gemiddeld een tot tweemaal per week gebeurde. GOUD is in dit tijdsbestek dan ook gedaald van $1793 naar $1611, en zilver van $35 naar iets onder de $30.

Deze gefabriceerde dalingen boezemen de minder standvastige ‘gelovigen’ onder de GOUD- en zilverbezitters veel angst in, wat op een bepaald moment een zichzelf versterkend fenomeen wordt, doordat de ene prijsdaling de volgende uitlokt. Zo kunnen uiteindelijk ook de meest volhardende beleggers er het bijltje toch maar bij neer gooien en hun GOUD- en zilverbezit van de hand doen. Een begrijpelijke reactie, maar naar mijn bescheiden mening niet slim.

Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Schalie verstoort alles

Fracken van schaliegas piekt, ook als mediahype. Adviseurs, media en politici rollen over elkaar heen om ons toch maar te overtuigen dat het GOUDen ei om de crisis mee te bezweren voor het oprapen, of in dit geval voor het uitboren ligt. CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij presenteert dinsdag in Brussel met veel ophef een ‘Argumentenkaart’ met de voors en tegens van schaliewinning, die overigens twee jaar geleden al is gepubliceerd door TNO. En financieel adviesbureau PwC kwam vorige week met een rapport over schalie olie als redder van de economische groei. Daarin vertelt PwC maar het halve verhaal. Dat halve verhaal gaat helemaal over geld, en dan vooral over snel geld. Geld voor morgen, zonder de kosten voor overmorgen en daarna mee te nemen.

De wereldwijde impact van schalieolie resulteert volgens het rapport van PwC de komende twee decennia in significant lagere olieprijzen en als gevolg een hoger wereld bbp. Waar het rapport niet op in gaat zijn de enorme kosten van de winning in verhouding tot de opbrengsten (bij schalieolie nu al oplopend tot $90,- per vat), de enorme milieu-impact en –risico’s, het enorme land- en waterverbruik bij de winning en het gevolg van stijgende CO2 prijzen. Vooruitzicht dat de kosten van winning aanmerkelijk zullen dalen is er nauwelijks: de levensduur van een schalieput is kort, omdat er maar in een beperkte afstand tot de put kan worden gewonnen. Daarna moet weer een nieuwe bron worden geslagen, een paar kilometer verderop. Het landschap en de bodem blijven gehavend achter.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

India importeerde in 28% meer GOUD in januari

India heeft in de eerste maand van dit jaar 28% meer GOUD geïmporteerd dan in dezelfde maand van 2012. Met een import van 100 ton GOUD was dit de beste maand in anderhalf jaar tijd. De Indiase GOUDhandelaren anticipeerden op een verhoging van de importheffing, die uiteindelijk op 21 januari doorgevoerd werd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

Kijk op de week

De Euro, de Dollar, de Yen, de Yuan,… het zijn allemaal munten. Elk land of regio heeft zijn eigen munt. De competitiviteit van een land wordt uitgedrukt aan de hand van de wisselkoers. Dit systeem, zonder GOUDstandaard, heeft al decennia lang verrassend genoeg goed gewerkt. Maar het systeem zit in de eindfase van zijn bestaan. Een valutaoorlog woedt over de wereld. Dit is het begin van het einde van de wisselkoersen in hun huidige bestaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$