Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5251 tot 5255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Volume Shanghai Gold Exchange stijgt tot nieuw record

De Shanghai Gold Exchange heeft een week stil gelegen naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar. Op de eerste handelsdag gisteren werd een record hoeveelheid GOUD verhandeld. Vermoedelijk hebben de Chinezen gebruik gemaakt van de gedaalde GOUDprijs om GOUD in te slaan, aldus

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

GOUDprijs blijft dalen, maar speculanten zijn positiever

  GOUD weer diep in het rood, 1600 dollar grens is in zicht »

De afgelopen week was al geen goede week voor de GOUDprijs, en ook deze week krijgt het edelmetaal weer vele klappen te verwerken. De huidige GOUDkoers staat op 1609 dollar per troy ounce, waardoor er voorlopig geen reden is tot positief sentiment. Investeerders lijken GOUD massaal te laten vallen omdat het edelmetaal er maar niet in slaagt om door de 1700 dollar grens heen te breken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

GOUD op weg naar een wereldwijd tekort

Richard Evans zegt in The Telegraph dat de GOUDprijs kan stijgen naar $ 2.000 door een wereldwijd tekort aan GOUD. De GOUDsector zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Hierdoor hebben de mijnbouwers hun investeringen teruggedrongen. Dit zal de komende jaren leiden tot een tekort aan GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Sprott: op een gegeven dag ontploft de boel

Eric Sprott is heel bezorgd over de gang van zaken in de financiële wereld. Er heerst ontzetten veel chaos in het systeem en we voelen dat langs alle kanten. De mensen kunnen dit nog niet helemaal vatten omdat ze gewoon zijn dat alles altijd goed komt. Niemand gelooft in een slechte afloop, maar op een dag ontploft de boel.

Volgens Sprott worden GOUD en zilver onderdrukt omdat ze representatief zijn als een kanarie in de koolmijn. Als GOUD en zilver te hard stijgen, gaan de mensen wel beseffen dat er iets niet klopt. De acties van de centrale banken zijn onverantwoord en belachelijk. Dit zou voor hogere prijzen moeten zorgen bij de edelmetalen, maar dit wordt tegengewerkt om de mensen een rad voor de ogen te draaien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Rob Putter: GOUD even in de ijskast

Het zit het GOUD niet mee. Liggen GOUDbeleggers al een tijdje op de loer voor een valutaoorloog, gaat die niet door.

Tenzij… de G-20 van grote industriële landen terugkomt op hetgeen besproken is op de top in Moskou afgelopen weekend. Op die top is uitstel van de oorlog bedongen, hoewel Japan zijn posities nog niet opgeeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$