Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 5261 tot 5265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Gratis beurstips van ‘Beurs.com’

Beurs.com’ komt bijna elke dag met gratis tips om je portefeuille te beheren. Op het einde van de week geven we een overzicht van de beste, gratis beurstips die je kan vinden.

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de GOUD- en zilveraandelen. Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen. Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van …

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende GOUDprijs compenseerde voor de devaluatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Jim Rogers bij Lauren Lyster: Er zijn geen sterke valuta meer

Lauren Lyster interviewde Jim Rogers over de enorme vraag naar GOUD en zilver munten. In dit interview verklaart Rogers dat er geen sterke munten meer zijn: 

there are no longer any strong currencies, hang on to your silver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

GOUDsmokkel India naar schatting 250 ton in 2012

India heeft het afgelopen jaar de importheffing op GOUD meerdere keren verhoogd, van minder dan 1% naar 6% nu. Als gevolg daarvan wordt steeds meer GOUD via illegale kanalen binnengebracht. De smokkel van GOUD wordt steeds lucratiever, inmiddels zou men al omgerekend €2770 besparen per kilo gesmokkeld GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Dow/Gold ratio geeft voorkeur voor aandelen

In het vorige artikel over de Dow/Gold ratio gaven we al aan dat aandelen het de laatste tijd veel beter doen dan GOUD. Aangezien de Dow/Gold ratio een neerwaartse trend opwaarts heeft doorbroken kan dit wel eens blijven duren. Kirk Lindstrom denkt er op Seeking Alpha hetzelfde over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$