Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5261 tot 5265
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

India verhoogt importheffing GOUD naar 6%

De Indiase overheid wil de import van GOUD beperken en heeft om die reden de heffing opnieuw verhoogd. In plaats van 4% betaalt men straks 6% op de invoer van zuivere GOUDbaren. Voor onzuivere dore GOUDstaven van 25 kilogram gaat de invoerheffing zelfs van 2 naar 5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

"Ghana overweegt terughalen GOUDvoorraad"

Volgens sommige analisten is Ghana er klaar voor om haar GOUDreserve terug te halen uit Londen en New York. Volgens de centrale bank van Ghana is het land politiek stabiel genoeg om de GOUDvoorraad op eigen bodem op te slaan. De Bank of Ghana zegt dat het geïnspireerd werd door het besluit van de Bundesbank om GOUDstaven terug te halen uit het buitenland.

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Dijsselbloem: GOUD kan in buitenland blijven liggen

Minister van Financiën Dijsselbloem ziet geen reden om een deel van het in het buitenland opgeslagen GOUD terug naar Nederland te halen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

De Duitse centrale bank maakte vorige week bekend voor 27 miljard euro aan GOUD terug te halen uit het buitenland. De Duitsers willen dat hun eigen land de centrale bewaarplaats van de Duitse GOUDreserve wordt.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

GOUD en de 2000 dollar utopie

Analisten spreken al hele lange tijd over het feit dat GOUD door de 2000 dollar grens heen zou gaan. Eerder werd voorspelt dat GOUD weleens begin 2013 over de magische grens heen zou kunnen stappen, echter is wel gebleken dat de GOUDprijs nog lang niet klaar is deze stap. In plaats van naar boven ging de prijs van GOUD de afgelopen weken naar beneden, en is pas in januari 2013 weer langzaam beginnen op te krabbelen. Of de GOUDprijs binnen afzienbare tijd weer richting de 2000 dollar zal gaan is nog maar de vraag, aangezien eerst een aantal belangrijke grenzen moeten worden overwonnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

De routebeschrijving voor $25000 GOUD

Robert Fitzwilson legt aan de hand van onderstaande grafiek uit hoe GOUD extreem ondergewaardeerd ten opzichte van de monetaire basis van de dollar. De grafiek berekent de monetaire basis van de dollar (in miljarden dollars) min de waarde van het GOUD (in dollar per ounce).

Het is een andere manier om de verhoudingen in perspectief te plaatsen. Het geeft een duidelijk beeld hoe overgewaardeerd GOUD was late jaren ‘ 70 en hoe ondergewaardeerd GOUD momenteel is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$