Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 5271 tot 5275
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Tekorten bij zilver in aantocht

De meeste beleggers met een interesse voor edelmetalen volgen vandaag hoofdzakelijk nog enkel de prijs van GOUD. Dat is op zich normaal: GOUD is en blijft het vlaggenschip voor het sector. Echter, zilver is compleet uit de aandacht geraakt in de voorbije jaren. De dagelijkse prijsperikelen kunnen zelden nog boeien. Dat was ooit wel anders. In de periode van 2010 en 2011 zaten beleggers dagelijks aan hun schermen gekluisterd om de achtbaan bij zilver van minuut tot minuut op te volgen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

GOUD: uw verzekering tegen het onhoudbare!

GOUD heeft vorig jaar ‘slechts’ een return gerealiseerd van 7 %. Dat was voor vele de perfecte excuus om te verklaren dat de bull market voor GOUD voorbij is. Helaas is er in het huidige monetaire systeem weinig verandert sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Over heel de wereld zijn er krachten aan het werk die onhoudbaar zijn (Japan, Eurocrisis, Amerikaanse schulden). En dat is juist de kracht van GOUD, het is een verzekering tegen het barsten van het onhoudbare. Daarom en nog veel meer redenen dat GOUD zal blijven stijgen de komende jaren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Ook de verkoop van American Eagle Gold munten stijgt fors

De US Mint heeft de verkoop van de American Eagle Silver al stilgelegd omdat de voorraad uitgeput is. Daarnaast heeft de US Mint bekendgemaakt al voor 127.000 ounce GOUD aan American Eagle Gold munten te hebben verkocht. Dit is nu al 67 % meer dan december 2012.

Het is ook evenveel als de totaal verkochte hoeveelheid in januari 2012, en de maand is nog maar net over de helft. Je kan dus best zeggen dat 2013 met een explosie is begonnen voor de vraag naar GOUD en zilver munten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Hedgefonds zet een derde van vermogen om in GOUDstaven

Een hedgefonds uit Hong Kong zet een derde van haar totale vermogen om in fysiek GOUD, een bedrag van $35 miljoen. Het fonds verwacht dat centrale banken door zullen gaan met het bijdrukken van geld en zoekt daarom dekking in fysiek edelmetaal.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Politiek spreekt over repatriëring Nederlandse GOUDvoorraad

Nadat Duitsland vorige week bekendmaakte dat het een deel van de GOUDvoorraden wil repatriëren, gaan er nu ook stemmen op om de Nederlandse GOUDvoorraad weer terug te halen naar de eigen kluis. Het is een trend aan het worden: centrale banken die weer de beschikking willen hebben over hun eigen fysieke GOUD

Duitsland heeft inmiddels aangegeven dat het in stappen zijn fysieke GOUDvoorraad wil laten terugkeren naar de Bundesbank. In Nederland komt de discussie nu eindelijk ook echt op gang omtrent de Nederlandse GOUDvoorraad. CDA Kamerlid Eddy van Hijum heeft inmiddels alLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$