Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 5271 tot 5275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDprijs mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDprijs automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de GOUD-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe Amerika goochelt met andermans GOUD

Dat Duitsland hun GOUD terug wil uit Amerika heeft te maken met de toenemende argwaan van de Duitser of het GOUD al dan niet fysiek aanwezig is bij de Federal Reserve. Aangezien de Amerikanen nog niet eens een audit of een inspectie toelaten, voedt dit de argwaan nog meer. Wat hebben de Amerikanen dan gedaan met het GOUD?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met GOUD zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Gewicht & Waarde: De monetaire eenheid

De meeste tastbare fysieke goederen worden per gewicht verhandeld. Door gebruik te maken van gewichten (massa-eenheden) kunnen contracten gestandaardiseerd worden. Daarom vindt de meeste handel plaats in de gewichtseenheden zoals tonnen, kilo’s, grammen, ponden, ect. GOUD en zilver zijn hierop geen uitzondering. Ook zij worden verhandeld per gewicht. Welk gewicht gebruik wordt om de handel in te laten plaatsvinden, maakt geen verschil. Aangenomen dat GOUD een betaalmiddel is, dan maakt het niet uit of een uitstekend maatpak verkocht wordt voor een troy ounce GOUD of voor 31.10 gram, beide prijzen zijn hetzelfde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indische ETF’s houden 40 ton GOUD aan

5 jaar na de introductie van de eerste GOUD-ETF in India bezitten de 14 ETF's in het totaal al 40 ton GOUD volgens BullionStreet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$