Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5281 tot 5285
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

GOUDprijs in Venezuela corrigeert voor devaluatie

GOUD biedt bescherming tegen het waardeverlies van valuta. Venezuela is een mooie testcase, want hier werd de munt een week geleden met 46% gedevalueerd. Welnu, de GOUDprijs stijgt met bijna datzelfde percentage!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Devaluerende munten: GOUD moet je hebben!

We zagen het al in Iran, Japan en in Venezuela. Als een munt in waarde daalt, door zowel de munt op lange termijn te devalueren (Japan) als door een directe devaluatie (Venezuela), blijft je koopkracht overeind met GOUD. Dit is nu ook het geval in Egypte.

De GOUDprijs bereikte nieuwe recordhoogtes in euro op het hoogtepunt van de eurocrisis. De GOUDprijs bereikte recent ook een nieuw record in Japanse Yen. En na de devaluatie van de Bolivar, steeg de GOUDprijs naar een nieuw record in de Venezolaanse munt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

GOUDhandel tussen Turkije en Iran aan banden gelegd?

Iran verkoopt gas aan Turkije en krijgt in ruil daarvoor Turkse lira. Daarmee kopen Iraanse smokkelaars GOUDbaren, die ze terugbrengen naar Iran of verkopen in Dubai voor Amerikaanse dollars. Door aangescherpte sancties kan Iran straks moeilijker GOUD kopen in Turkije.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

GOUDhandel van Turkije naar Iran getroffen door nieuwe sanctie VS

ISTANBUL (Reuters) - Tighter U.S. sanctions are killing off Turkey's gold-for-gas trade with Iran and have stopped state-owned lender Halkbank from processing other nations' energy payments to the OPEC oil producer, bankers said on Friday.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Schade Venezolaanse devaluatie wordt opgemeten: GOUD heerst!

Eerst was er Colgate-Palmolive, maar deze verkoper van consumentenproducten bleef niet lang alleen. Het bedrijf kreeg al snel gezelschap van Halliburton, Avon en Merck en een snel groeiende lijst van andere bedrijven. Die lijst zal hoogstwaarschijnlijk nog veel groter worden.

Het betreft stuk voor stuk bedrijven die hinder ondervinden van de devaluatie van de Venezolaanse bolivar. Die devaluatie was bijzonder ingrijpend, in zoverre dat al deze bedrijven afschrijvingen moeten doen op hun Venezolaanse activiteiten. Colgate gaf al toe dat het om 120 miljoen dollar gaat!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$