EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5281 tot 5285
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Zijn GOUDmijnaandelen nu koopwaardig?

GOUDmijnaandelen zijn alleen dit jaar al met bijna 20% in waarde gezakt. Vergeleken met september 2011 staan de koersen zelfs 40% lager. Volgens John Goltermann van Obermeyer Asset Management is dit juist een moment om in te stappen. Als het sentiment slecht is komt de bodem snel in zicht, zo redeneert hij. Maar zal hij gelijk krijgen?

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Doet Google het beter dan Apple omdat het economisch beter gaat?

Google en Apple zijn 2 technologierivalen. Recent heeft Google de fakkel van Apple als beurslieveling over genomen. Het aandeel Apple blijft zakken terwijl het aandeel Google blijft stijgen. Is Google nu een beter technologieaandeel. Niet zozeer volgens BusinessInsider. Het is meer een economisch gevolg.

Apple was een veilige haven geworden. Ten tijde van crisis hadden de beleggers niet zoveel keus om in te beleggen. Er waren obligaties (Amerikaanse en Duitse), er was GOUD, de Japanse Yen en er was Apple. Op Apple kon je bouwen, keer na keer versloeg het de verwachtingen. Apple werd een veilige haven in tijden van crisis.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Dertig feiten over GOUDproductie Ghana

Een infographic over de GOUDproductie van Ghana, de zevende grootste GOUDproducent ter wereld. Ghana produceerde in 2012 naar schatting 90 ton GOUD en is daarmee de tweede grootste producent op het Afrikaanse continent. In 1955 piekte de GOUDproductie van het land op meer dan 213 ton.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDprijs

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDprijs. Aangezien de GOUDprijs in dollar noteert, is GOUD de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van GOUD en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Er is geen reden om nu GOUDmijnaandelen te verkopen

Sinds september daalde de GOUDprijs al meer dan 10 %, maar de GOUDmijnaandelen daalden meer dan 40 % in deze periode. De underperformance duurt nu al langer dan 18 maanden en niets blijft eeuwig duren. Er is nu geen reden meer om GOUDmijnaandelen te verkopen volgensĀ 

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs