EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
31
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5286 tot 5290
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDprijs

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDprijs. Aangezien de GOUDprijs in dollar noteert, is GOUD de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van GOUD en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Er is geen reden om nu GOUDmijnaandelen te verkopen

Sinds september daalde de GOUDprijs al meer dan 10 %, maar de GOUDmijnaandelen daalden meer dan 40 % in deze periode. De underperformance duurt nu al langer dan 18 maanden en niets blijft eeuwig duren. Er is nu geen reden meer om GOUDmijnaandelen te verkopen volgens 

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Platina en palladium doen het (veel) beter dan GOUD

GOUD en zilver dalen terwijl platina en palladium het goed doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ratio tussen GOUD:platina en GOUD:palladium gedaald zijn tot het laagste niveau in anderhalf jaar. Momenteel bieden beide edelmetalen een betere bescherming dan GOUD.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Amerikaanse GOUDvoorraad gecontroleerd en goedgekeurd

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de GOUDvoorraad in de kluis van de New York Fed onlangs weer laten controleren. Uit een selectie van 367 GOUDstaven kwam naar voren dat het GOUD in orde was, bij drie baren was de zuiverheid zelfs hoger dan in de boeken stond.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

China maakt jacht op het GOUD van Canada

Dat China een grootmacht op het gebied van GOUD is weet iedereen, maar het land heeft naast grote reserves van het edelmetaal ook grote hoeveelheden dollar in het bezit. China is bezig met een nieuwe tactiek waarin de dollars worden ingezet om belangen te nemen in verschillende projecten en ondernemingen die actief zijn in de GOUDmarkt. Zo is China nu ook bezig om een belang te nemen in Canada in een mijn waar GOUD wordt opgegraven, om zo wereldwijd grip te krijgen op al het GOUD wat uit de grond wordt gehaald.

Lees verder op goudbubbel.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs