Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5291 tot 5295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Wordt GOUD de nieuwe standaard voor de oliehandel?

Gaan we binnenkort GOUD verhandelen in GOUD in plaats van dollars? Is dat de echte reden waarom Rusland en China zoveel GOUD inslaan? En wat zou dit betekenen voor de dollar en voor Amerika?

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Vermogensbeheer Optimix is voor 100% uit GOUD gestapt

Volgens Optimix Vermogensbeheer is het ‘verhaal GOUD’ nu definitief voorbij. De vermogensbeheerder uit Amsterdam was vroeg bij en zegt goed geprofiteerd te hebben van de prijsstijging van de afgelopen jaren. Maar vandaag zijn alle GOUDposities in cliëntenportefeuilles teruggebracht naar nul. Optimix nam in 2008 GOUD op in klantportefeuilles en hield de weging 'bijna altijd op 5% en soms zelfs 10%'.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Vijf redenen om geen GOUD te kopen.

"Wanneer iedereen hetzelfde vindt, zit waarschijnlijk iedereen er naast." Deze fameuze uitspraak van Humphrey Neill, de vader aller contrarians, blijkt ook van toepassing op GOUD. Het nobele metaal heeft meer fans dan ooit sinds het na de kredietcrisis in drie jaar tijd van 750 naar 1900 dollar per ounce knalde. Dat voedde de eeuwenoude reputatie van GOUD als waarborg tegen inflatie, rente- en valutaschommelingen. Maar nieuw onderzoek haalt die roep hard onderuit. 

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

GOUD is uit

Barrick Gold, 's werelds grootste GOUDdelver, heeft over het laatste kwartaal van vorig jaar een fors verlies geleden. Dat maakte het Canadese mijnbedrijf donderdag bekend. Barrick noteerde ruim 3 miljard dollar (bijna 2,3 miljard euro) in de min. De belangrijkste reden daarvoor was een afschrijving van 3 miljard dollar op een kopermijn in Zambia.

In dezelfde periode in 2011 boekte Barrick nog een winst van bijna 1 miljard dollar. De hoge kosten die het exploiteren van de Lumwana-mijn in Zambia met zich meebrachten, zorgden het afgelopen jaar echter voor onverwachte tegenvallers. De overname van de mijn was onderdeel van de totale overname van Equinox Minerals in 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

As Rusland-China kan GOUDprijs naar nieuwe highs tillen

In de voorbije jaren was China een zeer actieve koper van GOUD. Dat hoeft niet te verbazen, want we hebben er al vaak op gewezen dat de Chinese GOUDvoorraden tov de valutareserves extreem laag waren. Beijing wil daar dringend aan iets doen en koopt dus GOUD.

Ook de Chinezen hebben inmiddels in de gaten dat valutaoorlogen en onrust op de wisselmarkten de voorbode kunnen vormen van iets wat nog veel erger zou kunnen worden. Het eindeloos drukken van waardeloos geld dreigt de hele financiële wereld op stelten te zetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$