Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 5291 tot 5295
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Grafiek: Russische GOUDvoorraad vier keer zo groot als in 2005

De Russische centrale bank koopt sinds 2005 actief GOUD. Sindsdien is haar GOUDreserve gesteven van 227 tot 938 ton. Door het GOUD te waarderen naar marktprijs heeft Rusland inmiddels bijna 10% van haar reserves in fysiek GOUD.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

India trekt aan de noodrem voor import van GOUD

De grootste koper van GOUD ter wereld is India. Dit omdat het land grote hoeveelheden GOUD vraagt om te voldoen in de behoefte van de bevolking die GOUD gebruikt voor het fabriceren van sieraden. Daarnaast investeren veel inwoners in GOUD als belegging, vanwege de zwakke eigen valuta. Door de grote import van GOUD zijn er problemen met de betalingsbalans van India, waardoor de regering genoodzaakt is om aan de noodrem te trekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

3 pro’s en contra’s voor GOUD

SocGen heeft een nota uit waarin het zich afvraagt of GOUD voor het 13e jaar op rij een stijging kan voorleggen. Het heeft daarvoor een kleine lijst gemaakt met 3 pro’s en 3 contra’s. Wat zijn de voordelen en wat zijn de bedreigingen voor de GOUDprijs in 2013 volgens Société Générale:

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Tekorten bij zilver in aantocht

De meeste beleggers met een interesse voor edelmetalen volgen vandaag hoofdzakelijk nog enkel de prijs van GOUD. Dat is op zich normaal: GOUD is en blijft het vlaggenschip voor het sector. Echter, zilver is compleet uit de aandacht geraakt in de voorbije jaren. De dagelijkse prijsperikelen kunnen zelden nog boeien. Dat was ooit wel anders. In de periode van 2010 en 2011 zaten beleggers dagelijks aan hun schermen gekluisterd om de achtbaan bij zilver van minuut tot minuut op te volgen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

GOUD: uw verzekering tegen het onhoudbare!

GOUD heeft vorig jaar ‘slechts’ een return gerealiseerd van 7 %. Dat was voor vele de perfecte excuus om te verklaren dat de bull market voor GOUD voorbij is. Helaas is er in het huidige monetaire systeem weinig verandert sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Over heel de wereld zijn er krachten aan het werk die onhoudbaar zijn (Japan, Eurocrisis, Amerikaanse schulden). En dat is juist de kracht van GOUD, het is een verzekering tegen het barsten van het onhoudbare. Daarom en nog veel meer redenen dat GOUD zal blijven stijgen de komende jaren.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$