Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5291 tot 5295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Sinclair: Obligatiebubbel spat niet uiteen zolang QE loopt

Volgens GOUDkever Jim Sinclair zal de Amerikaanse obligatiebubbel niet uiteen spatten zolang de Federal Reserve obligaties blijft opkopen van de Amerikaanse overheid. Diegene die geloven in stijgende rentevoeten én quantitative easing zijn eraan voor de moeite. Rentevoeten zullen pas stijgen als QE stopt of fors vermindert.

De Federal Reserve zal overheidsobligaties blijven opkopen zolang de overheid met een tekort zit. Alleen als de tekorten afnemen, kan de Fed zijn QE-programma staken. Dan pas zullen de rentevoeten beginnen stijgen. Maar dit zal het tekort weer doen oplopen waardoor de Fed opnieuw zal beginnen met QE. (

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

VS recyclet meer GOUD dan het nodig heeft

De VS recyclede in 2012 meer GOUD dan de markt nodig had. Sinds 2008 is de recycling van GOUD met 33 procent gestegen.

De mijnen in de VS produceerden afgelopen jaar 230 ton GOUD, en recycling leverde 240 ton op. Het land gebruikte zelf slechts 150 ton GOUD.

Dit blijkt uit een rapport van de het Amerikaanse geologische onderzoeksinstituut USGS. Sinds 2008 is de recycling met 33 procent toegenomen, terwijl de capaciteit van de Amerikaanse mijnen ongeveer gelijk bleef.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

25% van de invoer van GOUD in India door smokkel!

Smokkelen bestaat al sinds het begin der tijden. Drugs en andere illigale spullen worden tussen landen gesmokkeld omdat zo toch te kunnen voorzien in bepaalde behoefte die in landen verboden zijn. Vandaag kwam er een opmerkelijk bericht naar buiten op BullionStreet, waarin wordt beschreven dat ruim een kwart van het GOUD wat India binnenkomt door middel van smokkel het land wordt ingevoerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japans Nikkei index in GOUD (grafiek vanaf 1984)

De Japanse Nikkei index is in drie maanden tijd met maar liefst 27% gestegen. Vandaag steeg de Nikkei met 3,77% naar het hoogste punt in ruim vier jaar tijd. Maar is de beurs wel echt gestegen? Uitgedrukt in grammen GOUD daalt de Nikkei al sinds 2000!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japanse Nikkei index op hoogste stand in ruim 4 jaar

De Japanse Nikkei index steeg vandaag met 3,77%, omdat centraal bankier Shirakawa vroegtijdig zijn aftreden bekendmaakte. Hij kan zich niet vinden in het inflatoire beleid van de nieuwe premier Shinzo Abe. In een poging de export aan te jagen moet de waarde van de yen ondermijnd worden. Als gevolg daarvan stijgt niet alleen de GOUDprijs, maar ook de aandelenbeurs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$