Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5296 tot 5300
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

CME verlaagt marges op GOUD- en zilverhandel

Elke handelaar in GOUD en zilver zal zich ongetwijfeld herinneren hoe de CME in de lente en zomer van 2011 in snel tempo de marges op GOUD- en zilverfutures optrok. Die maatregel had maar één doel: de ruggengraat te breken van de (te?) sterke stijging van de prijzen.

1 mei van dat jaar is een datum die in het geheugen van iedere investeerder in edelmetalen in het geheugen gegrift zal staan. De zilverprijs maakte op die dag een tuimelperte van ca. 15 %. Traditioneel is zilver erg volatiel, maar een beweging van dergelijke omvang is natuurlijk extreem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Marc Faber Radio

We kwamen op een uitzonderlijke opname uit van Marc Faber tijdens een radio-interview in het programma Money for Nothing. De heren waren samen aanwezig op de RTHK’s Operation Santa Claus in Hong Kong.

De gebruikelijke thema’s komen aan bod, waaronder de recente beursrally, de visie op China, het beleid van de Fed, inflatie, GOUD… Een onafgebroken uiteenzetting van zo’n 30 minuten. Helaas is de geluidskwaliteit niet zo geweldig, maar voldoende om Faber’s commentaar goed te verstaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Het is 4 jaar geleden sinds China z’n officiële GOUDreserves aanpaste…

Het is alweer 4 jaar geleden dat China een update vrijgaf van z’n officiële GOUDreserve. In 2009 choqueerde de Chinezen de wereld met onverwachte verdubbeling van haar GOUDreserve tot 1054 ton.

Vandaag zijn de verwachtingen in de markt reeds hoog opgelopen. Dit komt omdat China inmiddels de grootste GOUDproducent is geworden, maar ook goed is voor de grootste import van het gele metaal. Analisten wagen zich ondertussen aan een Chinese GOUDreserve van 3500 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Ron Paul: "Overheden strijden altijd met valuta"

Ron Paul was te gast bij Bloomberg en zei dat de valutaoorlog eigenlijk al decennia aan de gang is. Al sinds het einde van Bretton Woods is er veel inflatie geweest, maar nu gaan de ontwikkelingen in een hoger tempo. Ron Paul vreest dat men uiteindelijk het vertrouwen gaat verliezen in valuta en dat er een vlucht zal ontstaan richting tastbare bezittingen als vastgoed en GOUD.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Rusland heeft in tien jaar tijd 570 ton GOUD gekocht

Rusland heeft van 2002 tot en met 2012 in totaal 570 ton GOUD gekocht, zo blijkt uit data van de World Gold Council. Rusland begin eind 2005 actief GOUD te kopen en sindsdien is haar GOUDvoorraad aangegroeid van iets meer dan 200 naar bijna 958 ton GOUD. Met GOUD dekt de Russische centrale bank zich af tegen waardeverlies van buitenlandse valutareserves.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$