Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 5306 tot 5310
Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Platinaprijs op hoogste punt in 17 maanden

De platinaprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in zeventien maanden tijd. Op het moment van schrijven kost het edelmetaal $1.734 per troy ounce, een premie van bijna $60 boven de GOUDprijs.  Het afgelopen jaar was GOUD voor het eerst sinds lange tijd weer duurder dan platina. De stijgende platinaprijs is volgens Kitco voornamelijk toe te schrijven aan zorgen rondom de platinaproductie in Zuid-Afrika. Veel van het jaarlijkse aanbod van dit edelmetaal is afkomstig uit dit land. Vorig jaar werd het werk in verschillende platinamijnen onderbroken, omdat mijnwerkers een hoger loon eisten.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Platinaprijs op hoogste punt in 17 maanden

Platina was enige tijd goedkoper dan GOUD, maar als gevolg van een tegenvallende mijnproductie is het edelmetaal inmiddels weer duurder dan GOUD. De prijs van een troy ounce platina steeg naar $1.734, waardoor het grijze edelmetaal nu bijna $60 duurder is dan GOUD. Steeds meer beleggers anticiperen op deze ontwikkeling door platina te kopen. Daarmee drijven ze de prijs mogelijk verder op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Zerohedge: Dit is de reden waarom GOUD en Europese aandelen achterblijven op de VS

Het zal de aandachtige lezer niet ontgaan zijn. GOUD zit al maanden in een zijwaarts handelspatroon. Maar ook Europese aandelen zitten opnieuw in de hoek waar de klappen worden uitgedeeld.

Hoe heeft dit alles verband? Zerohedge kwam tot een opmerkelijke vaststelling. Sinds de aflossing van de LTRO programma’s in Europa is het balanstotaal van de belangrijkste globale centrale banken aan het krimpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Dow/Gold doorbreekt neerwaarts trendkanaal

De Dow/Gold ratio wordt gebruikt om te bekijken hoe de Dow Jones presteert in echt geld, met andere woorden in GOUD en niet in dollars. Dit geeft een totaal ander beeld. In GOUD zit de Dow Jones al 13 jaar in een berenmarkt. Maar daar lijkt precies verandering in te komen.

GOUDkevers zullen het niet graag zien, maar de Dow/Gold ratio heeft zijn neerwaartse trend opwaarts doorbroken. In 1999 had je nog 44,8 ounces GOUD nodig om 1 keer de Dow Jones te kopen. Dertien jaar later was dit gezakt naar 6 à 7 ounces GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$