Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5311 tot 5315
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Rusland wil GOUDproductie jaarlijks met 5% uitbreiden

Rusland kan haar GOUDproductie nog tot en met 2020 jaarlijks met 5% uitbreiden, dat stelt de Russische Unie van GOUDproducenten. Zo lang de GOUDprijs hoog blijft zal het land meer GOUD produceren. In 2012 werd er 226 ton uit de grond gehaald, waarmee Rusland op de vierde plek kwam in de lijst van landen met de grootste GOUDproductie. De GOUDreserve van Rusland nadert de grens van 1.000 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

GOUD verhuist van West naar Oost

In december heeft Amerika voor in totaal $4 biljoen aan fysiek GOUD geëxporteerd. Dat was het grootste bedrag aan edelmetaal sinds september 2011, toen de prijs in dollars een record bereikte van $1.920 per troy ounce. Het GOUD gaat voor het grootste gedeelte naar Azië, Hong Kong alleen nam de helft van het Amerikaanse GOUD af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Embry: Rusland en China profiteren van lage GOUDprijs

John Embry, chief investment strategist bij Sprott Asset Management, zegt dat hij focust op de fysieke GOUDmarkt om te zien wat er werkelijk aan de hand is in de wereld. Hij ziet dat Rusland en China de grootste kopers zijn van GOUD en zich daarmee keren tegen het Westerse/Amerikaanse beleid.

De Russen en de Chinese bevolking kochten vorig jaar voor bijna 1.000 ton GOUD. Voor hem is dit een duidelijk teken dat zij gebruik maken van de lage prijzen om massaal GOUD in te slaan. Volgens Embry zijn deze landen ook op de hoogte van hetgeen GATA al 14 jaar probeert aan de oppervlakte te brengen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Collectief geheugenverlies?

Hoe zit het nu eigenlijk met ons collectieve geheugen. En daarbij wil ik het met name hebben over ons geheugen met betrekking tot het Duitse GOUD over het afgelopen jaar. Een aantal maanden geleden maakte de Duitse centrale bank bekend dat het GOUD zou gaan repatriëren in zendingen tot een totaal van 50 ton per jaar. Toen was de reden om te kijken of het GOUD kwalitatief wel zou voldoen. De wolfraam- en tungstenverhalen waren niet van de lucht. Deze verhalen zijn inmiddels weer naar de achtergrond verdwenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Kan een GOUDstandaard de valutaoorlog neerslaan?

Naar aanleiding van een opiniestuk in de FT werd Komal Sri-Kumar samen met Bank of New York Mellon’s Michael Woolfolk geïnterviewd op Bloomberg TV.

Beide heren zijn het er over eens: op termijn leidt de geldcreatie van de centrale banken onvermijdelijk tot een (hoge) inflatie. Het geloof in de fiat valuta zal onder druk komen, met alle gevolgen van dien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$