Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5316 tot 5320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Monetaire basis voorspelt hogere GOUDprijs

De monetaire basis in Amerika is van oudsher een goede indicator voor de GOUDprijs. De monetaire basis vertegenwoordigt alle liquide middelen die voorhanden zijn, zoals alle geld en munten in circulatie buiten de Fed + deposito's van enkele instelling bij de Federal Reserve. Het is de geldhoeveelheid die de meest directe impact heeft op de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Ook Midden-Oosten cumuleert GOUD

Ondanks het feit dat de landen uit het Midden-Oosten hun munt koppelde aan de dollar, raadt de Dubai International Financial Centre Authority toch aan dat de landen hun GOUDreserves nog verhogen volgens BullionStreet.

Dit zal de landen beschermen tegen de volatiliteit op de valutamarkten.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Nederlandse GOUDvoorraad als vertrouwensanker?

Vorige week namen we al kort in de nieuwsbrief door dat er weer Kamervragen waren gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad. Het GOUD van De Nederlandse Bank (DNB) ligt voor 90% in het buitenland. Dit is een kwestie die we een paar maanden geleden hebben behandeld, maar er is eindelijk na een jaar stilte weer aandacht voor in de politiek. Nederland bezit 612,5 ton GOUD (of dat zegt DNB), een kleine 62 ton daarvan ligt in de kelders onder het Frederiksplein te Amsterdam en de rest in Londen, New York en Ottawa. Er is geen vertegenwoordiger van DNB of de Nederlandse staat die dit de afgelopen jaren heeft gecontroleerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

GOUD en zilver onder vuur door G7 speculatie

We kregen weer behoorlijk wat nerveuze mails binnen van beleggers in GOUD en zilver. De prijzen voor beide edelmetalen incasseerden vandaag enkele stevige klappen.

Het blijkt dat er geruchten in de markt circuleren over een mogelijk interventie van de G7 groep om een globale valutaoorlog te vermijden. Dit zou, zo redeneren de handelaars, een negatieve impact kunnen hebben op de prijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

CME verlaagt marges op GOUD- en zilverhandel

Elke handelaar in GOUD en zilver zal zich ongetwijfeld herinneren hoe de CME in de lente en zomer van 2011 in snel tempo de marges op GOUD- en zilverfutures optrok. Die maatregel had maar één doel: de ruggengraat te breken van de (te?) sterke stijging van de prijzen.

1 mei van dat jaar is een datum die in het geheugen van iedere investeerder in edelmetalen in het geheugen gegrift zal staan. De zilverprijs maakte op die dag een tuimelperte van ca. 15 %. Traditioneel is zilver erg volatiel, maar een beweging van dergelijke omvang is natuurlijk extreem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$