Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 5326 tot 5330
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische GOUDmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het GOUD, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse import van GOUD via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste GOUD producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het GOUD ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische GOUDmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

GOUD wederom profiteur van 'Bernanke boost'

Vandaag heeft GOUD weer weten te profiteren van de Bernanke show van eerder vanmiddag. Bernanke gaf aan dat het economische herstel nog steeds zeer fragiel is, en het daarom onwaarschijnlijk is dat de FED op korte termijn zal stoppen met het programma om grote hoeveelheden geld in de economie te pompen om deze weer op de rails te krijgen. De prijs van GOUD wist vandaag omhoog te klimmen met ongeveer 0,8%, waarbij het edelmetaal de dag afsloot op een koers van net iets boven de 1680 dollar per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

GOUDproductie Zuid-Afrika in november opnieuw lager

De GOUDproductie van Zuid-Afrika ondervindt nog steeds hinder van de stakingen van afgelopen zomer. In november viel de productie 32,2% lager uit dan een maand geleden. Ook toen was de productie al lager als gevolg van werkonderbreking bij diverse GOUDmijnen. De productie was in november 1,1% hoger dan diezelfde maand vorig jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: GOUD versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen GOUD en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de GOUDprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Valutaoorlog: GOUDprijs bereikt record in Japanse yen

De GOUDprijs in Japanse yen heeft dinsdag op de Tokyo Commodity Exchange een nieuw record bereikt van ¥4.821 per gram. De GOUDprijs staat op recordhoogte omdat de yen aan waarde verloren heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Japanse premier Abe denkt de economie aan te kunnen jagen door aan te sturen op een zwakkere munt. De relatief dure yen hinderde bedrijven die afhankelijk zijn van export.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$