Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 5336 tot 5340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

James Turk: ‘Centrale banken verliezen het gevecht tegen GOUD en zilver’

James Turk was te gast bij het programma Peak Prosperity van Chris Martenson. Turk hamert er andermaal op dat GOUD en zilver GEEN belegging is!

GOUD en zilver zijn monetaire activa waartegen de centrale bankiers al decennia een gevecht voeren.

Maar dit gevecht zijn de centrale banken aan het verliezen volgens James Turk. Die prijsonderdrukking zal eindigen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Faber aan het adres van Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn GOUD!

Robert Shiller, de mede-uitvinder van de S&P/Case-Shiller index (die de evolutie van de prijzen op de Amerikaanse vastgoedmarkt volgt), had onlangs het lef om Marc Faber, de uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport, aan te vallen op diens voorkeur voor GOUD.

Maar Faber, die niet op zijn mondje is gevallen, diende zijn aanvaller meteen van wederwoord. Hij neemt de handschoen aan en gaf deze boodschap aan Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn GOUD. Ik ben er zeker van dat mijn GOUD niet als eerste richting nulwaarde zal gaan.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

GOUD voorraad

Het moest er toch een keer van komen. Een aantal Europese landen willen hun GOUD, dat al decennia lang in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, terugbrengen binnen de eigen landsgrenzen. Ten tijde van de koude oorlog is, uit vrees voor een bezetting door de Sovjet Unie, het meeste Europese GOUD naar de andere kant van de oceaan verscheept. Het grootste deel van het Nederlandse GOUD ligt daar al opgeslagen sinds het einde van de jaren dertig omdat men toen terecht vreesde voor een aanval door nazi-Duitsland. Nu er van dit soort dreigingen geen sprake meer is wordt de roep om het GOUD terug te halen steeds luider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Turken kopen GOUD voor hun centrale bank

Turkije is een land waar ook veel GOUD gebruikt wordt. Denk maar aan de betaling met GOUD aan Iran in plaats voor olie. Vorig jaar namen spaarrekeningen gedekt door GOUD een hoge vlucht met een stijging die 3 keer groter was dan gewone spaarrekeningen.

De Turkse centrale bank speelt een speciale rol in dit alles. Het gaf de banken toestemming om GOUD aan te kopen.  De reserves die de banken mochten aanhouden in GOUD werden vorig jaar al opgetrokken van 10 % naar 30 % en de bevolking werd aangemoedigd om hun GOUD te deponeren bij de nationale banken.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Is het ergste voorbij?

Beleggers zijn positief. Men begint te twijfelen aan GOUD en zilver. Het ergste van de crisis hebben we gehad volgens steeds meer politici, economen, burgers en ondernemers. Marc Faber en Peter Schiff zitten er goed naast hoor ik steeds vaker. Er is alweer wat groei. De Spaanse en Italiaanse rente daalt. De Euro is gered. Fiscal cliff liep goed af. Het schuldenplafond zal ook wel weer opgehoogd worden. De voorspelde hyperinflatie is niet gekomen. Aandelenmarkten in de VS trappen tegen de “all time high” aan. China groeit weer, niks harde landing. Rente op staatspapier zit nog steeds in een dalende trend. Huizenmarkt VS bodemt. Over twee jaar is de crisis voorbij. Kortom, het vertrouwen is weer helemaal terug. Gaat allemaal goed komen, aldus de groeiende consensus. Bernanke en Draghi worden aanbeden als zijn het de goden zelve.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$