Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 5336 tot 5340
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende GOUDprijs compenseerde voor de devaluatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Jim Rogers bij Lauren Lyster: Er zijn geen sterke valuta meer

Lauren Lyster interviewde Jim Rogers over de enorme vraag naar GOUD en zilver munten. In dit interview verklaart Rogers dat er geen sterke munten meer zijn: 

there are no longer any strong currencies, hang on to your silver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

GOUDsmokkel India naar schatting 250 ton in 2012

India heeft het afgelopen jaar de importheffing op GOUD meerdere keren verhoogd, van minder dan 1% naar 6% nu. Als gevolg daarvan wordt steeds meer GOUD via illegale kanalen binnengebracht. De smokkel van GOUD wordt steeds lucratiever, inmiddels zou men al omgerekend €2770 besparen per kilo gesmokkeld GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Dow/Gold ratio geeft voorkeur voor aandelen

In het vorige artikel over de Dow/Gold ratio gaven we al aan dat aandelen het de laatste tijd veel beter doen dan GOUD. Aangezien de Dow/Gold ratio een neerwaartse trend opwaarts heeft doorbroken kan dit wel eens blijven duren. Kirk Lindstrom denkt er op Seeking Alpha hetzelfde over.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Griekse GOUDvoorraad aangeslagen?

Waar sommige handelaren bang voor waren, is niet gebeurd. De appetijt van de Chinezen voor GOUD is niet afgenomen, wel integendeel. De gecorrigeerde GOUDprijs heeft zelfs nieuwe kopers naar de markt gelokt. GOUD blijft in China een publiekstrekker in een mate zelfs waarin we het ons niet kunnen voorstellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$