Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 5336 tot 5340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

El Erian (PIMCO) over de Duitse repatriëring van GOUD

Volgens Mohamed El Erian kan de Duitse beslissing om een deel van zijn GOUD te repatriëren naar Duitsland verregaande gevolgen hebben. Het kan de politieke spanningen nog verder laten oplopen. De Duitse beslissing is volgens hem dan ook genomen op basis van politieke spanningen in Duitsland in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Sinds de start van de eurocrisis heeft Angela Merkel veel tegenwind gekregen door noodleningen toe te staan aan bijvoorbeeld Griekenland. Een lening aan Griekenland kan de bevolking nog wel slikken. Maar naarmate dat de eurocrisis erger wordt,  en Duitsland meer en meer bailouts ondersteund.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GOUDimport in India stijgt met 48%!

De nieuwste importcijfers van GOUD naar India liegen er niet om. Er werd voor maar liefst 48% meer van het gele edelmetaal binnen de landsgrenzen gehaald door de Indiërs.

Er werd voor bijna 200 ton GOUD gekocht, waardoor India opnieuw op de internationale GOUDkaart staat. Waarnemers vreesden dat de inwoners hun smaak naar GOUD hadden verloren vanwege de hoge prijs.

Maar niets is minder waar. Meer nog, door de dreiging van een importtaks is er momenteel sprake van het hamsteren van GOUD onder de Indiërs. India wil de import van GOUD aan banden leggen omdat het haar handelsbalans volledig scheef trekt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Iran wil dollar en euro uitfaseren in internationale handel

De Iraanse minister van Economische zaken en Financiën, Shamseddin Hosseini, heeft gezegd dat de regering plannen heeft om de dollar en de euro uit te faseren voor internationale handel. Het is een reactie op de Amerikaanse en Europese handelssancties. Direct na de invoering van het olie-embargo besloot de Iraanse centrale bank haar reserves volledig om te zetten in euro's en GOUD, omdat dat volgens Hosseini in het belang was van het land. Nu wil het zich helemaal distantiëren van zowel de euro als de dollar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GOUDzoeker vindt grote GOUDklomp in Australië

Een GOUDzoeker heeft in het zuiden van Australië een enorme klomp GOUD opgegraven. Hij was in de buurt van Ballarat met een metaaldetector op zoek naar GOUD, toen hij plotseling op een gigantische GOUDklomp van 5,5 kilo stuitte. Het is ongebruikelijk dat iemand zo dicht bij het aardoppervlak een GOUDklomp van deze omvang aantreft. De vondst is bij de huidige GOUDprijs ruim €235.000 waard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

“Duitsland voelt zich een stuk veiliger met hun GOUD in eigen kluizen”

De Duitse centrale bank heeft beslist om een deel van de Duitse GOUDvoorraden die in buitenlandse kluizen opgeslagen liggen terug naar huis te brengen. Dat heeft op de markten voor heel wat speculatie gezorgd, waarbij vooral naar de reden van de beslissing werd gegist.

Ric Spooner, chief market analyst bij CMC Markets in Sydney, vertelde op CNBC Asia’s Squawk Box dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt of de vraag al dan niet een blijk is van een gebrek aan vertrouwen in de Fed (U.S. Federal Reserve). Het is overigens onvermijdelijk dat sommige deelnemers op de markt dit als dusdanig gaan interpreteren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$