Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5346 tot 5350
Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

GOUD naar 4545!

GOUD blijft een fascinerend fenomeen in beleggersland. Zeker nu de crisis maar blijft voortwoekeren en centrale bankiers ongewisse avonturen aangaan, hebben de gold bugs de wind in de zeilen. De GOUDprijs is rap opgelopen. Maar dat gegeven is kennelijk niet genoeg erkenning. GOUD kan nog veel hoger, zeggen ze. Dat kan zo zijn, maar de aangedragen argumentatie is gebaseerd op kolder.

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat GOUD maar een matige belegging is. GOUD levert geen inkomstenstroom op, biedt geen goede inflatiebescherming, is geen veilige haven in tijden van stress en een GOUDen standaard voor geld geeft meer ellende dan plezier. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat voor GOUD geen plaats zou moeten zijn in een beleggingsportefeuille. Angst voor onzekere uitkomsten van monetaire experimenten is een legitieme reden, maar met garantie tot de hoek.

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Hedgefond zet 1/3e vermogen om in fysiek GOUD

Het in Hong Kong gevestigde hedgefonds The Pacific Group zal een derde van haar totaal beheerde vermogen omzetten in fysiek GOUD. Het fonds verwacht dat centrale banken wereldwijd geld zullen blijven bijdrukken om staatsschulden te financieren en zet uit angst voor geldontwaarding alvast $35 miljoen om in fysiek edelmetaal. Met de spotprijs op het moment van schrijven is dat bedrag goed voor bijna 644 kilo aan zuiver GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

India verhoogt importheffing GOUD naar 6%

De Indiase overheid wil de import van GOUD beperken en heeft om die reden de heffing opnieuw verhoogd. In plaats van 4% betaalt men straks 6% op de invoer van zuivere GOUDbaren. Voor onzuivere dore GOUDstaven van 25 kilogram gaat de invoerheffing zelfs van 2 naar 5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

"Ghana overweegt terughalen GOUDvoorraad"

Volgens sommige analisten is Ghana er klaar voor om haar GOUDreserve terug te halen uit Londen en New York. Volgens de centrale bank van Ghana is het land politiek stabiel genoeg om de GOUDvoorraad op eigen bodem op te slaan. De Bank of Ghana zegt dat het geïnspireerd werd door het besluit van de Bundesbank om GOUDstaven terug te halen uit het buitenland.

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Dijsselbloem: GOUD kan in buitenland blijven liggen

Minister van Financiƫn Dijsselbloem ziet geen reden om een deel van het in het buitenland opgeslagen GOUD terug naar Nederland te halen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

De Duitse centrale bank maakte vorige week bekend voor 27 miljard euro aan GOUD terug te halen uit het buitenland. De Duitsers willen dat hun eigen land de centrale bewaarplaats van de Duitse GOUDreserve wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$