Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 5346 tot 5350
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton GOUD

India GOUD-ETF's beheren inmiddels 40 ton aan GOUDstaven. ETF's zijn op de beurs verhandelbare aandelen, die in dit geval gekoppeld zijn aan een onderliggende hoeveelheid GOUD in een kluis. Zes jaar geleden was Goldman Sachs de eerste speler die een ETF oprichtte op de Indiase markt. Nu zijn er veertien aanbieders van dit soort afgeleide GOUDproducten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Met de huidige vraag kan zilver naar $ 50

De aangaande valutaoorlog is een van de redenen voor de populariteit van zilver. Net als GOUD wordt zilver gekocht om zich in te dekken tegen toekomstig waardeverlies van de eigen fiatmunt door de massale geldcreatie in de wereld. Hoe langer dit duurt en hoe minder effect het heeft, hoe argwanender de bevolking wordt en hoe meer ze zich richten op edelmetalen zoals GOUD en zilver.

Maar de bevolking zal nu eerder zilver kopen dan GOUD. Zilver is voor de meeste mensen nog betaalbaar terwijl GOUD eerder gekocht wordt door de grote investeerders. Voor 1 ounce GOUD kan je immers meer dan 50 ounces zilver kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDprijs mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDprijs automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de GOUD-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe Amerika goochelt met andermans GOUD

Dat Duitsland hun GOUD terug wil uit Amerika heeft te maken met de toenemende argwaan van de Duitser of het GOUD al dan niet fysiek aanwezig is bij de Federal Reserve. Aangezien de Amerikanen nog niet eens een audit of een inspectie toelaten, voedt dit de argwaan nog meer. Wat hebben de Amerikanen dan gedaan met het GOUD?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met GOUD zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$