Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 5351 tot 5355
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Amplats sluit Zuid Afrikaanse platinamijnen

Anglo American Platinum (Amplats), de grootste platinaproducent ter wereld, heeft eerder deze week aangekondigd een deel van zijn Zuid Afrikaanse mijnen te sluiten. Het bedrijf noemt stakingen gerelateerd aan hogere looneisen als belangrijkste oorzaak.

De situatie in de Zuid Afrikaanse mijnbouw is geëscaleerd sinds er vorig jaar doden zijn gevallen bij opstanden bij een platinamijn. Stakingen en ongeregeldheden zijn overgeslagen naar de GOUDsector.

Producenten zitten in een lastige situatie. Arbeidskosten waren in Zuid Afrika historisch erg laag, en daarom zijn de operaties opgebouwd rond relatief veel arbeid en weinig techniek. Dit maakt de bedrijven zeer gevoelig voor stijgingen van de arbeidskosten. Werknemers eisen nu hogere lonen, terwijl de mijnbouwers aangeven dat inwilliging hiervan zal leiden tot verliesgevende operaties. De sluiting van een aantal mijnen van Amplats is hier een gevolg van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

El Erian (PIMCO) over de Duitse repatriëring van GOUD

Volgens Mohamed El Erian kan de Duitse beslissing om een deel van zijn GOUD te repatriëren naar Duitsland verregaande gevolgen hebben. Het kan de politieke spanningen nog verder laten oplopen. De Duitse beslissing is volgens hem dan ook genomen op basis van politieke spanningen in Duitsland in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Sinds de start van de eurocrisis heeft Angela Merkel veel tegenwind gekregen door noodleningen toe te staan aan bijvoorbeeld Griekenland. Een lening aan Griekenland kan de bevolking nog wel slikken. Maar naarmate dat de eurocrisis erger wordt,  en Duitsland meer en meer bailouts ondersteund.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GOUDimport in India stijgt met 48%!

De nieuwste importcijfers van GOUD naar India liegen er niet om. Er werd voor maar liefst 48% meer van het gele edelmetaal binnen de landsgrenzen gehaald door de Indiërs.

Er werd voor bijna 200 ton GOUD gekocht, waardoor India opnieuw op de internationale GOUDkaart staat. Waarnemers vreesden dat de inwoners hun smaak naar GOUD hadden verloren vanwege de hoge prijs.

Maar niets is minder waar. Meer nog, door de dreiging van een importtaks is er momenteel sprake van het hamsteren van GOUD onder de Indiërs. India wil de import van GOUD aan banden leggen omdat het haar handelsbalans volledig scheef trekt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Iran wil dollar en euro uitfaseren in internationale handel

De Iraanse minister van Economische zaken en Financiën, Shamseddin Hosseini, heeft gezegd dat de regering plannen heeft om de dollar en de euro uit te faseren voor internationale handel. Het is een reactie op de Amerikaanse en Europese handelssancties. Direct na de invoering van het olie-embargo besloot de Iraanse centrale bank haar reserves volledig om te zetten in euro's en GOUD, omdat dat volgens Hosseini in het belang was van het land. Nu wil het zich helemaal distantiëren van zowel de euro als de dollar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GOUDzoeker vindt grote GOUDklomp in Australië

Een GOUDzoeker heeft in het zuiden van Australië een enorme klomp GOUD opgegraven. Hij was in de buurt van Ballarat met een metaaldetector op zoek naar GOUD, toen hij plotseling op een gigantische GOUDklomp van 5,5 kilo stuitte. Het is ongebruikelijk dat iemand zo dicht bij het aardoppervlak een GOUDklomp van deze omvang aantreft. De vondst is bij de huidige GOUDprijs ruim €235.000 waard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$