Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5356 tot 5360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

De routebeschrijving voor $25000 GOUD

Robert Fitzwilson legt aan de hand van onderstaande grafiek uit hoe GOUD extreem ondergewaardeerd ten opzichte van de monetaire basis van de dollar. De grafiek berekent de monetaire basis van de dollar (in miljarden dollars) min de waarde van het GOUD (in dollar per ounce).

Het is een andere manier om de verhoudingen in perspectief te plaatsen. Het geeft een duidelijk beeld hoe overgewaardeerd GOUD was late jaren ‘ 70 en hoe ondergewaardeerd GOUD momenteel is.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

GOUD je beste bescherming tegen waardevermindering

"GOUD is de perfecte beschermer voor de langzaam eroderende waarde van China's US Treasury portefeuille. Na de Amerikaanse verkiezingen bleek dat het land waarschijnlijk meer op koers ligt naar het Europese economisch model, en dat zal de toevlucht in GOUD versnellen." De meeste mensen bezitten zelfs geen fysiek GOUD. Zij zien dit niet als lange termijn investering om zichzelf en hun zuur verdiende rijkdom te beschermen. Ze hebben geleerd dat GOUD nutteloos is, en geen "intrinsieke waarde" heeft – een verklaring die op zijn best twijfelachtig is. Zodoende, met uitzondering van een relatief kleine groep beleggers die toevallig beter weten, zijn mainstream economen in staat geweest om deze misvatting, dat GOUD nutteloos is, te consolideren.

Bron: artsennet.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Kankercel verhongert door GOUD

Bepaalde vormen van lymfeklierkanker zijn mogelijk te bestrijding met behulp van kleine GOUDbolletjes die lijken op HDL-cholesterol. Dit concluderen wetenschappers uit Chicago na onderzoek bij muizen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Russische GOUDreserve stijgt met 3,2 miljoen ounces in 2012

Er lijkt maar geen einde te komen aan de Russische koopwoede naar GOUD. De nieuwste cijfers lieten opnieuw een stijging van 600.000 ounces zien in de maand december 2012 in de kluizen van de centrale bank van Rusland.

Hierdoor bedraagt de totale GOUDaankoop van Rusland in 2012 zo’n 3,2 miljoen ounces, waardoor de totale Russische GOUDreserve inmiddels op 30,8 miljoen ounces zit.

En het ziet er niet naar uit dat de GOUDhonger van de Russen snel zal stillen. Vooral niet nu Europa op de kar van GOUDrepatriëring is gesprongen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Grafiek: Russische GOUDvoorraad vier keer zo groot als in 2005

De Russische centrale bank koopt sinds 2005 actief GOUD. Sindsdien is haar GOUDreserve gesteven van 227 tot 938 ton. Door het GOUD te waarderen naar marktprijs heeft Rusland inmiddels bijna 10% van haar reserves in fysiek GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$