Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5356 tot 5360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

De race naar 2.000 dollar per ounce: wint GOUD of platina?

Zowel de GOUD- als de platinaprijs hebben in de afgelopen maanden geen heel grote bewegingen laten optekenen, waarbij platina het nochtans beter deed dan GOUD. Momenteel noteren zowel GOUD als platina in de buurt van 1700 dollar per troy ounce.

De vraag die iedereen zich stelt is welke van de 2 in staat zal zijn om de barrière van 2.000 dollar te slopen. Volgens de meeste analisten beschikt platina daartoe over de beste troeven omdat dit edelmetaal ook nogal wat industriële toepassingen heeft. GOUD wordt in de industrie veel minder gebruikt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

US Mint verkocht in januari 150.000 troy ounce aan GOUDen munten

De US Mint heeft in de maand januari 150.000 troy ounce aan GOUDen beleggingsmunten verkocht, het hoogste aantal sinds juli 2010. De grote vraag naar GOUDen en zilveren munten van de US Mint laat zien dat steeds meer beleggers bescherming zoeken in edelmetaal. In januari werden er bijna 7,5 miljoen Silver Eagles verkocht, meer dan ooit tevoren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Is dit een gunstig moment om GOUD te kopen?

De ontwikkeling van de GOUDprijs toont een sterke correlatie met het groeiende balanstotaal van centrale banken. Sinds september is de GOUDprijs sterk weggezakt, terwijl het balanstotaal van centrale banken niet kleiner werd. Een andere grafiek laat zien dat het sentiment in de GOUDmarkt momenteel vrij zwak is. Is een opwaartse koersbeweging aanstaande?

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

GOUD na opleving weer ver weg van 1700 dollar

  GOUD aankomende week ook lager door uitblijven doorbraak door 1700 dollar grens »

Het ging de laatste dagen zo goed met GOUD. Het edelmetaal sloot gister de dag af op een koers van 1680 dollar per troy ounce, waardoor langzaam het vertrouwen terugkwam in het doorbreken van de 1700 dollar grens. Maar niets is minder waar: GOUD daalde vandaag naar een dieptepunt van 1658 dollar per troy ounce. Kortgezegd: Een daling van 1,3% binnen één handelsdag! De zo door de markt gewenste grens van 1700 dollar is daarmee opnieuw uit het zicht geraakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

World Gold Council: GOUD als versterking van beleggingsportefeuille

De World Gold Council heeft donderdag een nieuw rapport gepubliceerd waarin ze de laatste ontwikkelingen op de GOUDmarkt uiteen zet. Het rapport blikt terug op 2012 en op het vierde kwartaal van vorig jaar, maar besteedt daarnaast ook veel aandacht aan het valutarisico van beleggen in opkomende markten en het nut van GOUD als goede diversificatie van een beleggingsportefeuille.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$