Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 5361 tot 5365
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

28 bull charts voor GOUD van Frank Holmes

Frank Holmes van US Funds stelde een mooie presentatie samen over de huidige en toekomstige bull run van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Geen inflatie? Waarom stijgen de grondstoffen dan zo hard!?

Een van de redenen dat GOUD het niet zo goed doet de laatste tijd komt door de lage inflatie. Overheden en centrale banken kloppen zich op de borst door te stellen dat inflatie onder controle blijft.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton GOUD

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek GOUD, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase GOUD-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel GOUD, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton GOUD (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een GOUD-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige GOUDprijs beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan GOUDbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Bill Gross: In dit edelmetaal moet je beleggen

Bill Gross, van PIMCO, is jaren lang voorstander geweest van obligaties. Zijn beleggingsfonds PIMCO is dan ook het grootste beleggingsfonds van obligaties ter wereld. Gross ziet de inflatie fors toenemen de komende jaren en raadt iedere belegger dan ook aan te belegger in GOUD!

Gross wijst er op dat de monetaire stimulus en het waardeverlies van de dollar nog een tijdje verder zal gaan, maar dat dit ooit zal stoppen. En dan zal het niet prettig zijn. Gross ziet problemen op de obligatiemarkt. De Federal Reserve koopt nu al 80 % van de Amerikaanse obligaties.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton GOUD

India GOUD-ETF's beheren inmiddels 40 ton aan GOUDstaven. ETF's zijn op de beurs verhandelbare aandelen, die in dit geval gekoppeld zijn aan een onderliggende hoeveelheid GOUD in een kluis. Zes jaar geleden was Goldman Sachs de eerste speler die een ETF oprichtte op de Indiase markt. Nu zijn er veertien aanbieders van dit soort afgeleide GOUDproducten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$