Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5366 tot 5370
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Duitsland toch uit eurozone?

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste weken ineens weer veel belangstelling is voor GOUD. De hausse in GOUD heeft geresulteerd in een  in een kortstondige piek van ruim $ 1.900 per troy ounce februari 2011 om vervolgens in te zakken naar $ 1.600, waar het nu al een jaar lang schommelt rond dit niveau. Tijdens dat jaar werd het weer stil rond de GOUDprijs en uiteindelijk verstomde zowat alle berichtgeving erover.  Hier is sinds een paar weken verandering in gekomen. De discussies over GOUD barsten weer in volle hevigheid los.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Exclusief: Ontwikkeling Duitse GOUDvoorraad vanaf 1951

Op de website van de Bundesbank staat een uitgebreide tabel over de GOUDreserve van Duitsland sinds 1951. De grafiek laat zien dat onze Oosterburen snel na de oorlog weer een aanzienlijke GOUDreserve bij elkaar gesprokkeld hadden. Met een actuele voorraad van 3.391,3 ton is Duitsland het land met de tweede grootste GOUDvoorraad ter wereld.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Middelkoop: China koopt veel GOUD om yuan sterker te maken

Uit een rapport van centrale bankiers blijkt dat China een enorme fysieke GOUDvoorraad aan het opbouwen is. Volgens James Rickards, een Amerikaanse bankexpert, komt China binnenkort met een aankondiging dat de GOUDreserves minimaal zijn verdrievoudigd.

[...]

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De ECB heeft een nieuwe vijand gecreëerd: de Bitcoin

Waarom de ECB de tijd rijp vond om het fenomeen Bitcoin onder de loep te nemen is niet bekend, maar Bitcoin is een alternatief betaalmiddel dat serieus genomen moet worden. De prijs voor een Bitcoin verdubbelde het afgelopen jaar.

Als deze virtuele munt een opmars maakt als een waardevol betaalmiddel, zullen de centrale banken niet alleen GOUD en zilver onder controle moeten houden. Een grotere vraag naar virtueel geld kan het imago van de centrale banken schaden. Volgens het bedrijf achter Bitcoin is het aantal bedrijven dat betaling via Bitcoins aanvaardt met 50 % gestegen sinds november tot ongeveer 2.000.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Overgewaardeerde beleggingen volgens de RSI indicator

De RSI indicator meet de snelheid en de omvang van koersbewegingen en kan daarmee aangeven of een bepaalde belegging onder- of overgewaardeerd is. Deze grafiek geeft de situatie weer op 25 januari. Amerikaanse aandelen blijken overgewaardeerd, terwijl Amerikaanse staatsobligaties en GOUD op de korte termijn juist zwakte laten zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$