Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5366 tot 5370
Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van GOUD groter dan GOUDvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan GOUD gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde GOUDvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende GOUDprijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van GOUD groter dan GOUDvraag in de VS in 2012

Volgens het laatste rapport van de US Geological Survey is er in 2012 ongeveer 240 ton aan GOUD gerecycled. Dat was veel meer dan de binnenlandse GOUDvraag van 150 ton. Ook was de export 380 ton groter dan de import, waaruit we kunnen opmaken dat GOUD nog steeds niet echt 'leeft' onder de Amerikaanse bevolking. Dat staat in contrast met landen als India en China, waar men naar verhouding tot het inkomen veel meer privaat GOUD koopt en bezit.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Zwitserland maakt GOUDopslag duurder

Uit onderzoek van de Financial Times blijkt dat Zwitserse banken de tarieven voor de opslag van GOUD gaan verhogen of al hebben verhoogd. De verwachting is dat banken als Credit Suisse en UBS de komende tijd 20% meer gaan rekenen voor ongealloceerde opslag van GOUD. De reden hiervoor zijn de strengere regels waaraan banken moeten voldoen wat betreft hun balans. Banken moeten dus meer bezitten dan het geld dat ze uitlenen. Op die manier zouden ze minder snel failliet moeten gaan. Onder de noemer Basel III worden deze strengere regels de komende jaren geïmplementeerd.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Valutaoorlog en GOUDreserves

De euro, de dollar en de yen willen allemaal goedkoop zijn. Het klinkt misschien wonderlijk, maar een goedkope munt is goed voor de export. Met name Japan lijdt al lange tijd onder een hoge yen, iets waar ze sinds een paar weken wat aan proberen te doen. Afgelopen dinsdag gaf vertrekkend voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker aan zich zorgen te maken over de snelheid waarmee de euro steeg ten opzichte van de twee naaste concurrenten. Het afgelopen halfjaar is de euro 8% gestegen ten opzichte van de dollar en 25% tegenover de yen. Deze publieke uiting van bezorgdheid kon weleens het startschot zijn van een monetaire wapenwedloop. Misschien is dat één van de redenen dat de Duitsers hun GOUD terughalen naar Frankfurt.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Fort Knox, een Amerikaanse goocheltruc

Fort Knox is niet de grootste opslag van GOUD in Amerika, dat zijn de kelders van het Federal Reserve gebouw in New York. Wel is Fort Knox de meest tot de verbeelding sprekende kluis ter wereld. Er zou in Fort Knox 4.578 ton GOUD moeten liggen en in New York 7.000 ton.  De voorraden zijn al jarenlang niet meer gecontroleerd en wetgeving om dat te doen wordt tegengehouden. De vraag is waarom er mysterieus gedaan zou moeten worden over de GOUDvoorraad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$