Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5366 tot 5370
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met GOUD zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Gewicht & Waarde: De monetaire eenheid

De meeste tastbare fysieke goederen worden per gewicht verhandeld. Door gebruik te maken van gewichten (massa-eenheden) kunnen contracten gestandaardiseerd worden. Daarom vindt de meeste handel plaats in de gewichtseenheden zoals tonnen, kilo’s, grammen, ponden, ect. GOUD en zilver zijn hierop geen uitzondering. Ook zij worden verhandeld per gewicht. Welk gewicht gebruik wordt om de handel in te laten plaatsvinden, maakt geen verschil. Aangenomen dat GOUD een betaalmiddel is, dan maakt het niet uit of een uitstekend maatpak verkocht wordt voor een troy ounce GOUD of voor 31.10 gram, beide prijzen zijn hetzelfde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indische ETF’s houden 40 ton GOUD aan

5 jaar na de introductie van de eerste GOUD-ETF in India bezitten de 14 ETF's in het totaal al 40 ton GOUD volgens BullionStreet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Chinese GOUDhonger is niet te stoppen!

De Chinese bevolking importeerde in december 2012 voor 114,372 ton GOUD uit Hong Kong. Voor heel 2012 kwam de totale import uit Hong Kong uit op 832 ton, een nieuw record en een stijging van 97 %. De netto import (er gaat ook GOUD van China naar Hong Kong) bedroeg in 2012 557,478 ton, een stijging van 47 %.

De Chinese GOUDimport stevent zo af op zo’n 1.000 ton per jaar. Dit zijn sterke cijfers. De appetijt naar GOUD bij de Chinese bevolking neemt toe, zowel voor juwelen als voor investeringen. Volgende week wordt bekend gemaakt of China India voorbij gestoken heeft als grootste consument van GOUD ter wereld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Deur gaat dicht voor GOUDfraude

Vanwege de toenemende fraude in de GOUDsector wil de regering verbieden dat grote hoeveelheden GOUD alleen nog met contant geld aangekocht worden. Dat berichten de Coreliokranten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$