Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 5371 tot 5375
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

India gaat belasting op GOUD verhogen

India staat in de top 10 van landen die het de grootste vraag naar GOUD hebben ter wereld. Het land verhoogde eerder al de belasting op het importeren van GOUD van 2% naar 4%, maar staat nu weer op het punt om de importheffing op het edelmetaal verder te verhogen. Door de slechte betalingsbalans van India wil de regering de belasting op de import verhogen met nogmaals 2%. Op deze manier wil de regering de inwoners en handelaren bewegen tot het importeren van minder GOUD.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Crisis: schoenmakers hebben het druk

Steeds meer Nederlanders laten hun kapotte spullen oplappen. Het zijn GOUDen tijden voor herstellers van kleding, meubels en auto-onderdelen.

Kleermakers nemen extra naaisters in dienst, omdat steeds meer mensen liever nog even met hun 'oude' kleren doen dan nieuwe te kopen. De crisis maakt creatief.

Bron: iex.nl
Geplaatst: zaterdag 5 januari 2013

Let op GOUD en zilver

Indirect is er natuurlijk dat Fed-verhaal van gisteren dat het stelsel van centrale banken niet eeuwig staatsobligaties blijft opkopen. Wat de directe aanleiding nu is voor de daling van GOUD en zilver is mij niet duidelijk.

De Fed hanteert officieel een target van 6,5% werkloosheid om al haar dopingpraktijken te staken. Dat is nu 7,7% en strakjes wordt een getal van 7,8% verwacht (en 155.000 nieuwe banen). Kortom, bij een meevaller kan GOUD nog een klap krijgen, of juist opkrabbelen bij een tegenvaller?

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Nederlands GOUD vooral in buitenland

De Nederlandse GOUDreserve geldt als de ultieme buffer in financieel chaotische tijden. Toch ligt - zo is nu bekend - maar liefst 90 procent van het GOUD in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld in New York. Maar ligt het daar wel goed?

De totale GOUDreserve van Nederland was altijd geheim. De bulk van het Nederlandse GOUD ligt in New York, Groot-Brittanniƫ en Canada en is daar in de jaren '30 van de vorige eeuw naar toe gebracht, met het oog op een eventuele Duitse inval.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Beleggers kopen in 2012 minder Gold Eagle munten bij US Mint

Beleggers kochten in 2012 opnieuw minder GOUDen Eagle munten bij de US Mint. De verkopen van GOUDen munten dalen al sinds 2009 bij de US Mint, wat deels toe te schrijven is aan de populariteit van ETF's en GOUDen munten van andere munthuizen. In 2012 verkocht de US Mint voor 753.000 troy ounce aan Gold Eagles.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$