Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5371 tot 5375
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Gewicht & Waarde: De monetaire eenheid

De meeste tastbare fysieke goederen worden per gewicht verhandeld. Door gebruik te maken van gewichten (massa-eenheden) kunnen contracten gestandaardiseerd worden. Daarom vindt de meeste handel plaats in de gewichtseenheden zoals tonnen, kilo’s, grammen, ponden, ect. GOUD en zilver zijn hierop geen uitzondering. Ook zij worden verhandeld per gewicht. Welk gewicht gebruik wordt om de handel in te laten plaatsvinden, maakt geen verschil. Aangenomen dat GOUD een betaalmiddel is, dan maakt het niet uit of een uitstekend maatpak verkocht wordt voor een troy ounce GOUD of voor 31.10 gram, beide prijzen zijn hetzelfde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indische ETF’s houden 40 ton GOUD aan

5 jaar na de introductie van de eerste GOUD-ETF in India bezitten de 14 ETF's in het totaal al 40 ton GOUD volgens BullionStreet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Chinese GOUDhonger is niet te stoppen!

De Chinese bevolking importeerde in december 2012 voor 114,372 ton GOUD uit Hong Kong. Voor heel 2012 kwam de totale import uit Hong Kong uit op 832 ton, een nieuw record en een stijging van 97 %. De netto import (er gaat ook GOUD van China naar Hong Kong) bedroeg in 2012 557,478 ton, een stijging van 47 %.

De Chinese GOUDimport stevent zo af op zo’n 1.000 ton per jaar. Dit zijn sterke cijfers. De appetijt naar GOUD bij de Chinese bevolking neemt toe, zowel voor juwelen als voor investeringen. Volgende week wordt bekend gemaakt of China India voorbij gestoken heeft als grootste consument van GOUD ter wereld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Deur gaat dicht voor GOUDfraude

Vanwege de toenemende fraude in de GOUDsector wil de regering verbieden dat grote hoeveelheden GOUD alleen nog met contant geld aangekocht worden. Dat berichten de Coreliokranten.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Platinaprijs op hoogste punt in 17 maanden

De platinaprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in zeventien maanden tijd. Op het moment van schrijven kost het edelmetaal $1.734 per troy ounce, een premie van bijna $60 boven de GOUDprijs.  Het afgelopen jaar was GOUD voor het eerst sinds lange tijd weer duurder dan platina. De stijgende platinaprijs is volgens Kitco voornamelijk toe te schrijven aan zorgen rondom de platinaproductie in Zuid-Afrika. Veel van het jaarlijkse aanbod van dit edelmetaal is afkomstig uit dit land. Vorig jaar werd het werk in verschillende platinamijnen onderbroken, omdat mijnwerkers een hoger loon eisten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$