EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
32
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5376 tot 5380
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2013

GOUD en zilver onder vuur door G7 speculatie

We kregen weer behoorlijk wat nerveuze mails binnen van beleggers in GOUD en zilver. De prijzen voor beide edelmetalen incasseerden vandaag enkele stevige klappen.

Het blijkt dat er geruchten in de markt circuleren over een mogelijk interventie van de G7 groep om een globale valutaoorlog te vermijden. Dit zou, zo redeneren de handelaars, een negatieve impact kunnen hebben op de prijzen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2013

CME verlaagt marges op GOUD- en zilverhandel

Elke handelaar in GOUD en zilver zal zich ongetwijfeld herinneren hoe de CME in de lente en zomer van 2011 in snel tempo de marges op GOUD- en zilverfutures optrok. Die maatregel had maar één doel: de ruggengraat te breken van de (te?) sterke stijging van de prijzen.

1 mei van dat jaar is een datum die in het geheugen van iedere investeerder in edelmetalen in het geheugen gegrift zal staan. De zilverprijs maakte op die dag een tuimelperte van ca. 15 %. Traditioneel is zilver erg volatiel, maar een beweging van dergelijke omvang is natuurlijk extreem.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2013

Marc Faber Radio

We kwamen op een uitzonderlijke opname uit van Marc Faber tijdens een radio-interview in het programma Money for Nothing. De heren waren samen aanwezig op de RTHK’s Operation Santa Claus in Hong Kong.

De gebruikelijke thema’s komen aan bod, waaronder de recente beursrally, de visie op China, het beleid van de Fed, inflatie, GOUD… Een onafgebroken uiteenzetting van zo’n 30 minuten. Helaas is de geluidskwaliteit niet zo geweldig, maar voldoende om Faber’s commentaar goed te verstaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2013

Het is 4 jaar geleden sinds China z’n officiële GOUDreserves aanpaste…

Het is alweer 4 jaar geleden dat China een update vrijgaf van z’n officiële GOUDreserve. In 2009 choqueerde de Chinezen de wereld met onverwachte verdubbeling van haar GOUDreserve tot 1054 ton.

Vandaag zijn de verwachtingen in de markt reeds hoog opgelopen. Dit komt omdat China inmiddels de grootste GOUDproducent is geworden, maar ook goed is voor de grootste import van het gele metaal. Analisten wagen zich ondertussen aan een Chinese GOUDreserve van 3500 ton.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2013

Ron Paul: "Overheden strijden altijd met valuta"

Ron Paul was te gast bij Bloomberg en zei dat de valutaoorlog eigenlijk al decennia aan de gang is. Al sinds het einde van Bretton Woods is er veel inflatie geweest, maar nu gaan de ontwikkelingen in een hoger tempo. Ron Paul vreest dat men uiteindelijk het vertrouwen gaat verliezen in valuta en dat er een vlucht zal ontstaan richting tastbare bezittingen als vastgoed en GOUD.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected]n.nl.

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs