Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5376 tot 5380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor GOUD blijft positief

GOUD handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de GOUDprijs.

Op lange termijn lijkt de GOUDprijs nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de GOUDprijs enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Het einde van het GOUDtijdperk in 12 grafieken

BusinessInsider publiceert 12 grafieken uit een rapport van Tom Kendall en Ric Deverell van Credit Suisse die aantonen dat het tijdperk van GOUD ten einde is. Zij zien de top van $ 1.921 niet meer zo snel terugkomen.

Als voornaamste redenen zien ze de rentevoeten terug normaliseren en vermoeden ze dat het tijdperk van de crisissen achter ons ligt zodat een indekking tegen risico's niet meer nodige is. Ze komen tot die conclusie aan de hand van deze grafieken:

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: zondag 3 februari 2013

India importeerde in januari 75 ton GOUD

India is één van de grootste afnemers van GOUD ter wereld. Het bijna 1,2 miljard inwoners tellende land heeft een cultuur waarin GOUD veel prominenter aanwezig is dan in de Westerse wereld. Omdat het land zelf weinig GOUD produceert moet het veel edelmetaal importeren. In januari was dat 75 ton, een stijging van 1% ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

De race naar 2.000 dollar per ounce: wint GOUD of platina?

Zowel de GOUD- als de platinaprijs hebben in de afgelopen maanden geen heel grote bewegingen laten optekenen, waarbij platina het nochtans beter deed dan GOUD. Momenteel noteren zowel GOUD als platina in de buurt van 1700 dollar per troy ounce.

De vraag die iedereen zich stelt is welke van de 2 in staat zal zijn om de barrière van 2.000 dollar te slopen. Volgens de meeste analisten beschikt platina daartoe over de beste troeven omdat dit edelmetaal ook nogal wat industriële toepassingen heeft. GOUD wordt in de industrie veel minder gebruikt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

US Mint verkocht in januari 150.000 troy ounce aan GOUDen munten

De US Mint heeft in de maand januari 150.000 troy ounce aan GOUDen beleggingsmunten verkocht, het hoogste aantal sinds juli 2010. De grote vraag naar GOUDen en zilveren munten van de US Mint laat zien dat steeds meer beleggers bescherming zoeken in edelmetaal. In januari werden er bijna 7,5 miljoen Silver Eagles verkocht, meer dan ooit tevoren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$