EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5376 tot 5380 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 25 februari 2013

Waarom centrale banken GOUD maar niks vinden

Tegenwoordig wordt er door verschillende partijen naar GOUD gekeken, maar op een verschillende manier. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet GOUD als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De grote overeenkomst is dat beide partijen GOUD als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast is. Waarom GOUD als een waardevaste belegging wordt gezien zullen we u uitleggen. Zeker nu GOUD de afgelopen tijd flink wat in waarde is gedaald, is de GOUDprijs weer een hot topic. Ondanks alle vragen omtrent de fluctuaties van de GOUDkoers, is het erg belangrijk om de rol van GOUD in ons monetaire stelsel niet te vergeten. Want GOUD heeft naast dat het een beleggingsmiddel is, natuurlijk nog een veel belangrijkere rol, namelijk een monetaire rol.

De aantrekkingskracht van GOUD op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptnaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Op de één of andere psychische wijze zien wij GOUD als iets enorm waardevols. Een ander, zeer belangrijk, kenmerk van GOUD is dat het in de grond zit en wij veel moeite moeten doen om het uit de grond te krijgen. Ook is er maar een beperkte hoeveelheid GOUD beschikbaar; kortom, GOUD is schaars. We hebben het dus over een kostbare grondstof dat niet onbeperkt verkrijgbaar is. Het is dus waardevol. Aan de ene kant ten grote spijt van de centrale banken, maar aan de andere kant hebben alle CB’s fysiek GOUD in de kluis liggen. Centrale banken en GOUD hebben een een soort haat-liefde verhouding.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: maandag 25 februari 2013

Fondsen zetten massaal in op een verdere daling van de GOUDprijs

Volgens BusinessInsider zetten de Amerikaanse fondsbeheerders massaal in op een verdere daling van de GOUDprijs. Het aantal short contracten op de COMEX steeg vorige week tot het hoogste niveau sinds juni 2006. Het negatieve sentiment rond GOUD lijkt nog niet gekeerd. De prijs stabiliseert ondertussen weer even.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 25 februari 2013

Over GOUD, centrale banken en de toekomst

GOUD blijft de gemoederen bezig houden. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet het als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De overeenkomsten zijn dat beide partijen het gele edelmetaal als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast en duurzaam is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 25 februari 2013

Over GOUD kan je weinig intelligente zaken vertellen

GOUD dekt je andere beleggingen en is niets meer dan een verzekering. Het is geen cruciaal deel van je portefeuille en al zeker niet het centrum van je financiële leven,” schrijft Cullen Roche op Pragmatic Capitalist.

GOUD dekt je andere beleggingen en is niets meer dan een verzekering. Het is geen cruciaal deel van je portefeuille en al zeker niet het centrum van je financiële leven,” schrijft Cullen Roche op Pragmatic Capitalist.

Roche doet deze uitspraken in een reactie op de Amerikaanse belegger Howard Marks, die nog minder optimistisch is over GOUD dan Roche zelf. Volgens Marks kan er “niets intelligents gezegd worden over GOUD, want het produceert geen cash flow en heeft daarom geen juiste prijs. Je kan het kopen uit bijgeloof of het negeren als je atheïst bent, maar je kan het niet kopen met een analytische fundering”.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 25 februari 2013

China ondersteunt opmars renminbi

Terwijl Japan en Amerika beland lijken te zijn in een valutaoorlog, azen de Chinezen er steeds meer op om van hun munt een wereldreservevaluta te maken. De positie van de euro en de dollar zou daarmee zwakker worden. Dat zeggen verschillende marktspecialisten.

De financiële denktank Omfif besteedt vandaag in Londen aandacht aan het onderwerp. De opmars is een teken van wantrouwen in de dollar, waar het huidige financiële systeem te veel op zou rusten. Niet voor niets zijn centrale banken van opkomende markten sinds 2008 gretig GOUD aan het inslaan.

Lees verder op telegraaf.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs