Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5381 tot 5385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Willem Middelkoop: “China heeft haar GOUDreserve verdrievoudigd”

In een opmerkelijk maandbericht op RTL-Z pakt Willem Middelkoop uit met enkele straffe uitspraken van een denktank (OMFIF) met visies op onder andere het handelen van centrale banken en sovereign wealth funds.

De denktank publiceerde recent een rapport over de nieuwste doelstelling van de centrale bank van China: van de yuan een wereldreservemunt te maken! Echter, om dit doel te bereiken hebben de Chinezen GOUD nodig, veel GOUD. Vandaar dat het land al verscheidene jaren aan een ongekend hoog tempo het gele edelmetaal aan het inslaan is.

Middelkoop laat er geen misverstand over bestaan, het rapport bevestigd eerder theorieën over de intenties van de Chinezen. Via RTL-Z:

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Duitsland toch uit eurozone?

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste weken ineens weer veel belangstelling is voor GOUD. De hausse in GOUD heeft geresulteerd in een  in een kortstondige piek van ruim $ 1.900 per troy ounce februari 2011 om vervolgens in te zakken naar $ 1.600, waar het nu al een jaar lang schommelt rond dit niveau. Tijdens dat jaar werd het weer stil rond de GOUDprijs en uiteindelijk verstomde zowat alle berichtgeving erover.  Hier is sinds een paar weken verandering in gekomen. De discussies over GOUD barsten weer in volle hevigheid los.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Exclusief: Ontwikkeling Duitse GOUDvoorraad vanaf 1951

Op de website van de Bundesbank staat een uitgebreide tabel over de GOUDreserve van Duitsland sinds 1951. De grafiek laat zien dat onze Oosterburen snel na de oorlog weer een aanzienlijke GOUDreserve bij elkaar gesprokkeld hadden. Met een actuele voorraad van 3.391,3 ton is Duitsland het land met de tweede grootste GOUDvoorraad ter wereld.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Middelkoop: China koopt veel GOUD om yuan sterker te maken

Uit een rapport van centrale bankiers blijkt dat China een enorme fysieke GOUDvoorraad aan het opbouwen is. Volgens James Rickards, een Amerikaanse bankexpert, komt China binnenkort met een aankondiging dat de GOUDreserves minimaal zijn verdrievoudigd.

[...]

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De ECB heeft een nieuwe vijand gecreëerd: de Bitcoin

Waarom de ECB de tijd rijp vond om het fenomeen Bitcoin onder de loep te nemen is niet bekend, maar Bitcoin is een alternatief betaalmiddel dat serieus genomen moet worden. De prijs voor een Bitcoin verdubbelde het afgelopen jaar.

Als deze virtuele munt een opmars maakt als een waardevol betaalmiddel, zullen de centrale banken niet alleen GOUD en zilver onder controle moeten houden. Een grotere vraag naar virtueel geld kan het imago van de centrale banken schaden. Volgens het bedrijf achter Bitcoin is het aantal bedrijven dat betaling via Bitcoins aanvaardt met 50 % gestegen sinds november tot ongeveer 2.000.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$