Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 5381 tot 5385
Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Bundesbank wil GOUD terughalen

De Bundesbank wil zijn in het buitenland gestalde GOUDvoorraden gedeeltelijk terughalen. Dit schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag op basis van bronnen.

Momenteel beheert de Duitse centrale bank GOUD ter waarde van circa 133 miljard euro. Slechts 31 procent van het fysieke GOUD bevindt zich echter in Frankfurt. De rest is verdeeld over opslagruimtes van de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of England en de Banque de France.

De verdeelstrategie is bedacht ten tijde van de koude oorlog, toen het verstandig werd geacht om niet al het GOUD op een plaats te lokaliseren. Recentelijk is echter kritiek geuit op het gegeven dat de Duitse centrale bank niet direct de hoeveelheid en echtheid van de GOUDvoorraad kan controleren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina verslaat GOUD bij start 2013

Minder aanbod en meer vraag naar auto's in China stuwen de prijs van platina, dat begin 2013 meer in trek is dan GOUD.

De GOUDprijs kende geen geweldig start dit jaar. In dollars zakte het edelmetaal in de eerste twee weken van janauri licht, tot een niveau van ongeveer 1.672 dollar per troy ounce, een gewicht van circa 31,1 gram.

GOUD doet het doorgaans goed als er onrust is op de beurs. De lage stand van een belangrijke paniekindicator voor aandelen, de zogenoemde VIX-Index, helpt wat dat betreft niet mee. Zie ook deze bijdrage van Z24's Rob Putter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina kan naar pariteit met GOUD

De spread tussen GOUD en platina bedroeg gisteren nog 31,30 dollar en dat was het kleinste verschil sinds april. Om het plaatje wat te verduidelijken: de gemiddelde spread tussen beide edelmetalen bedroeg sinds 1985 190 dollar, met natuurlijk een premie voor platina.

De discount t.o.v. GOUD is nu de kleinste in 9 maanden, maar toch lijkt het ons nog wat vroeg om de come-back van platina van de daken te schreeuwen. We moeten er namelijk rekening mee houden dat het economisch herstel overtuigingskracht mist, op de eerste plaats in Europa.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitse Bundesbank gaat deel GOUDvoorraad terughalen

De Duitse rekenkamer heeft de Bundesbank goed wakker geschud. De centrale bank heeft namelijk besloten het advies van de rekenkamer op te volgen en een deel van de GOUDvoorraad terug te halen uit het buitenland. De Bundesbank zal volgens het Duitse Handelsblatt een gedeelte van haar GOUDvoorraad in New York en de volledige GOUDreserve in Frankrijk terughalen. Minder dan een derde ligt momenteel bij de Bundesbank in Duitsland.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Al het GOUD in de wereld - de definitieve infographic

In the aftermath of the Chairman's painful waste of time "interactive" session, which addressed precisely zero of the relevant questions, we would like to ground readers with a real, hard, monetary equivalent, which unlike paper money, has retained its worth over the past 2000 years, and one which no central planning committee can create out of thin air at will. Gold. The chart below should put it all into perspective.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$