Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5386 tot 5390
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Indiase overheid wil dat bevolking GOUD 'in omloop brengt'

De Indiase regering werkt aan een plan om GOUDrekeningen te koppelen aan een GOUD-ETF. Op die manier zou er meer binnenlands GOUD vrijkomen en hoeft er minder GOUD geïmporteerd te worden. De minister van Financiën wil het GOUD weer in circulatie brengen, een boodschap die bij de bevolking niet lijkt aan te komen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

"Russische centrale bank blijft GOUD kopen"

De Russische centrale bank zal GOUD blijven kopen, ook nu hun doelstelling van 10% GOUD op het balanstotaal van de centrale bank bereikt is. Dat maakte de Russische centrale bankier Alexei Ulyukayev bekend tijdens het World Economic Forum in Davos. Het land bezit nu 958 ton GOUD en staat daarmee op plaats 8 in de wereldwijde ranglijst van GOUDvoorraden.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

GOUD naar 4545!

GOUD blijft een fascinerend fenomeen in beleggersland. Zeker nu de crisis maar blijft voortwoekeren en centrale bankiers ongewisse avonturen aangaan, hebben de gold bugs de wind in de zeilen. De GOUDprijs is rap opgelopen. Maar dat gegeven is kennelijk niet genoeg erkenning. GOUD kan nog veel hoger, zeggen ze. Dat kan zo zijn, maar de aangedragen argumentatie is gebaseerd op kolder.

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat GOUD maar een matige belegging is. GOUD levert geen inkomstenstroom op, biedt geen goede inflatiebescherming, is geen veilige haven in tijden van stress en een GOUDen standaard voor geld geeft meer ellende dan plezier. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat voor GOUD geen plaats zou moeten zijn in een beleggingsportefeuille. Angst voor onzekere uitkomsten van monetaire experimenten is een legitieme reden, maar met garantie tot de hoek.

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Hedgefond zet 1/3e vermogen om in fysiek GOUD

Het in Hong Kong gevestigde hedgefonds The Pacific Group zal een derde van haar totaal beheerde vermogen omzetten in fysiek GOUD. Het fonds verwacht dat centrale banken wereldwijd geld zullen blijven bijdrukken om staatsschulden te financieren en zet uit angst voor geldontwaarding alvast $35 miljoen om in fysiek edelmetaal. Met de spotprijs op het moment van schrijven is dat bedrag goed voor bijna 644 kilo aan zuiver GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

India verhoogt importheffing GOUD naar 6%

De Indiase overheid wil de import van GOUD beperken en heeft om die reden de heffing opnieuw verhoogd. In plaats van 4% betaalt men straks 6% op de invoer van zuivere GOUDbaren. Voor onzuivere dore GOUDstaven van 25 kilogram gaat de invoerheffing zelfs van 2 naar 5 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$