Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Zwitserland maakt GOUDopslag duurder

Uit onderzoek van de Financial Times blijkt dat Zwitserse banken de tarieven voor de opslag van GOUD gaan verhogen of al hebben verhoogd. De verwachting is dat banken als Credit Suisse en UBS de komende tijd 20% meer gaan rekenen voor ongealloceerde opslag van GOUD. De reden hiervoor zijn de strengere regels waaraan banken moeten voldoen wat betreft hun balans. Banken moeten dus meer bezitten dan het geld dat ze uitlenen. Op die manier zouden ze minder snel failliet moeten gaan. Onder de noemer Basel III worden deze strengere regels de komende jaren geïmplementeerd.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Valutaoorlog en GOUDreserves

De euro, de dollar en de yen willen allemaal goedkoop zijn. Het klinkt misschien wonderlijk, maar een goedkope munt is goed voor de export. Met name Japan lijdt al lange tijd onder een hoge yen, iets waar ze sinds een paar weken wat aan proberen te doen. Afgelopen dinsdag gaf vertrekkend voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker aan zich zorgen te maken over de snelheid waarmee de euro steeg ten opzichte van de twee naaste concurrenten. Het afgelopen halfjaar is de euro 8% gestegen ten opzichte van de dollar en 25% tegenover de yen. Deze publieke uiting van bezorgdheid kon weleens het startschot zijn van een monetaire wapenwedloop. Misschien is dat één van de redenen dat de Duitsers hun GOUD terughalen naar Frankfurt.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Fort Knox, een Amerikaanse goocheltruc

Fort Knox is niet de grootste opslag van GOUD in Amerika, dat zijn de kelders van het Federal Reserve gebouw in New York. Wel is Fort Knox de meest tot de verbeelding sprekende kluis ter wereld. Er zou in Fort Knox 4.578 ton GOUD moeten liggen en in New York 7.000 ton.  De voorraden zijn al jarenlang niet meer gecontroleerd en wetgeving om dat te doen wordt tegengehouden. De vraag is waarom er mysterieus gedaan zou moeten worden over de GOUDvoorraad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Doug Casey interviewt Peter Schiff over de rente, inflatie en GOUD!

We kwamen uit op een recente opname van twee legendes uit de financiële wereld – Doug Casey en Peter Schiff -  die een uitgebreid gesprek met elkaar voerden over de stand van het financiële systeem en de economie.

Zoals we beide heren kennen gaan ze geen ontwerp uit de weg en pakken ze uit met geweldige visies inzake de markten voor edelmetalen, de obligatiemarkten en de Fed, inflatie en zoveel meer…

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Handelaren in Dubai weren Turkse GOUDbaren

Handelaren in Dubai weren GOUDbaren die afkomstig zijn van Turkse smelterijen. Het GOUD wordt namelijk in verband gebracht met de leveringen van gas uit Iran naar Turkije. Turkse afnemers betalen voor het gas met lira, waar Iraanse handelaren GOUDbaren mee kopen. Die GOUDstaven worden in Dubai weer verkocht voor euro's en dollars, sterke valuta waar Iran een nijpend tekort aan heeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$