Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: iex.nl
Geplaatst: zaterdag 5 januari 2013

Let op GOUD en zilver

Indirect is er natuurlijk dat Fed-verhaal van gisteren dat het stelsel van centrale banken niet eeuwig staatsobligaties blijft opkopen. Wat de directe aanleiding nu is voor de daling van GOUD en zilver is mij niet duidelijk.

De Fed hanteert officieel een target van 6,5% werkloosheid om al haar dopingpraktijken te staken. Dat is nu 7,7% en strakjes wordt een getal van 7,8% verwacht (en 155.000 nieuwe banen). Kortom, bij een meevaller kan GOUD nog een klap krijgen, of juist opkrabbelen bij een tegenvaller?

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Nederlands GOUD vooral in buitenland

De Nederlandse GOUDreserve geldt als de ultieme buffer in financieel chaotische tijden. Toch ligt - zo is nu bekend - maar liefst 90 procent van het GOUD in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld in New York. Maar ligt het daar wel goed?

De totale GOUDreserve van Nederland was altijd geheim. De bulk van het Nederlandse GOUD ligt in New York, Groot-Brittanniƫ en Canada en is daar in de jaren '30 van de vorige eeuw naar toe gebracht, met het oog op een eventuele Duitse inval.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Beleggers kopen in 2012 minder Gold Eagle munten bij US Mint

Beleggers kochten in 2012 opnieuw minder GOUDen Eagle munten bij de US Mint. De verkopen van GOUDen munten dalen al sinds 2009 bij de US Mint, wat deels toe te schrijven is aan de populariteit van ETF's en GOUDen munten van andere munthuizen. In 2012 verkocht de US Mint voor 753.000 troy ounce aan Gold Eagles.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Het GOUDen randje van zilver

Wordt 2013 het jaar voor zilver waar we allemaal op hebben gewacht, de grote uitbraak met een eindstand ver boven de laatste high van $50??

De zilverprijs wordt niet alleen bepaald door de simpele vraag en aanbod verhouding maar ook door een langdurige manipulatie van deze prijs via de handel in termijncontracten (futures) op o.a. de COMEX. De termijnhandel in de VS begint echter langzaam aan importantie te verliezen omdat de handel niet langer alleen maar aan de COMEX is voorbehouden maar nu ook elders geschiedt. Inmiddels zijn er meerdere handelsplaatsen gekomen in Azië en het Midden Oosten waardoor met name de fysieke vraag op deze nieuwe handelsplaatsen stijgt. De prijzen in Azië liggen zelfs een stuk hoger dan op de COMEX waardoor er arbitrage mogelijk is. Je verkoopt een contract in Azië tegen een prijs van b.v. $34 en koopt een contract op de COMEX voor $32. Je kan dus ‘risicoloos’ $2 verdienen op deze wijze mits de COMEX aan hun handelsverplichtingen, lees leveringsverplichtingen, kan blijven voldoen...

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Manipulatie GOUDprijs door centrale banken

Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) is een Amerikaanse organisatie die al een jaar of 12 luidkeels beweert dat de GOUDrijs door overheden en banken kunstmatig lager wordt gehouden dan de vrije markt prijs.

Tevens houdt GATA de Federal Reserve goed in de gaten. GATA wordt door sommigen neergezet als een samenzwerings-clubje, maar de laatste tijd blijkt toch steeds vaker dat ze achteraf gelijk krijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$