Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5396 tot 5400
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

'Wereld is geruisloos teruggekeerd naar een internationale GOUDstandaard'

Het globaal economisch systeem beweegt opnieuw in de richting van een de facto GOUDstandaard. De centrale banken van de wereld vergroten immers hun GOUDreserves terwijl ze de vier grote fiatmunten (de dollar, euro, pond sterling en yen) in toenemende mate dumpen, schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegraph.

Er wordt relatief weinig over gezegd, maar China en andere opkomende economieën zoeken steeds vaker hun toevlucht in GOUD. Rusland streeft openlijk een GOUDproportie van 10 procent van zijn totale reserves na, terwijl de Duitsers n de komende jaren honderden tonnen GOUD uit het buitenland zullen repatriëren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Nepal verhoogt belasting op GOUD

Nepal heeft de belasting op GOUD met 30% verhoogd naar 3.600 roepies per tola, een standaardgewicht dat gelijk staat aan iets meer dan 11,6 gram. De belastingverhoging moet het prijsverschil tussen GOUD in Nepal en India verkleinen en daarmee de smokkel van GOUD richting India ontmoedigen. In Nepal kunnen juweliers onvoldoende GOUD vinden om aan de vraag te voldoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

EXCLUSIEF: GATA’s GOUDmanipulatie in 2013!

Bill Murphy en Chris Powell gaven tijdens de 2013 Vancouver Resource Investors Conference een volledige nieuwe presentatie over de manipulaties in de GOUDmarkt.

We hebben de exclusieve beelden van de presentatie kunnen strikken: een dik half uur onversneden GATA info van de bron!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

James Turk: ‘Centrale banken verliezen het gevecht tegen GOUD en zilver’

James Turk was te gast bij het programma Peak Prosperity van Chris Martenson. Turk hamert er andermaal op dat GOUD en zilver GEEN belegging is!

GOUD en zilver zijn monetaire activa waartegen de centrale bankiers al decennia een gevecht voeren.

Maar dit gevecht zijn de centrale banken aan het verliezen volgens James Turk. Die prijsonderdrukking zal eindigen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Faber aan het adres van Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn GOUD!

Robert Shiller, de mede-uitvinder van de S&P/Case-Shiller index (die de evolutie van de prijzen op de Amerikaanse vastgoedmarkt volgt), had onlangs het lef om Marc Faber, de uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport, aan te vallen op diens voorkeur voor GOUD.

Maar Faber, die niet op zijn mondje is gevallen, diende zijn aanvaller meteen van wederwoord. Hij neemt de handschoen aan en gaf deze boodschap aan Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn GOUD. Ik ben er zeker van dat mijn GOUD niet als eerste richting nulwaarde zal gaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$