Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5401 tot 5405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Silver Wheaton is een koopje

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de GOUD- en zilveraandelen.

Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen.

Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van de nodige financiering voor dat de mijn in productie gaat. In ruil krijgt Silver Wheaton een deel van de productie tegen een vooropgestelde prijs. Het kan dat zilver dan tegen een hogere prijs verkopen en zo de winst op zak steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

China verhoogt dit jaar nog GOUDreserves tot 3 %

Volgens BullionStreet verhoogt China dit jaar nog zijn GOUDreserves van 2 % van zijn buitenlandse valutareserves naar 3 %. Het blijft hiermee nog ver achter op Westerse landen maar het maakt daarmee verder werk van de diversificaties van zijn valutareserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

GOUD heeft een sterke correlatie met dit…

Frank Homes van US Funds kwam met onderstaande grafiek in een van zijn presentaties. Het geeft een sterke correlatie weer tussen de stijging van de GOUDprijs en de stijging van de welvaart in China en India, aldus BusinessInsider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor GOUD blijft positief

GOUD handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de GOUDprijs.

Op lange termijn lijkt de GOUDprijs nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de GOUDprijs enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Het einde van het GOUDtijdperk in 12 grafieken

BusinessInsider publiceert 12 grafieken uit een rapport van Tom Kendall en Ric Deverell van Credit Suisse die aantonen dat het tijdperk van GOUD ten einde is. Zij zien de top van $ 1.921 niet meer zo snel terugkomen.

Als voornaamste redenen zien ze de rentevoeten terug normaliseren en vermoeden ze dat het tijdperk van de crisissen achter ons ligt zodat een indekking tegen risico's niet meer nodige is. Ze komen tot die conclusie aan de hand van deze grafieken:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$