EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5411 tot 5415 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Rob Putter: GOUD even in de ijskast

Het zit het GOUD niet mee. Liggen GOUDbeleggers al een tijdje op de loer voor een valutaoorloog, gaat die niet door.

Tenzij… de G-20 van grote industriële landen terugkomt op hetgeen besproken is op de top in Moskou afgelopen weekend. Op die top is uitstel van de oorlog bedongen, hoewel Japan zijn posities nog niet opgeeft.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Japanse Yen nog steeds 80 % overgewaardeerd, dollar ondergewaardeerd

publiceert een grafiek van SocGen waaruit blijkt dat de Japanse Yen nog steeds fors overgewaardeerd is ten opzichte van de andere valuta. Sinds Bretton Woods en de afschaffing van de GOUDstandaard, is Japan de grootste verliezer op basis van de Real Effective Exchange Rates (REER). 

De Japanse Yen noteert nu 80 % sterker dan in 1971 terwijl vooral de Amerikaanse dollar en de Zuid-Koreaanse Won 40 % lager noteren. De euro (berekend als 1 entiteit) heeft zijn waarde min of meer weten te behouden in de laatste 40 jaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Shortpositie GOUDmarkt op hoogste punt sinds nov '08

Vermogensbeheerders die een positie innemen in de termijnmarkt voor GOUD zijn sinds november 2008 niet meer zo negatief geweest als nu. Het percentage contracten aan de shortzijde bereikte een zeer hoog niveau van 29,16%. Eind 2008 herstelde de GOUDprijs met ruim 15%, zal dat nu weer gebeuren?

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Wanneer doorbreekt de GOUDprijs de $2.000?

Wie de maandelijkse GOUDprijs vanaf 2001 in een grafiek zet kan daar een exponentiële lijn van maken. Door deze lijn te extrapoleren, en daarbij rekening te houden met enige volatiliteit in de koersen, kan men tot de conclusie komen dat een GOUDprijs van $2.000 dit jaar mogelijk is.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Vloeken in de GOUDkerk

De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciëren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.

Lees verder op iex.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs