Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5416 tot 5420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Goedkoop GOUD kopen? Koop GOUDmijnen!

De GOUDmijnaandelen zijn de laatste jaren zo ver achter gebleven op de stijging van de GOUDprijs, dat sommige GOUDmijnen zelfs onder de totale waarde van hun reserves noteren. Het verschil tussen de GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen is een van de  grootste ooit!

GOUD steeg dit jaar ongeveer met 10 %, maar blijft nog steeds 10 % onder zijn piek van 2011. GOUDmijnen daarentegen daalden dit jaar met 8 %. Terwijl de GOUDprijs de laatste 5 jaar verdubbelde, bleven de GOUDmijnaandelen nagenoeg gelijk. Met een ounce GOUD vandaag koop je dus veel meer GOUDmijnaandelen dan een paar jaar geleden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Helft Nederlandse GOUDreserve ligt in New York

Minister van Financiën Dijsselbloem (PvdA) heeft antwoord gegeven op een aantal vragen van de kamerleden Van Huijm (CDA) en Merkies (SP) met betrekking tot de Nederlandse GOUDvoorraad. Eén van de vragen die eerder onbeantwoord bleef was waar de Nederlandse GOUDreserve ligt. We wisten al dat ongeveer 90% van de Nederlandse GOUDvoorraad in het buitenland lag, maar nu is ook bekendgemaakt hoe die 90% verdeeld is. Het meeste GOUD blijkt in New York te liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Meer dan helft Nederlandse GOUD in New York

Iets meer dan de helft van het GOUD van De Nederlandsche Bank ligt opgeslagen bij de Amerikaanse Federal Reserve in New York.

Verder ligt 20 procent bij de Canadese centrale bank in Ottawa, bijna 20 procent ligt in Londen en slechts 11 procent ligt bij DNB in Amsterdam. Dat meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Hier ligt 244 miljard euro aan GOUD

De Britse videoblog Periodic Videos mocht een kijkje nemen in de GOUDopslag van de Bank of England. Miljoenen mensen vergapen zich nu aan de video.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Zilver in 2013

We gaven het in de vorige column over onze GOUDvoorspelling voor 2013 al aan dat we deze week dieper zouden ingaan op het andere edelmetaal: zilver. Zilver is al jaren onze favoriet en dat is niet veranderd, ondanks alle forse prijsbewegingen in de voorbije jaren. Voor alle duidelijkheid: het witte edelmetaal is geen belegging voor hartpatiënten. De prijs vertrok in 2003 van 4 dollar per ounce tot 20 dollar in 2007, waarna de prijs halveerde tot minder dan 10 dollar in de maanden nadien. Vervolgens maakte de zilverprijs een ommezwaai en koerste richting 50 dollar per ounce in 2010!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$