Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5416 tot 5420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Dit zijn de 10 landen met ‘bergen GOUD

De beslissing van Duitsland om een deel van zijn buitenlandse GOUDvoorraden terug naar Duitsland te brengen, kan andere landen aanzetten om hetzelfde te doen. Als Duitsland landen als Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië niet meer vertrouwd, wie moet het dan wel doen.

De World Gold Council rapporteerde dat er in 2012 500 ton GOUD werd toegevoegd aan de reserves van de centrale banken wereldwijd. Dit zijn volgens de World Gold Council de 10 landen met officieel de grootste GOUDvoorraden:

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Waar is sinds 1940 het Nederlands GOUD gebleven?

De GOUDvoorraad die Nederland heeft opgeslagen in Amerika en Engeland maakt ons afhankelijk van willekeur van die staten; Door de GOUDvoorraad onder te brengen op vreemde bodem is de facto de soevereiniteit van ons land ook overgedragen op andere staten. We zouden de proef op de som kunnen nemen om alle GOUD terug te laten komen; DNB liegt, verdraait de feiten, traineert en past regelrecht bedrog toe, om deze belangrijke zaken uit het daglicht te houden; eventueel vluchtende elementen van de van amsberg familie hoeven niet meer met GOUD te slepen bij de voorgenomen vlucht; aandelen in oliemaatschappijen, banken etc., die de facto zijn ingepikt kunnen worden ingeruild voor GOUDreserves die elders liggen opgeslagen, zodat eindelijk het gestolen vermogen na 200 jaar kan worden verzilverd. Waar is ons GOUD?

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Amplats sluit Zuid Afrikaanse platinamijnen

Anglo American Platinum (Amplats), de grootste platinaproducent ter wereld, heeft eerder deze week aangekondigd een deel van zijn Zuid Afrikaanse mijnen te sluiten. Het bedrijf noemt stakingen gerelateerd aan hogere looneisen als belangrijkste oorzaak.

De situatie in de Zuid Afrikaanse mijnbouw is geëscaleerd sinds er vorig jaar doden zijn gevallen bij opstanden bij een platinamijn. Stakingen en ongeregeldheden zijn overgeslagen naar de GOUDsector.

Producenten zitten in een lastige situatie. Arbeidskosten waren in Zuid Afrika historisch erg laag, en daarom zijn de operaties opgebouwd rond relatief veel arbeid en weinig techniek. Dit maakt de bedrijven zeer gevoelig voor stijgingen van de arbeidskosten. Werknemers eisen nu hogere lonen, terwijl de mijnbouwers aangeven dat inwilliging hiervan zal leiden tot verliesgevende operaties. De sluiting van een aantal mijnen van Amplats is hier een gevolg van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

El Erian (PIMCO) over de Duitse repatriëring van GOUD

Volgens Mohamed El Erian kan de Duitse beslissing om een deel van zijn GOUD te repatriëren naar Duitsland verregaande gevolgen hebben. Het kan de politieke spanningen nog verder laten oplopen. De Duitse beslissing is volgens hem dan ook genomen op basis van politieke spanningen in Duitsland in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Sinds de start van de eurocrisis heeft Angela Merkel veel tegenwind gekregen door noodleningen toe te staan aan bijvoorbeeld Griekenland. Een lening aan Griekenland kan de bevolking nog wel slikken. Maar naarmate dat de eurocrisis erger wordt,  en Duitsland meer en meer bailouts ondersteund.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GOUDimport in India stijgt met 48%!

De nieuwste importcijfers van GOUD naar India liegen er niet om. Er werd voor maar liefst 48% meer van het gele edelmetaal binnen de landsgrenzen gehaald door de Indiërs.

Er werd voor bijna 200 ton GOUD gekocht, waardoor India opnieuw op de internationale GOUDkaart staat. Waarnemers vreesden dat de inwoners hun smaak naar GOUD hadden verloren vanwege de hoge prijs.

Maar niets is minder waar. Meer nog, door de dreiging van een importtaks is er momenteel sprake van het hamsteren van GOUD onder de Indiërs. India wil de import van GOUD aan banden leggen omdat het haar handelsbalans volledig scheef trekt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$