Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5421 tot 5425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Het grote verschil tussen GOUD en GOUDmijnen uitgelegd…

Terwijl de prijs voor GOUD in een uptrend zit en blijft, presteren de GOUDmijnaandelen (met name de grote producenten) al tijden ondermaats. Door het grote verschil in prestatie deed de GOUDprijs het bijna 30 procent beter dan de HUI GOUDmijnindex.

We hebben al alle mogelijke verklaringen de revue laten passeren in het GOUD & Zilver Rapport, maar we zagen gisterenavond Rob McEwen de key componenten nog eens opsommen op CNBC. Hieronder volgt de videoclip van de opnames…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

“Meer QE zal de prijs van het GOUD boven niveau van 2.000 dollar jagen”

De prijs van het GOUD is enigszins onder druk komen te staan na de publicatie van de ‘minutes’ van de laatste meeting van het rentecomittee van de Federal Reserve. In dat verslag stond te lezen dat sommige leden van de Fed liever zouden willen stoppen met een te ruime monetaire politiek.

Eugen Weinberg, head of commodity research bij Commerzbank, maakt zich daar weinig zorgen over. Hij gaat er van uit dat QE (quantitative easing) nog wel 6 tot 12 maanden zal meegaan. Er zal nog eens 500 tot 1.000 miljard dollar in het financieel systeem worden gepompt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

US Mint: explosieve start van de verkoop van GOUD- en zilvermunten in 2013

Niet enkel de verkoop van GOUDmunten kende een explosieve start in 2013, heeft zilver zijn afwezigheid goed gemaakt. De US Mint rapporteert de laatste dagen een massale verkoop van zilvermunten terwijl de GOUDmunten stabiliseren.

Op een paar dagen tijd werden 3,94 miljoen ounces aan zilvermunten verkocht, 3 keer (!) zoveel als de totale hoeveelheid in december 2012. Het lijkt erop dat meer en meer mensen overschakelen van papieren ‘waarde’ naar fysieke activa zoals GOUD- en zilvermunten.

De GOUDen munten begonnen het jaar met een big bang! Op de openingsdag kreeg de US Mint een bestelling voor 40,000 one ounce coins, 5,000 one-half ounce coins, 10,000 one-quarter ounce coins en 50,000 one-tenth ounce coins, totaal goed voor 50,000 troy ounces op 1 dag. Hiermee neemt de GOUDmunt de sterkste start in jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Ook Irak krikt zijn GOUDreserves op

Tussen augustus en oktober vorig jaar heeft de Iraakse centrale bank zijn GOUDreserves verviervoudigd tot 31 ton. Het is lang geleden dat Irak nog zoveel GOUD heeft gekocht. De GOUDreserves nemen toe door de onstabiele dollar.

“Gold is the first shelter for countries in times of crisis”, volgens een Iraaks econoom. Irak kan dan ook veel profijt halen uit zijn GOUDreserves gezien de politieke en economische moeilijkheden die het land kent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

BEWIJS: GOUD is geen bubbel

GOUD zit al 12 jaar in een seculaire bull market. GOUD steeg van rond de $ 300 naar een top van $ 1.900 waarna het terugviel naar het huidige niveau rond de $ 1.650. Doordat GOUD al anderhalf jaar in een consolidatiefase, zijn er vele anti-GOUD aanhangers die roepen dat GOUD in een bubbel zit en dat die aan het leeg lopen is. Maar GOUD is stilaan op weg om terug zijn plaats in te nemen die het verdient in het monetaire systeem.

Zo zijn het de Westerse centrale banken die nog amper GOUD verkopen en de centrale banken van de groeilanden die meer en meer GOUD inslaan. Om van een bubbel te spreken, moet er eerst nog een manische fase doorlopen worden waar iedereen GOUD wil bezitten. Dit hebben we tot op heden ook nog niet gezien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$