Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5426 tot 5430
Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

GOUD verkopen is geen oplossing

Eerst werd het plan afgeschaft om een munt van $ 1 biljoen te slaan. Daarna wil Ben Bernanke het schuldplafond afschaffen. En nu gaan er stemmen op om de Amerikaanse GOUDvoorraad te verkopen. Ze zijn duidelijk wanhopig aan het worden aan de andere kant van de oceaan

De verkoop van de volledige GOUDvoorraad zou dus slechts een 4-tal maanden tijd rekken. Daarnaast zijn er nog andere gevolgen. Een verkoop van de GOUDvoorraad zou het vertrouwen in Amerika en de dollar volledig ondermijnen waardoor het globale financiële systeem onder druk komt aangezien de dollar de wereldreservemunt is.

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

GOUD blijft steeds zijn koopkracht behouden

100 jaar geleden kocht je met 1 ounce GOUD een mooi kostuum voor $ 20. Nu koop je met $ 20 dollar nog amper een das, maar met 1 ounce GOUD koop je nog steeds een mooi kostuum

In nominale termen staat de prijs van verschillende activa veel hoger dan 30 jaar geleden, dit komt door de inflatie. Maar in GOUDtermen (in termen van effectieve koopkracht) gaat alles weliswaar op en neer, maar blijft het op de lange termijn op hetzelfde niveau. 

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

CDA: GOUDvoorraad in Nederland opslaan

De Nederlandse GOUDvoorraad moet in Nederland worden opgeslagen. Daarvoor pleit het CDA.

Duitsland stelde onlangs al een deel van zijn GOUDstaven terug te halen. Het CDA heeft kamervragen gesteld aan de minister. Een deel van de Nederlandse GOUDvoorraad ligt nu in de kelder van de De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Nederland bezit 24 miljard euro aan GOUD. Slechts 11% daarvan ligt ook daadwerkelijk in Nederland. De rest is vlak voor de Tweede Wereldoorlog verhuist.Sindsdien ligt 18% in Londen, 20% ligt in Ottawa en ruim de helft (51%) diep onder Manhattan in New York.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Duitse Bundesbank: Helft GOUDvoorraad ligt in 2020 in Frankfurt

Gisteren kon u op Marketupdate al lezen dat de Duitse Bundesbank plannen heeft om een gedeelte van haar GOUDreserve in het buitenland terug te halen. Toen was nog onduidelijk hoeveel GOUD er teruggehaald zou worden en binnen welke termijn dat zou gaan gebeuren. De Bundesbank kwam vandaag zelf met een verklaring. In 2020 ligt de helft van de Duitse GOUDvoorraad in Frankfurt, anno 2013 is dat nog maar 31%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Vraag naar GOUD in Aziƫ trekt weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst

Chinezen vieren niet alleen op een andere datum dan wij hun nieuwjaar, bovendien wordt het Chinees Nieuwjaar er veel intensiever gevierd. Dat betekent ook dat de Chinezen elkaar dure cadeautjes durven te geven, waarbij GOUD en juwelen erg populair zijn.

De vraag naar GOUD in Aziƫ trekt ook dit jaar weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst en die trend zal zich in de komende weken ongetwijfeld verder zetten. In Hong Kong bedraagt de premie voor een GOUDstaaf momenteel 1,25 dollar per troy ounce, dit volgens de cijfers verstrekt door Barclays.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$