EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5431 tot 5435 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 18 februari 2013

GOUD&Zilver event 2013

We kregen zopas de persmededeling van het GOUD&Zilver event 2013 van Edelmetaal-info in onze mailbox.

Slim Beleggen is dit jaar een trotse Hoofdsponsor!

Nico Pantelis, oprichter van Slim Beleggen, zal zijn visie geven via Skype…

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2013

Import van GOUD in India stijgt met 23% in januari 2013

De import van GOUD steeg in India tot 100 ton in januari, dit is 23 % meer dan een jaar eerder, 40 % hoger dan het gemiddelde en het hoogste niveau in 18 maanden. Gezien India vorig jaar 860 ton GOUD importeerde is 100 ton op een maand heel veel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2013

Iran gaat over op ruilhandel met GOUD

Iran is onderhevig aan een aantal stevige sancties. Zo is het land uitgesloten van het SWIFT systeem wat het wereldwijde betalingsverkeer mogelijk maakt. Om toch aan grondstoffen te komen en andere transacties te kunnen doen, heeft Iran een maas in de wet van de sancties gevonden. Het land gebruikt GOUD om grondstoffen het land binnen te halen. Ze gebruiken het GOUD gewoon als geld. Maar hoe komt Iran precies aan dit GOUD?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2013

GOUD en zilver: de stand van zaken

Vanaf begin oktober zijn de GOUD- en zilverprijs dagelijks onder druk gezet. Een opmerkelijk gegeven, aangezien dit voordien zo gemiddeld een tot tweemaal per week gebeurde. GOUD is in dit tijdsbestek dan ook gedaald van $1793 naar $1611, en zilver van $35 naar iets onder de $30.

Deze gefabriceerde dalingen boezemen de minder standvastige ‘gelovigen’ onder de GOUD- en zilverbezitters veel angst in, wat op een bepaald moment een zichzelf versterkend fenomeen wordt, doordat de ene prijsdaling de volgende uitlokt. Zo kunnen uiteindelijk ook de meest volhardende beleggers er het bijltje toch maar bij neer gooien en hun GOUD- en zilverbezit van de hand doen. Een begrijpelijke reactie, maar naar mijn bescheiden mening niet slim.

Lees verder op The SilverMountain
Geplaatst op: zondag 17 februari 2013

Schalie verstoort alles

Fracken van schaliegas piekt, ook als mediahype. Adviseurs, media en politici rollen over elkaar heen om ons toch maar te overtuigen dat het GOUDen ei om de crisis mee te bezweren voor het oprapen, of in dit geval voor het uitboren ligt. CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij presenteert dinsdag in Brussel met veel ophef een ‘Argumentenkaart’ met de voors en tegens van schaliewinning, die overigens twee jaar geleden al is gepubliceerd door TNO. En financieel adviesbureau PwC kwam vorige week met een rapport over schalie olie als redder van de economische groei. Daarin vertelt PwC maar het halve verhaal. Dat halve verhaal gaat helemaal over geld, en dan vooral over snel geld. Geld voor morgen, zonder de kosten voor overmorgen en daarna mee te nemen.

De wereldwijde impact van schalieolie resulteert volgens het rapport van PwC de komende twee decennia in significant lagere olieprijzen en als gevolg een hoger wereld bbp. Waar het rapport niet op in gaat zijn de enorme kosten van de winning in verhouding tot de opbrengsten (bij schalieolie nu al oplopend tot $90,- per vat), de enorme milieu-impact en –risico’s, het enorme land- en waterverbruik bij de winning en het gevolg van stijgende CO2 prijzen. Vooruitzicht dat de kosten van winning aanmerkelijk zullen dalen is er nauwelijks: de levensduur van een schalieput is kort, omdat er maar in een beperkte afstand tot de put kan worden gewonnen. Daarna moet weer een nieuwe bron worden geslagen, een paar kilometer verderop. Het landschap en de bodem blijven gehavend achter.

Lees verder op duurzaamnieuws.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs