Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5431 tot 5435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Brazilië verdubbelt GOUDreserves!

Brazilië heeft in de tweede helft van vorig jaar stelselmatig GOUD gekocht en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen. Bovendien zijn de Brazilianen geen alleenstaand geval, ook de centrale banken van landen van Rusland over Wit-Rusland tot Zuid-Korea kopen GOUD ter diversificatie van hun reserves.

Brazilië heeft sinds augustus vorig jaar de GOUDvoorraden zelfs verdubbeld! Op 31 december waren de reserves opgelopen tot 67,20 ton, of het hoogste niveau sinds november 2000. Vooral in de laatste 2 maanden van het jaar werd nogal wat GOUD ingekocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

CombiBar voor GOUD als betaalmiddel

De Zwitserse raffinaderij Valcambi, onderdeel van de grote GOUDproducent Newmont, heeft een nieuw GOUDproduct op de markt gebracht. Het is een strip van GOUD ter grote van een kredietkaart waarbij je de strip kan afbreken in kleinere stukjes GOUD van 1 gram.

Op deze manier kan de stip gemakkelijk gebruikt worden als betaalmiddel. De opgang van de GOUDstrip doet zich voornamelijk voor in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zelf.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Rene Hochreiter: "De bull market in GOUD is voorbij"

De GOUDprijs stijgt al twaalf jaar vrijwel onafgebroken, maar daar komt volgens Rene Hochreiter een einde aan. Hij verwacht dat de GOUDprijs dit jaar op gemiddeld $1.600 per troy ounce zal uitkomen, lager dan de gemiddelde prijs van $1.668,75 in het jaar 2012. Rene Hochreiter, directeur van een Zuid-Afrikaans bedrijf dat financieel advies geeft binnen de mijnbouwsector, verwacht dat de Amerikaanse economie weer gaat aantrekken. Daarom geeft hij de voorkeur aan edelmetalen die profiteren van een groeiende economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Jim Willie: "Aanbod GOUD zal opdrogen en buitenland zal dollar negeren"

Op Youtube kwam ik een interessant interview tegen met Jim Willie van Goldenjackass.com. In een interview met USAWatchdog legt hij uit dat GOUD in feite een anti-bubbel is, de tegenpool van de enorme bubbel die wordt opgeblazen in staatsobligaties. Jim Willie is van mening dat het buitenland vroeg of laat de steun voor de Amerikaanse dollar zal opzeggen, omdat Amerika vrijwel niets doet aan haar schuldenprobleem. Ook ziet Willie het aanbod van fysiek GOUD op een dag opdrogen, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Deflatie ? Een prachtig idee of niet ?

Waarom de centrale bankiers en overheden zo’n hekel hebben aan deflatie, en is deflatie daadwerkelijk slecht voor de economie? Maar eerst even een kort overzicht wat Deflatie is en de tegenhanger hiervan Inflatie. Als u de internationale media volgt  en de financiele katernen van dagbladen leest, heeft u hoogstwaarschijnlijk gehoord van het briljante plan van de nieuwe premier van Japan, de heer Shinzo Abe. Om Japan uit de destructieve spiraal van deflatie te halen die het land en de economie al 30 jaar verlammen en om  de Japanse economie nieuw leven in te blazen heeft de heer Abe het lumineuze plan opgevat om de regering een mega gigantische berg geld te laten lenen om hiermee bruggen, wegen en openbare gebouwen neer te zetten.

Nieuw plan?? Niet echt hoor, als sinds 1971 toen Nixon de laatste link met het GOUD doorsneed zijn overheden (vooral in het Westen en de laatste 5 jaar ook in de ontwikkelende landen) bezig geweest steeds meer en meer geld te lenen om hiermee steeds verder te kunnen groeien en een nutteloze welvaartsstaat op te bouwen, en de gewone economie steeds meer te verstikken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$