Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5436 tot 5440
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 januari 2013

Irak verkocht kwart van GOUDvoorraad in december

De Iraakse regering heeft in december een kwart van haar GOUDreserve van de hand gedaan. Dat schrijft Reuters op basis van de nieuwste publicatie van het IMF. Het nieuws is opvallend, omdat Irak kort daarvoor nog veel GOUD gekocht heeft. De GOUDreserve kromp volgens het IMF van 39,4 naar 29,9 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Zwitsers willen referendum om GOUDvoorraad terug te halen

In Zwitserland is een actiegroep die handtekeningen verzamelt om een referendum te kunnen houden over de Zwitserse GOUDvoorraad. De actiegroep heeft bijna de vereiste 100.000 handtekeningen binnen. Middels het referendum willen ze de Zwitserse centrale bank verplichten al het GOUD terug te halen en geen gram meer te verkopen. De centrale bank moet zelfs haar GOUDbezit verdubbelen van 10% naar 20%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Marc Faber prefereert GOUD boven… alles!

Iedereen moet GOUD bezitten, zegt Marc Faber. Edelmetalen is het enige dat waarde biedt, zelfs in een worst-case scenario. Als het worst-case scenario werkelijkheid wordt, een systeem falen, zal je alleen met GOUD en andere edelmetalen nog iets kunnen doen.

Marc Faber wil er zelfs een weddenschap voor aangaan. Jullie houden je dollars bij en ik houd mijn GOUD bij, zegt Faber. Op het einde van de rit zullen we zien wie er het beste voor staat, we zullen zien wij zijn geld het eerste 0 bereikt.

Als het systeem omvalt, en Faber gelooft daar nog altijd in, zal enkel het plastiek van de creditkaart over blijven. Misschien realiseren de mensen dan hoe goed het was in een systeem dat gebaseerd was op een GOUDstandaard.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Internationale beroering over GOUD

Het moest er toch een keer van komen. Een aantal Europese landen willen hun GOUD, dat al decennia lang in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, terugbrengen binnen de eigen landsgrenzen. Ten tijde van de koude oorlog is, uit vrees voor een bezetting door de Sovjet Unie, het meeste Europese GOUD naar de andere kant van de oceaan verscheept. Het grootste deel van het Nederlandse GOUD ligt daar al opgeslagen sinds het einde van de jaren dertig omdat men toen terecht vreesde voor een aanval door nazi-Duitsland. Nu er van dit soort dreigingen geen sprake meer is wordt de roep om het GOUD terug te halen steeds luider.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Indiase overheid wil dat bevolking GOUD 'in omloop brengt'

De Indiase regering werkt aan een plan om GOUDrekeningen te koppelen aan een GOUD-ETF. Op die manier zou er meer binnenlands GOUD vrijkomen en hoeft er minder GOUD geïmporteerd te worden. De minister van Financiën wil het GOUD weer in circulatie brengen, een boodschap die bij de bevolking niet lijkt aan te komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$