Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 5441 tot 5445
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Azerbeidzjan wil GOUDreserve dit jaar verdubbelen

Azerbeidzjan wil dit jaar haar GOUDvoorraad uitbreiden tot 30 ton. De 15 ton GOUD die het staatsfonds van Azerbeidzjan momenteel bezit ligt bijna volledig in Londen opgeslagen, maar iedere week haalt het land 330 kilo GOUD op. Het fonds wil minimaal 5% van haar portefeuille in fysiek GOUD aanhouden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

'Vietnam zet deuren wagenwijd open voor illegale GOUDhandel'

Vietnam is op het gebied van GOUDhandel en de GOUDmarkt een traditioneel land. Veel inwoners kopen GOUD in om zo een goede waardevaste belegging te hebben, aangezien de nationale valuta (de dong) niet echt een stabiele valuta is. Er zijn nu ontwikkelingen gaande die ervoor kunnen zorgen dat GOUDhandel in Vietnam naar de illegaliteit kunnen gaan verdwijnen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

De GOUD-Waarde standaard toegelicht

Lees op Marketupdat de vertaling van een artikel van Freegolds, voorstander van het Freegold concept. Een vrij bewegende GOUDprijs waar een disciplinerende werking van uit gaat. Geen koppeling van GOUD aan welke valuta dan ook!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Overzicht GOUD- en zilvermarkt (week 3)

De prijzen van GOUD en zilver gingen de afgelopen week weer omhoog. GOUD werd netto 1,46% duurder, de zilverprijs steeg met zelfs 4,8%. De zilverprijs werd mogelijk opgestuwd door de aankoop van 571 ton zilver door het SLV ETF. De EUR/USD bleef vrij vlak.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Goldman: hoogtijdagen GOUD voorbij

Goldman Sachs verwacht dat de GOUDprijs de komende jaren niet meer verder gaat stijgen. Dat komt doordat de Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft aangegeven de rente niet meer voor onbepaalde tijd laag te houden.

Volgens Goldman-strateeg Jeff Currie anticipeerden de markten er tot voor kort op dat de monetaire verruimingspolitiek van de Fed van onbepaalde duur zouden zijn. Op de lange duur zou dat onvermijdelijk tot inflatie leiden, waartegen GOUD als een goede verzekering wordt gezien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$