Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 5446 tot 5450
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Kritiek buitenlandse media op besluit Bundesbank om GOUD terug te halen

De Duitse Bundesbank heeft besloten om in totaal 674 ton GOUD terug te halen uit New York en Parijs. Dit besluit kwam de Bundesbank op veel kritiek te staan, want het zou een soort motie van wantrouwen zijn tegenover de Franse centrale bank en de Amerikaanse Federal Reserve. Daar ligt het GOUD volgens velen ook veilig, maar toch wil Duitsland een groter gedeelte in haar eigen kluis stoppen. Het Duitse Goldreporter zette een aantal kritieken uit buitenlandse media op een rij.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Duitsland gaat €27,5 miljard aan GOUD repatriëren

De kogel is door de kerk. Duitsland gaat een deel van de GOUDvoorraden terughalen naar de eigen Duitse kluizen. Tussen nu en 2020 zal er voor miljarden euro’s aan fysiek GOUD worden gerepatrieerd. De totale waarde van de buitenlandse GOUDvoorraden is zo’n €133 miljard. De Bundesbank wil zijn fysieke GOUD terughalen uit de kluizen van de FED en bij de Banque de France. Het zou gaan om 674.000 kilo GOUD. Tegen de huidige koers van één kilo fysiek GOUD gaat het dus om een bedrag van ongeveer 27,5 miljard euro. Na Amerika heeft Duitsland de grootste GOUDvoorraad ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

India’s voorkeur voor GOUD dateert al van eeuwen geleden

Specialist in edelmetalen Ganesh Rathnam gaf in het programma 60 Minutes een woordje uitleg over de film “India’s Love Affair With Gold”, waarin wordt verklaard waarom de Indiërs zo’n enorme honger naar GOUD hebben. Een Indiër gelooft simpelweg niet dat GOUD in waarde kan dalen.

De band met GOUD gaat terug op een traditie die al honderden jaren oud is. Al die tijd hebben de Indiërs twee dingen geleerd: spaar geld voor moeilijke tijden en betrouw de banken niet. Liever dan geld op de bank te zetten, zal een Indiër er GOUD voor kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Dit zijn de 10 landen met ‘bergen GOUD

De beslissing van Duitsland om een deel van zijn buitenlandse GOUDvoorraden terug naar Duitsland te brengen, kan andere landen aanzetten om hetzelfde te doen. Als Duitsland landen als Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië niet meer vertrouwd, wie moet het dan wel doen.

De World Gold Council rapporteerde dat er in 2012 500 ton GOUD werd toegevoegd aan de reserves van de centrale banken wereldwijd. Dit zijn volgens de World Gold Council de 10 landen met officieel de grootste GOUDvoorraden:

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Waar is sinds 1940 het Nederlands GOUD gebleven?

De GOUDvoorraad die Nederland heeft opgeslagen in Amerika en Engeland maakt ons afhankelijk van willekeur van die staten; Door de GOUDvoorraad onder te brengen op vreemde bodem is de facto de soevereiniteit van ons land ook overgedragen op andere staten. We zouden de proef op de som kunnen nemen om alle GOUD terug te laten komen; DNB liegt, verdraait de feiten, traineert en past regelrecht bedrog toe, om deze belangrijke zaken uit het daglicht te houden; eventueel vluchtende elementen van de van amsberg familie hoeven niet meer met GOUD te slepen bij de voorgenomen vlucht; aandelen in oliemaatschappijen, banken etc., die de facto zijn ingepikt kunnen worden ingeruild voor GOUDreserves die elders liggen opgeslagen, zodat eindelijk het gestolen vermogen na 200 jaar kan worden verzilverd. Waar is ons GOUD?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$