Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 546 tot 550
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Alweer blijkt dat enkel fysiek GOUD in eigen beheer vermogen beschermt

De zoveelste GOUD-ETF dat voor 100 procent gedekt zou zijn door fysiek GOUD kan niet aan haar verplichtingen voldoen. De stille run op kluizen is enorm. Lage rentes die onder nul dreigen te vallen, de vrees voor hoge inflatie drukken spaarders en vermogenden steeds meer in de hoek van fysiek GOUD.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Deze grafiek toont het potentieel van GOUD

GOUD zit nog maar in het begin van de nieuwe Bull Market

De GOUDprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de GOUDsector, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij GOUD moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Hou je van GOUD, dan hou je van Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump lijkt de taal te spreken van de grootste GOUDfanaten.

Een overwinning van Trump zou goed kunnen uitpakken voor GOUD. Dat schrijft Stephanie Yang op Money Beat, een blog van The Wall Street Journal.

De controversiële presidentskandidaat zorgt volgens Yang voor speculatie op een verdere stijging van de GOUDprijs aangezien het vooruitzicht van Trump als nieuwe Amerikaanse president bijdraagt aan de onzekerheid over het wereldwijde economische plaatje. Maar los daarvan valt Trump ook in de smaak bij enkele grote GOUDinvesteerders omdat hij hun taal spreekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Wat staat er juist in de prospectus van een GOUD-ETF?

Onrustwekkend nieuws bereikte de wereld van de GOUDbeleggers gisteren. Een GOUD-ETF die 100% gedekt zou zijn door fysiek GOUD weigerde uitbetaling aan enkele beleggers. Wie de prospectus las zal niet verrast zijn.

We doen het allemaal: contracten tekenen zonder alles te lezen en ook beleggen in financiële producten zonder de prospectus door te nemen. Maar het lezen van zo’n prospectus kan je van heel wat onaangename gevolgen besparen!

De Xetra-gold ETF, die beleggers blijkbaar problemen oplevert, stelt heel duidelijk dat beleggers hun aandeel kunnen omwisselen in fysiek GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Centrale banken stuwen de GOUDprijs omhoog

Deutsche Bank heeft een interessant onderzoek gedaan naar de correlatie tussen de GOUDprijs en de snelheid waarmee de centrale banken hun balanstotalen verhogen. Centrale banken hebben de afgelopen jaren hun activa uitgebreid als reactie op de financiële crisis. Door middel van het opkopen van obligaties proberen ze de economie aan de praat te houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$