Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5451 tot 5455
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

GOUDproductie Zuid-Afrika in november opnieuw lager

De GOUDproductie van Zuid-Afrika ondervindt nog steeds hinder van de stakingen van afgelopen zomer. In november viel de productie 32,2% lager uit dan een maand geleden. Ook toen was de productie al lager als gevolg van werkonderbreking bij diverse GOUDmijnen. De productie was in november 1,1% hoger dan diezelfde maand vorig jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: GOUD versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen GOUD en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de GOUDprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Valutaoorlog: GOUDprijs bereikt record in Japanse yen

De GOUDprijs in Japanse yen heeft dinsdag op de Tokyo Commodity Exchange een nieuw record bereikt van ¥4.821 per gram. De GOUDprijs staat op recordhoogte omdat de yen aan waarde verloren heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Japanse premier Abe denkt de economie aan te kunnen jagen door aan te sturen op een zwakkere munt. De relatief dure yen hinderde bedrijven die afhankelijk zijn van export.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Infographic: Al het GOUD in de wereld

Demonocracy heeft opnieuw een indrukwekkende infographic afgeleverd. Dit keer geen stapels met dollarbiljetten, maar stapels met GOUDstaven. De infographic geeft een overzicht van al het fysieke GOUD in de wereld, opgedeeld naar landen met de grootste GOUDreserve en naar categorie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitsland haalt GOUD terug uit buitenland

Duizenden tonnen Duits GOUD liggen op de planken van opslagplaatsen in Parijs, Londen en New York. De Bundesbank wil echter de blinkende staven terug in eigen beheer en dat betekent: terug naar huis halen.

Om weer de volledige beschikking te hebben over de GOUDreserves, sluit de Bundesbank de opslagplaats in Parijs waar ongeveer 11 procent van de voorraad ligt. Ook Londen en New York, waar respectievelijk 13 procent en bijna de helft van het Duitse GOUD zou liggen, moeten inleveren.. Hoeveel er precies wordt teruggehaald is niet duidelijk, maar het belooft een zwaar transport te worden.

[..]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$