Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5456 tot 5460
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Handelstekort VS hoger dan verwacht

Bekijk ook het video fragment. De States pakken de draad vrolijk op wat betreft spenderen, en de Chinezen vervolgen hun weg door hun dollars om te zetten in... jawel... staatspapier. Men gaat door waar men gebleven was op alle fronten... GOUD en zilver zijn onder controle... maar voor hoe lang?

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in november opgelopen tot 48,7 miljard dollar (36,5 miljard euro), blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het handelstekort bedroeg een herziene 42,1 miljard dollar een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een tekort van 41,3 miljard dollar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Zelfs arme mensen in India kopen GOUD

Vaak wordt het potentieel van India als GOUDconsument onderschat. Voor de producenten van GOUD geldt het land als een enorme afzetmarkt. De eigen GOUDproductie bedraagt minder dan 1% van de totale consumptie, zodat India gedwongen is om op grote schaal GOUD in te voeren.

Anderzijds krijgen de Indiërs maar geen genoeg van GOUD, het is de grootste GOUDconsument in de wereld. In de afgelopen jaren werd ongeveer een derde van de wereldwijde productie aan GOUD door Indiërs opgekocht. Volgens sommige bronnen zou 10% van alle GOUD in de wereld door Indiërs worden aangehouden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Nieuwe wet in Illinois vereist registatie GOUD- en zilveraankopen

Anoniem GOUD of zilver kopen is er niet meer bij in de Amerikaanse staat Illinois. Daar is onlangs een nieuwe wet aangenomen die GOUDhandelaren verplicht om iedereen aankoop van zilver of GOUD te registreren. Al vanaf een bedrag van $250 moet de handelaar verschillende gegevens van de klant registreren, zoals naam, adres en telefoonnummer. Ook moet de bestelling zelf precies worden vastgelegd, inclusief aankoopdatum.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olie en GOUD: met Suriname gaat het goed

De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en GOUDprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de GOUDkoorts in het binnenland. 'Holland? Holland is niet belangrijk voor me', roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

Ruim twee jaar geleden deed Den Haag Suriname in de ban omdat Bouterse de verkiezing had gewonnen. Maar nu is zelfs het IMF  enthousiast over Suriname. 'We hebben internationaal nu een heel goede naam opgebouwd', zegt coalitie-parlementariër Henk Ramnandanlal (PALU) trots.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese GOUDimport verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram GOUD gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere GOUDprijs heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de import van GOUD.

GOUDimport buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese GOUDimport tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$