Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5456 tot 5460
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Jim Sinclair: Repatriëring Duitse GOUDvoorraad zeer significant

Volgens edelmetaal analist Jim Sinclair is het bericht van de Bundesbank over het terughalen van de Duitse GOUDvoorraad - indien dit bericht op waarheid berust - de meest significante gebeurtenis in de GOUDmarkt in bijna vijftig jaar tijd. In 1965 zette de Franse premier Charles de Gaulle Amerika onder druk, door dollars om te wisselen voor fysiek GOUD. Dat was het begin van het einde van het Bretton Woods systeem.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische GOUDmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het GOUD, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse import van GOUD via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste GOUD producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het GOUD ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische GOUDmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

GOUD wederom profiteur van 'Bernanke boost'

Vandaag heeft GOUD weer weten te profiteren van de Bernanke show van eerder vanmiddag. Bernanke gaf aan dat het economische herstel nog steeds zeer fragiel is, en het daarom onwaarschijnlijk is dat de FED op korte termijn zal stoppen met het programma om grote hoeveelheden geld in de economie te pompen om deze weer op de rails te krijgen. De prijs van GOUD wist vandaag omhoog te klimmen met ongeveer 0,8%, waarbij het edelmetaal de dag afsloot op een koers van net iets boven de 1680 dollar per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

GOUDproductie Zuid-Afrika in november opnieuw lager

De GOUDproductie van Zuid-Afrika ondervindt nog steeds hinder van de stakingen van afgelopen zomer. In november viel de productie 32,2% lager uit dan een maand geleden. Ook toen was de productie al lager als gevolg van werkonderbreking bij diverse GOUDmijnen. De productie was in november 1,1% hoger dan diezelfde maand vorig jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: GOUD versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen GOUD en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de GOUDprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$