Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5461 tot 5465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Japanse pensioenfondsen verdubbelen GOUDreserves

Japanse pensioenfondsen, de 2e grootste ter wereld na Amerika, kunnen hun GOUDreserves verdubbelen tegen 2015. Momenteel houden ze 45 miljard Yen aan GOUDreserves. Volgens een adviseur van de pensioenfondsen kunnen ze dit optrekken tot 100 miljard Yen over enkele jaren.

De Japanse overheid is van plan de Yen te devalueren en de inflatie te laten oplopen tot 2 %. Als reactie hierop zouden de pensioenfondsen best meer GOUDreserves aanhouden om de waarde van het fonds te ondersteunen. De recente daling van de Yen zorgde er alvast voor dat GOUD in Yen aan nieuwe recordkoersen noteert.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Chinese GOUDwinkel maakt straatje van duizend GOUDstaven

Begin dit jaar haalde een Chinese GOUDwinkel in Binzhou City een bijzondere stunt uit door duizend GOUDstaven van 1 kilogram op straat te leggen. Uiteraard lagen de staven in een goed afgesloten platte vitrine, voorzien van een dikke en zware glasplaat. Passanten liepen over het GOUDen 'straatje', dat bij duisternis met lampen werd verlicht voor een bijzonder glinsterend effect.

Bron: 925.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Vrouwen versieren met GOUD, ook dat is India

De verschillen tussen arm en rijk in India zijn niet misselijk, zoals u weet. Maar zelfs in India is met geld niet alles te koop. Creatief zijn, dus.

De Indiase multimiljonair Datta Phuge behoort tot de rijke elite, wat niet direct betekent dat hij de vrouwen voor het uitkiezen heeft. Nee, Phuge is hopeloos vrijgezel. En dat lost deze 32-jarige man niet op door vrouwen te verkrachten, hij heeft naar eigen zeggen een heel andere manier gevonden om aan de vrouw te geraken. De investeerder uit Pimpri-Chinchwad - waar GOUD het ultieme statussymbool is - heeft het duurste shirt ter wereld laten ontwerpen, in de hoop eindelijk het vrouwelijke schoon uit India te imponeren. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Olieprijs in GOUD vanaf 1946

De derde grafiek van vandaag heeft betrekking op de olieprijs, uitgedrukt in GOUD. De grafiek bestrijkt een lange periode vanaf begin 1946 tot en met eind 2012 en geeft zodoende een goed inzicht in de ontwikkeling van de olieprijs. Opvallend is de volatiliteit van de olieprijs sinds 1971, toen Nixon een einde maakte aan de GOUDwisselstandaard van Bretton Woods. Desondanks bleef de olieprijs altijd binnen een bepaalde bandreedte bewegen ten opzichte van de GOUDprijs. Gemiddeld leverde een troy ounce GOUD bijna vijftien vaten ruwe olie op.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: GOUDprijs versus officiële inflatie

De tweede grafiek van vandaag is geboren uit de vraag of GOUD de afgelopen veertig jaar zijn koopkracht heeft behouden. Over het antwoord op deze vraag kan men van mening verschillen, maar feit is dat GOUD nog nooit waardeloos is geworden. Bij koopkracht denken de meeste mensen aan het inflatiecijfer van het CBS, vandaar dat ik dit cijfer eens als uitgangspunt heb gepakt om de 'koopkracht' van GOUD in Nederland in kaar te brengen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$