Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 5471 tot 5475
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Infographic: Al het GOUD in de wereld

Demonocracy heeft opnieuw een indrukwekkende infographic afgeleverd. Dit keer geen stapels met dollarbiljetten, maar stapels met GOUDstaven. De infographic geeft een overzicht van al het fysieke GOUD in de wereld, opgedeeld naar landen met de grootste GOUDreserve en naar categorie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitsland haalt GOUD terug uit buitenland

Duizenden tonnen Duits GOUD liggen op de planken van opslagplaatsen in Parijs, Londen en New York. De Bundesbank wil echter de blinkende staven terug in eigen beheer en dat betekent: terug naar huis halen.

Om weer de volledige beschikking te hebben over de GOUDreserves, sluit de Bundesbank de opslagplaats in Parijs waar ongeveer 11 procent van de voorraad ligt. Ook Londen en New York, waar respectievelijk 13 procent en bijna de helft van het Duitse GOUD zou liggen, moeten inleveren.. Hoeveel er precies wordt teruggehaald is niet duidelijk, maar het belooft een zwaar transport te worden.

[..]

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Bundesbank wil GOUD terughalen

De Bundesbank wil zijn in het buitenland gestalde GOUDvoorraden gedeeltelijk terughalen. Dit schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag op basis van bronnen.

Momenteel beheert de Duitse centrale bank GOUD ter waarde van circa 133 miljard euro. Slechts 31 procent van het fysieke GOUD bevindt zich echter in Frankfurt. De rest is verdeeld over opslagruimtes van de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of England en de Banque de France.

De verdeelstrategie is bedacht ten tijde van de koude oorlog, toen het verstandig werd geacht om niet al het GOUD op een plaats te lokaliseren. Recentelijk is echter kritiek geuit op het gegeven dat de Duitse centrale bank niet direct de hoeveelheid en echtheid van de GOUDvoorraad kan controleren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina verslaat GOUD bij start 2013

Minder aanbod en meer vraag naar auto's in China stuwen de prijs van platina, dat begin 2013 meer in trek is dan GOUD.

De GOUDprijs kende geen geweldig start dit jaar. In dollars zakte het edelmetaal in de eerste twee weken van janauri licht, tot een niveau van ongeveer 1.672 dollar per troy ounce, een gewicht van circa 31,1 gram.

GOUD doet het doorgaans goed als er onrust is op de beurs. De lage stand van een belangrijke paniekindicator voor aandelen, de zogenoemde VIX-Index, helpt wat dat betreft niet mee. Zie ook deze bijdrage van Z24's Rob Putter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina kan naar pariteit met GOUD

De spread tussen GOUD en platina bedroeg gisteren nog 31,30 dollar en dat was het kleinste verschil sinds april. Om het plaatje wat te verduidelijken: de gemiddelde spread tussen beide edelmetalen bedroeg sinds 1985 190 dollar, met natuurlijk een premie voor platina.

De discount t.o.v. GOUD is nu de kleinste in 9 maanden, maar toch lijkt het ons nog wat vroeg om de come-back van platina van de daken te schreeuwen. We moeten er namelijk rekening mee houden dat het economisch herstel overtuigingskracht mist, op de eerste plaats in Europa.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$