Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5476 tot 5480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Willem Middelkoop onthult een nieuw geheim over GOUD

Afgelopen weekend was Willem Middelkoop, beheerder van het Commodity Discovery Fund, bijzonder actief op Twitter.

Wellicht had dit alles te maken met de nieuwe informatie die hij had opgevangen in een ‘insider’ in de GOUDmarkt. De informatie kwam van Jim Rickards, die zijn scenario voor de GOUDprijs uitstippelde voor de komende jaren.

Opmerkelijk hierbij is de rol van China, die de nieuwe status van z’n GOUDreserve zal vrijgeven, met alle gevolgen van dien voor de prijs van GOUD.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 13 januari 2013

GOUD bijna 1% omhoog in de tweede week van 2013

De tweede week voor 2013 zit erop voor de edelmetaalmarkt. GOUD heeft de afgelopen week een plus weten te behalen van bijna 1%. Om precies te zijn sloot de GOUDprijs afgelopen vrijdag 0,7% hoger ten opzichte van maandag. Het hoogste punt werd afgelopen donderdag bereik, toen door goede cijfers uit China en een tegenvallende dollar de GOUDprijs in een dag steeg naar 1675 dollar per troy ounce.

Deze mooie stap vooruit wist het edelmetaal niet vast te houden, aangezien vrijdag de prijs alweer terugzakte naar een niveau van 1657 dollar per troy ounce. Daghandelaren zijn blij zijn met de grote schommelingen op dagelijkse basis, maar fundamenteel gezien blijkt nog maar eens hoe slecht het vertrouwen in de markten is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

GOUD en zilver report (Week 2)

Afgelopen vrijdag gingen de prijzen van zowel GOUD als zilver opeens sterk omlaag, waardoor de stijging van de dag ervoor in $ bijna volledig ongedaan werd gemaakt. Netto zijn beide edelmetalen deze week weer wat goedkoper geworden. De GOUDprijs sloot afgelopen vrijdag op €1246,23, een daling van 1,6% ten opzichte van een week eerder. De spotprijs voor een kilo zilver ging met ongeveer een tientje naar beneden en stond vrijdag bij sluiting van de handel op €734, een daling van 1,36%.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Grafiek: China importeerde in november 90,8 ton GOUD

China heeft in de maand november van vorig jaar voor 90,8 ton aan fysiek GOUD ingevoerd via Hong Kong, de doorvoerhaven voor het Chinese vasteland. Daarmee komt de totale Chinese import van GOUD over de eerste elf maanden van 2012 uit op 720 ton. Als de import in december vergelijkbaar is met die van de rest van het jaar heeft China alleen dit jaar al meer GOUD geïmporteerd dan de totale omvang van de Japanse GOUDreserve.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Handelstekort VS hoger dan verwacht

Bekijk ook het video fragment. De States pakken de draad vrolijk op wat betreft spenderen, en de Chinezen vervolgen hun weg door hun dollars om te zetten in... jawel... staatspapier. Men gaat door waar men gebleven was op alle fronten... GOUD en zilver zijn onder controle... maar voor hoe lang?

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in november opgelopen tot 48,7 miljard dollar (36,5 miljard euro), blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het handelstekort bedroeg een herziene 42,1 miljard dollar een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een tekort van 41,3 miljard dollar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$