Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 5481 tot 5485
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Iraanse bevolking ontdekt Bitcoins als alternatief voor zwakke rial

Iran werd begin dit jaar afgesloten van het internationale SWIFT betaalsysteem en kan door het olie-embargo geen ruwe olie meer exporteren naar veel Westerse landen. Door deze handelsbeperkingen is de waarde van de Iraanse rial ten opzichte van de dollar sterk verzwakt. Als gevolg van de snelle waardedaling van de rial zoeken Iraniërs hun toevlucht in buitenlandse valuta zoals euro's en dollars, maar ook in fysiek GOUD. Ook Bitcoins worden steeds vaker gebruikt in het Iraanse betalingsverkeer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

GOUD in 2013

Naar jaarlijkse gewoonte pakken we weer uit met onze prijsvoorspellingen voor GOUD en zilver in 2013. Deze week krijgt u onze blik op toekomst voor de prijs van GOUD, volgende week sluiten we het jaar af met onze visie op zilverprijs. 2012 gaat de geschiedenisboeken in als een turbulent beursjaar. De Europese schuldencrisis kreeg een nieuwe dimensie, waardoor alle verworven zekerheden in vraag werden gesteld. Ook het groeiverhaal van de opkomende markten, met name in Aziƫ en meer bepaald in China, kreeg het erg moeilijk. Dit terwijl de VS overeind probeert te krabbelen van de mokerslagen. De globale economie verkeert sinds 2008 in zwaar noodweer en zelfs in 2012 bleef het hard stormen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Plotse en felle stijging van de vraag naar GOUD- en zilvermunten

De edelmetalen GOUD en zilver blijven voorlopig op enkele weerstanden botsen. Voor GOUD ligt deze ronde $ 1.750 en voor zilver nabij de $ 35. GOUD vindt wel steun bij $ 1.700 en zilver bij $ 33. De bandbreedte is dus behoorlijk klein. Het is wel belangrijk om te zien dat de steunniveaus vroeger weerstanden waren, dit is een positief signaal dat de prijs eerder aan de bovenkant zal uitbreken.

Een uitbraak kan ook gesteund worden door de sterke vraag naar GOUD en zilver munten. De US Mint zag de vraag naar beide munten recent exploderen. De Amerikaanse bevolking schiet blijkbaar weer wakker nu de onderhandelingen over de begroting aanslepen. Daarnaast verhoogd de kans dat de Federal Reserve weer geld moet gaan printen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Foto's: Advertenties voor GOUD in Maleisië

Mijn collega was onlangs in Maleisië en zag daar met eigen ogen hoeveel aandacht men daar geeft aan GOUD. Reclameposters voor GOUDrekeningen en GOUDopslag bij de bank, het is gewoon zichtbaar in het straatbeeld. GOUDen munten en GOUDbaren kunnen rechtstreeks bij de balie van de bank gekocht worden. Het contrast met de meeste Westerse landen kan haast niet groter zijn, want hier zijn het de 'Cash For Gold' advertenties die ons met enige regelmaat om de oren vliegen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Zuid-Korea kocht in november 14 ton GOUD

Dinsdag schreven we al over een valutaswap tussen Zuid-Korea en China, bedoeld om het gebruik van de eigen valuta in het handelsverkeer te stimuleren en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verkleinen. Tegelijkertijd bereid Zuid-Korea zich ook op een andere manier voor op de toekomst, door GOUD te kopen. In november voegde het land 14 ton GOUD aan haar reserves toe.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$