Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 5481 tot 5485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Dr. Doom verwacht een 10% correctie van de GOUDprijs

Marc Faber hing vanmorgen aan de lijn met CNBC om zijn visie op de beurzen af te geven. Faber is – hoe kan het ook anders - negatief over de financiële markten, meer bepaald de groeilanden (Vietnam, China, Japan). De aandelen in de opkomende landen hebben er al een geweldige rally opzitten, dus is het tijd voor een pauze, aldus Faber.

Marc Faber is in feite over alle markten negatief, gezien de gigantische beursrally sinds de bodem van maart 2009, maar omdat er zoveel monetaire interventies zijn door de centrale banken is het moeilijk om tegen de markten te speculeren.

Ook voor GOUD verwacht Faber wellicht nog een correctie van zo’n 10%, maar hij verkoopt zijn GOUD niet omdat het als een verzekering fungeert in zijn portefeuille.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Brazilië verdubbelt GOUDreserves!

Brazilië heeft in de tweede helft van vorig jaar stelselmatig GOUD gekocht en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen. Bovendien zijn de Brazilianen geen alleenstaand geval, ook de centrale banken van landen van Rusland over Wit-Rusland tot Zuid-Korea kopen GOUD ter diversificatie van hun reserves.

Brazilië heeft sinds augustus vorig jaar de GOUDvoorraden zelfs verdubbeld! Op 31 december waren de reserves opgelopen tot 67,20 ton, of het hoogste niveau sinds november 2000. Vooral in de laatste 2 maanden van het jaar werd nogal wat GOUD ingekocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

CombiBar voor GOUD als betaalmiddel

De Zwitserse raffinaderij Valcambi, onderdeel van de grote GOUDproducent Newmont, heeft een nieuw GOUDproduct op de markt gebracht. Het is een strip van GOUD ter grote van een kredietkaart waarbij je de strip kan afbreken in kleinere stukjes GOUD van 1 gram.

Op deze manier kan de stip gemakkelijk gebruikt worden als betaalmiddel. De opgang van de GOUDstrip doet zich voornamelijk voor in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zelf.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Rene Hochreiter: "De bull market in GOUD is voorbij"

De GOUDprijs stijgt al twaalf jaar vrijwel onafgebroken, maar daar komt volgens Rene Hochreiter een einde aan. Hij verwacht dat de GOUDprijs dit jaar op gemiddeld $1.600 per troy ounce zal uitkomen, lager dan de gemiddelde prijs van $1.668,75 in het jaar 2012. Rene Hochreiter, directeur van een Zuid-Afrikaans bedrijf dat financieel advies geeft binnen de mijnbouwsector, verwacht dat de Amerikaanse economie weer gaat aantrekken. Daarom geeft hij de voorkeur aan edelmetalen die profiteren van een groeiende economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Jim Willie: "Aanbod GOUD zal opdrogen en buitenland zal dollar negeren"

Op Youtube kwam ik een interessant interview tegen met Jim Willie van Goldenjackass.com. In een interview met USAWatchdog legt hij uit dat GOUD in feite een anti-bubbel is, de tegenpool van de enorme bubbel die wordt opgeblazen in staatsobligaties. Jim Willie is van mening dat het buitenland vroeg of laat de steun voor de Amerikaanse dollar zal opzeggen, omdat Amerika vrijwel niets doet aan haar schuldenprobleem. Ook ziet Willie het aanbod van fysiek GOUD op een dag opdrogen, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$