Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 5481 tot 5485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

“Duitsland voelt zich een stuk veiliger met hun GOUD in eigen kluizen”

De Duitse centrale bank heeft beslist om een deel van de Duitse GOUDvoorraden die in buitenlandse kluizen opgeslagen liggen terug naar huis te brengen. Dat heeft op de markten voor heel wat speculatie gezorgd, waarbij vooral naar de reden van de beslissing werd gegist.

Ric Spooner, chief market analyst bij CMC Markets in Sydney, vertelde op CNBC Asia’s Squawk Box dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt of de vraag al dan niet een blijk is van een gebrek aan vertrouwen in de Fed (U.S. Federal Reserve). Het is overigens onvermijdelijk dat sommige deelnemers op de markt dit als dusdanig gaan interpreteren.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Het GOUD in China is aan het roesten

Dat China een veelvraat is op de GOUDmarkt is al heel lang bekend. Alleen al afgelopen november importeerde china maar liefst 90,8 ton aan fysiek GOUD om te kunnen voldoen aan de vraag die er bestaat binnen het land. Maar vandaag verscheen een bericht waarin duidelijk wordt dat de manier van inslaan van China ook problemen op kan leveren.

Zo werd vandaag bekend dat er roest is geconstateerd op een stuk GOUD wat is verkocht door de National Gold Group. Deze organisatie is door de regering in het leven geroepen om de verkoop van GOUD te reguleren. Een particulier met de naam ‘Shen’ heeft in 2010 een stuk GOUD gekocht bij de National Gold Group. Toen Shen in december 2012 het stuk GOUD ophaalde van de bank waar hij het edelmetaal had opgeborgen kwam hij erachter dat er roestvorming was op het GOUD.

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

De geschiedenis rijmt

Wat een heisa over die platina munt die de Amerikaanse overheid zou slaan, zeg. Als het ministerie van Financiën die een waarde van bijvoorbeeld 1.000 miljard dollar geeft, kan ze die deponeren bij de Amerikaanse centrale bank en met het geld een deel van de overheidsschulden afbetalen. Onze Big Apple-correspondent Roel Verrycken vertelt er u alles over op zijn blog, maar deze - noblesse oblige - mopperende Statler denkt instinctief aan Mark Twain: 'History does not repeat itself, but it does rhyme.' 

De Amerikaanse overheid heeft in het verleden immers nog straffere, en grootschaligere truken uitgehaald. Kijk maar eens goed naar de hieronder afgebeelde munt, de 1933 Double Eagle. Er staat 20 dollar op, maar hij is veel meer waard, zo'n 7,6 miljoen dollar. Nochtans waren er in 1933 ruim 445.500 van geslagen, maar die werden nooit in circulatie gebracht omdat de VS in dat jaar de klassieke GOUDstandaard verlieten. De meeste Double Eagles werden gewoon weer omgesmolten. Amper een handvol wist aan dat lot te ontsnappen, wat hun hoge verzamelwaarde verklaart.

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

GOUD verkopen is geen oplossing

Eerst werd het plan afgeschaft om een munt van $ 1 biljoen te slaan. Daarna wil Ben Bernanke het schuldplafond afschaffen. En nu gaan er stemmen op om de Amerikaanse GOUDvoorraad te verkopen. Ze zijn duidelijk wanhopig aan het worden aan de andere kant van de oceaan

De verkoop van de volledige GOUDvoorraad zou dus slechts een 4-tal maanden tijd rekken. Daarnaast zijn er nog andere gevolgen. Een verkoop van de GOUDvoorraad zou het vertrouwen in Amerika en de dollar volledig ondermijnen waardoor het globale financiële systeem onder druk komt aangezien de dollar de wereldreservemunt is.

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

GOUD blijft steeds zijn koopkracht behouden

100 jaar geleden kocht je met 1 ounce GOUD een mooi kostuum voor $ 20. Nu koop je met $ 20 dollar nog amper een das, maar met 1 ounce GOUD koop je nog steeds een mooi kostuum

In nominale termen staat de prijs van verschillende activa veel hoger dan 30 jaar geleden, dit komt door de inflatie. Maar in GOUDtermen (in termen van effectieve koopkracht) gaat alles weliswaar op en neer, maar blijft het op de lange termijn op hetzelfde niveau. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$