Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 5486 tot 5490
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

CDA: GOUDvoorraad in Nederland opslaan

De Nederlandse GOUDvoorraad moet in Nederland worden opgeslagen. Daarvoor pleit het CDA.

Duitsland stelde onlangs al een deel van zijn GOUDstaven terug te halen. Het CDA heeft kamervragen gesteld aan de minister. Een deel van de Nederlandse GOUDvoorraad ligt nu in de kelder van de De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Nederland bezit 24 miljard euro aan GOUD. Slechts 11% daarvan ligt ook daadwerkelijk in Nederland. De rest is vlak voor de Tweede Wereldoorlog verhuist.Sindsdien ligt 18% in Londen, 20% ligt in Ottawa en ruim de helft (51%) diep onder Manhattan in New York.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Duitse Bundesbank: Helft GOUDvoorraad ligt in 2020 in Frankfurt

Gisteren kon u op Marketupdate al lezen dat de Duitse Bundesbank plannen heeft om een gedeelte van haar GOUDreserve in het buitenland terug te halen. Toen was nog onduidelijk hoeveel GOUD er teruggehaald zou worden en binnen welke termijn dat zou gaan gebeuren. De Bundesbank kwam vandaag zelf met een verklaring. In 2020 ligt de helft van de Duitse GOUDvoorraad in Frankfurt, anno 2013 is dat nog maar 31%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Vraag naar GOUD in Aziƫ trekt weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst

Chinezen vieren niet alleen op een andere datum dan wij hun nieuwjaar, bovendien wordt het Chinees Nieuwjaar er veel intensiever gevierd. Dat betekent ook dat de Chinezen elkaar dure cadeautjes durven te geven, waarbij GOUD en juwelen erg populair zijn.

De vraag naar GOUD in Aziƫ trekt ook dit jaar weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst en die trend zal zich in de komende weken ongetwijfeld verder zetten. In Hong Kong bedraagt de premie voor een GOUDstaaf momenteel 1,25 dollar per troy ounce, dit volgens de cijfers verstrekt door Barclays.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Duitsers halen 700 ton GOUD uit buitenland weg

De Duitse centrale bank wil tegen 2020 bijna 700 ton Duits GOUD vanuit het buitenland terug naar Duitsland halen. Dat heeft de Bundesbank bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Jim Sinclair: Repatriëring Duitse GOUDvoorraad zeer significant

Volgens edelmetaal analist Jim Sinclair is het bericht van de Bundesbank over het terughalen van de Duitse GOUDvoorraad - indien dit bericht op waarheid berust - de meest significante gebeurtenis in de GOUDmarkt in bijna vijftig jaar tijd. In 1965 zette de Franse premier Charles de Gaulle Amerika onder druk, door dollars om te wisselen voor fysiek GOUD. Dat was het begin van het einde van het Bretton Woods systeem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$