EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5491 tot 5495 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton GOUD

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek GOUD, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase GOUD-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel GOUD, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton GOUD (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een GOUD-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige GOUDprijs beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan GOUDbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Lees verder op
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Bill Gross: In dit edelmetaal moet je beleggen

Bill Gross, van PIMCO, is jaren lang voorstander geweest van obligaties. Zijn beleggingsfonds PIMCO is dan ook het grootste beleggingsfonds van obligaties ter wereld. Gross ziet de inflatie fors toenemen de komende jaren en raadt iedere belegger dan ook aan te belegger in GOUD!

Gross wijst er op dat de monetaire stimulus en het waardeverlies van de dollar nog een tijdje verder zal gaan, maar dat dit ooit zal stoppen. En dan zal het niet prettig zijn. Gross ziet problemen op de obligatiemarkt. De Federal Reserve koopt nu al 80 % van de Amerikaanse obligaties.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton GOUD

India GOUD-ETF's beheren inmiddels 40 ton aan GOUDstaven. ETF's zijn op de beurs verhandelbare aandelen, die in dit geval gekoppeld zijn aan een onderliggende hoeveelheid GOUD in een kluis. Zes jaar geleden was Goldman Sachs de eerste speler die een ETF oprichtte op de Indiase markt. Nu zijn er veertien aanbieders van dit soort afgeleide GOUDproducten.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Met de huidige vraag kan zilver naar $ 50

De aangaande valutaoorlog is een van de redenen voor de populariteit van zilver. Net als GOUD wordt zilver gekocht om zich in te dekken tegen toekomstig waardeverlies van de eigen fiatmunt door de massale geldcreatie in de wereld. Hoe langer dit duurt en hoe minder effect het heeft, hoe argwanender de bevolking wordt en hoe meer ze zich richten op edelmetalen zoals GOUD en zilver.

Maar de bevolking zal nu eerder zilver kopen dan GOUD. Zilver is voor de meeste mensen nog betaalbaar terwijl GOUD eerder gekocht wordt door de grote investeerders. Voor 1 ounce GOUD kan je immers meer dan 50 ounces zilver kopen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDprijs mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDprijs automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de GOUD-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs