Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 5491 tot 5495
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olie en GOUD: met Suriname gaat het goed

De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en GOUDprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de GOUDkoorts in het binnenland. 'Holland? Holland is niet belangrijk voor me', roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

Ruim twee jaar geleden deed Den Haag Suriname in de ban omdat Bouterse de verkiezing had gewonnen. Maar nu is zelfs het IMF  enthousiast over Suriname. 'We hebben internationaal nu een heel goede naam opgebouwd', zegt coalitie-parlementariër Henk Ramnandanlal (PALU) trots.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese GOUDimport verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram GOUD gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere GOUDprijs heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de import van GOUD.

GOUDimport buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese GOUDimport tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

7 redenen waarom GOUD NIET verder stijgt

Het kan nooit geen kwaad om eens argumenten boven te halen die het tegenovergestelde inhouden van wat wij zelf verwachten. Want laat het duidelijk zijn: alhoewel we momenteel voluit gaan voor GOUD, staren we ons niet blind op het gele edelmetaal!

Of anders gezegd, we zijn geen Gold Bugs bij Slim Beleggen.

Laten we daarom eens wat tegenargumenten op een rijtje te zetten waarom GOUD niet verder zou stijgen.

Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

G.Soros:'Eurocrisis heeft waardencrisis gecreëerd die de EU bedreigt'

De Hongaars-Amerikaanse belegger, zakenmagnaat, filantroop en politiek activist George Soros betreurt op Project Syndicate de gestage opmars van xenofobische en extremistische partijen zoals de GOUDen Dageraad in Griekenland en het Front National in Frankrijk. Hij vreest dat de eurocrisis een ‘waardencrisis’ heeft gecreëerd die het begin van het einde zou kunnen zijn voor de Europese Unie.

Het idee van de Europese Unie was oorspronkelijk uiterst aantrekkelijk. Het moest een vrijwillige associatie worden van soevereine staten die een deel van hun macht zouden inleveren voor een hoger doel. De EU zou een unie van gelijkheid, broederlijkheid en solidariteit worden, gebaseerd op het Popperiaanse principe van een open samenleving.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Het grote verschil tussen GOUD en GOUDmijnen uitgelegd…

Terwijl de prijs voor GOUD in een uptrend zit en blijft, presteren de GOUDmijnaandelen (met name de grote producenten) al tijden ondermaats. Door het grote verschil in prestatie deed de GOUDprijs het bijna 30 procent beter dan de HUI GOUDmijnindex.

We hebben al alle mogelijke verklaringen de revue laten passeren in het GOUD & Zilver Rapport, maar we zagen gisterenavond Rob McEwen de key componenten nog eens opsommen op CNBC. Hieronder volgt de videoclip van de opnames…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$