Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5496 tot 5500
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Jim Willie: "Aanbod GOUD zal opdrogen en buitenland zal dollar negeren"

Op Youtube kwam ik een interessant interview tegen met Jim Willie van Goldenjackass.com. In een interview met USAWatchdog legt hij uit dat GOUD in feite een anti-bubbel is, de tegenpool van de enorme bubbel die wordt opgeblazen in staatsobligaties. Jim Willie is van mening dat het buitenland vroeg of laat de steun voor de Amerikaanse dollar zal opzeggen, omdat Amerika vrijwel niets doet aan haar schuldenprobleem. Ook ziet Willie het aanbod van fysiek GOUD op een dag opdrogen, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Deflatie ? Een prachtig idee of niet ?

Waarom de centrale bankiers en overheden zo’n hekel hebben aan deflatie, en is deflatie daadwerkelijk slecht voor de economie? Maar eerst even een kort overzicht wat Deflatie is en de tegenhanger hiervan Inflatie. Als u de internationale media volgt  en de financiele katernen van dagbladen leest, heeft u hoogstwaarschijnlijk gehoord van het briljante plan van de nieuwe premier van Japan, de heer Shinzo Abe. Om Japan uit de destructieve spiraal van deflatie te halen die het land en de economie al 30 jaar verlammen en om  de Japanse economie nieuw leven in te blazen heeft de heer Abe het lumineuze plan opgevat om de regering een mega gigantische berg geld te laten lenen om hiermee bruggen, wegen en openbare gebouwen neer te zetten.

Nieuw plan?? Niet echt hoor, als sinds 1971 toen Nixon de laatste link met het GOUD doorsneed zijn overheden (vooral in het Westen en de laatste 5 jaar ook in de ontwikkelende landen) bezig geweest steeds meer en meer geld te lenen om hiermee steeds verder te kunnen groeien en een nutteloze welvaartsstaat op te bouwen, en de gewone economie steeds meer te verstikken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Federal Reserve zal dit jaar genoeg geld drukken om 11% van alle GOUD te kopen

In de VS gaan er stemmen op om nog dit jaar te stoppen met het inkopen van eigen staatsobligaties. Er wordt vaag verwezen naar het ‘einde van dit jaar’. De centrale bank heeft echter duidelijk gesteld dat de geldpersen slechts tot stilstand zullen worden gebracht wanneer de werkloosheid is teruggedrongen tot 6,5 %.

Het kan nog geruime tijd duren alvorens dat streefdoel is bereikt, de kans is zodoende groot dat de geldpersen nog vele overuren zullen kloppen. De Federal Reserve zal dit jaar genoeg geld drukken om 11% van alle GOUD (!) te kopen, een percentage dat alleszins tot de verbeelding spreekt.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

QE & GOUD, soms geen goede combinatie

In 2012 werd de GOUDprijs een paar keer letterlijk gelanceerd bij de bekendmaking van een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve, kortweg QE (Quantitative Easing) genoemd. Tijdens deze stimuleringsprgramma’s koopt de FED grote hoeveelheden staatsobligaties op, met het doel om zo het vertrouwen in de economie weer terug te krijgen. De GOUDprijs ging normaliter aan de hand van de nieuwsberichten over QE de hoogte in.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

GOUD en zilver report (Week 1)

De prijzen van GOUD en zilver gingen in de eerste week van het nieuwe jaar weer iets omhoog, al was de beweging niet groot. Afgelopen vrijdag sloot de GOUDprijs op €1266,89, een stijging van 1,15% ten opzichte van de prijs van iets meer dan €1.252 een week eerder. De spotprijs voor een kilo zilver was afgelopen vrijdag €744,16, een stijging van 1,9% ten opzichte van een week eerder. Op 28 december werd er op de markt iets meer dan €730 geboden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$