EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5496 tot 5500 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Met de huidige vraag kan zilver naar $ 50

De aangaande valutaoorlog is een van de redenen voor de populariteit van zilver. Net als GOUD wordt zilver gekocht om zich in te dekken tegen toekomstig waardeverlies van de eigen fiatmunt door de massale geldcreatie in de wereld. Hoe langer dit duurt en hoe minder effect het heeft, hoe argwanender de bevolking wordt en hoe meer ze zich richten op edelmetalen zoals GOUD en zilver.

Maar de bevolking zal nu eerder zilver kopen dan GOUD. Zilver is voor de meeste mensen nog betaalbaar terwijl GOUD eerder gekocht wordt door de grote investeerders. Voor 1 ounce GOUD kan je immers meer dan 50 ounces zilver kopen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDprijs mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDprijs automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de GOUD-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDprijs zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Hoe Amerika goochelt met andermans GOUD

Dat Duitsland hun GOUD terug wil uit Amerika heeft te maken met de toenemende argwaan van de Duitser of het GOUD al dan niet fysiek aanwezig is bij de Federal Reserve. Aangezien de Amerikanen nog niet eens een audit of een inspectie toelaten, voedt dit de argwaan nog meer. Wat hebben de Amerikanen dan gedaan met het GOUD?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met GOUD zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Gewicht & Waarde: De monetaire eenheid

De meeste tastbare fysieke goederen worden per gewicht verhandeld. Door gebruik te maken van gewichten (massa-eenheden) kunnen contracten gestandaardiseerd worden. Daarom vindt de meeste handel plaats in de gewichtseenheden zoals tonnen, kilo’s, grammen, ponden, ect. GOUD en zilver zijn hierop geen uitzondering. Ook zij worden verhandeld per gewicht. Welk gewicht gebruik wordt om de handel in te laten plaatsvinden, maakt geen verschil. Aangenomen dat GOUD een betaalmiddel is, dan maakt het niet uit of een uitstekend maatpak verkocht wordt voor een troy ounce GOUD of voor 31.10 gram, beide prijzen zijn hetzelfde.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs