Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5501 tot 5505
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Grafiek: Inflatie in Amerika sinds 1775

Tijdens de jaarlijkse meeting van de American Economic Association presenteerde Carmen Reinhart en Ken Rogoff (auteurs van het boek 'This Time is Different') een paper waarin ze terugblikken op het honderdjarige bestaan van het Federal Reserve systeem. In de paper is een grafiek opgenomen van de consumentenprijsindex (CPI) sinds 1775. Sinds de oprichting van de Fed begon de inflatie al wat op te lopen, maar pas toen de laatste link tussen de dollar en GOUD verbroken werd begon de inflatie echt sterk op te lopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Vliegtuig met GOUDstaven vast op vliegveld van Istanbul

Een vliegtuig van de Turkse vrachtvervoerder ULS Cargo staat al sinds dinsdag aan de grond op de luchthaven van Istanbul, zo bericht de Belgische nieuwssite Vandaag. Het vliegtuig - een Airbus A300 met aan boord 1.500 kilogram aan GOUDstaven - was op weg van Ghana naar Dubai toen het wegens brandstofproblemen een tussenstop moest maken in Turkije. Daar staat het toestel al enige dagen aan de grond.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

India gaat belasting op GOUD verhogen

India staat in de top 10 van landen die het de grootste vraag naar GOUD hebben ter wereld. Het land verhoogde eerder al de belasting op het importeren van GOUD van 2% naar 4%, maar staat nu weer op het punt om de importheffing op het edelmetaal verder te verhogen. Door de slechte betalingsbalans van India wil de regering de belasting op de import verhogen met nogmaals 2%. Op deze manier wil de regering de inwoners en handelaren bewegen tot het importeren van minder GOUD.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Crisis: schoenmakers hebben het druk

Steeds meer Nederlanders laten hun kapotte spullen oplappen. Het zijn GOUDen tijden voor herstellers van kleding, meubels en auto-onderdelen.

Kleermakers nemen extra naaisters in dienst, omdat steeds meer mensen liever nog even met hun 'oude' kleren doen dan nieuwe te kopen. De crisis maakt creatief.

Bron: iex.nl
Geplaatst: zaterdag 5 januari 2013

Let op GOUD en zilver

Indirect is er natuurlijk dat Fed-verhaal van gisteren dat het stelsel van centrale banken niet eeuwig staatsobligaties blijft opkopen. Wat de directe aanleiding nu is voor de daling van GOUD en zilver is mij niet duidelijk.

De Fed hanteert officieel een target van 6,5% werkloosheid om al haar dopingpraktijken te staken. Dat is nu 7,7% en strakjes wordt een getal van 7,8% verwacht (en 155.000 nieuwe banen). Kortom, bij een meevaller kan GOUD nog een klap krijgen, of juist opkrabbelen bij een tegenvaller?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$