Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5511 tot 5515
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Stijging GOUDprijs en zilverprijs in 164 verschillende valuta

Het WK geldontwaarding gaat verder, want de GOUDprijs wist in 2012 opnieuw te stijgen in bijna alle valuta. In dollars stijgt de GOUDprijs al twaalf jaar onafgebroken en ook in euro's is er een bijna onafgebroken stijging waarneembaar vanaf de eeuwwisseling. Op Goldsilver.com werd een overzicht gepubliceerd van de prijsstijging van GOUD en zilver in 164 verschillende valuta. Maar liefst 94% van al deze valuta verloor aan koopkracht ten opzichte van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Paulson gaat ‘all-in’ met GOUDmijnaandelen

Niet enkel Slim Beleggen begint het jaar met een KNAL, ook de legendarische hedge fund manager John Paulson, gerenommeerd voor zijn accurate voorspelling van de implosie van de Amerikaanse vastgoedbubbel in 2008, trekt voluit de kaart van GOUDmijnaandelen in 2013!

Hij vertelde aan zijn aandeelhouders dat hij een nieuw, gespecialiseerd fonds lanceert dat enkel en alleen belegt in de GOUDmijnsector. Voor dit nieuwe fonds zal Paulson zelf bij de start op 1 januari 2013 zo’n 250 miljoen dollar van zijn persoonlijk vermogen investeren, zo veel vertrouwen heeft de man in GOUDmijnaandelen op dit ogenblik.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

India overweegt belastingverhoging op import van GOUD

India, dat wereldwijd de grootste afnemer is van GOUD, overweegt een belastingverhoging op de import van het gele edelmetaal. Doordat er nog steeds grote hoeveelheden GOUD worden ingevoerd blijft de betalingsbalans van India onder druk staan. Dat zei de Indiase minister van Financiën, Palaniappan Chidambaram. De belasting zou omhoog kunnen van 4% naar 6%, met als doel de vraag naar GOUD af te remmen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Regering Egypte belemmert export GOUD uit GOUDmijn

Voor de tweede keer in minder dan twee maanden tijd heeft de Egyptische overheid de export van GOUD uit de grootste mijn van het land verhinderd. Het zou dit maal gaan om een zending van 400 kilogram, die volgens de autoriteiten eerst goedgekeurd moet worden door het Egyptische Ministerie van Olie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Grafiek: Amerikaans GDP uitgedrukt in GOUD wijst op nieuwe depressie

Simon Black van het blog Sovereignman heeft deze week een interessante en confronterende grafiek in elkaar gezet. De grafiek geeft het Amerikaanse GDP per persoon weer, maar dan uitgedrukt in troy ounces GOUD tegen de GOUDprijs van dat moment. De grafiek gaat terug tot 1791 en laat zien dat we vanaf een top in het jaar 2000 hard afglijden naar de niveaus van 1980 (ook een zwaar crisisjaar) en de Grote Depressie van begin jaren 30.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$