EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
31
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5511 tot 5515
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

Vraag naar GOUD in Azië trekt weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst

Chinezen vieren niet alleen op een andere datum dan wij hun nieuwjaar, bovendien wordt het Chinees Nieuwjaar er veel intensiever gevierd. Dat betekent ook dat de Chinezen elkaar dure cadeautjes durven te geven, waarbij GOUD en juwelen erg populair zijn.

De vraag naar GOUD in Azië trekt ook dit jaar weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst en die trend zal zich in de komende weken ongetwijfeld verder zetten. In Hong Kong bedraagt de premie voor een GOUDstaaf momenteel 1,25 dollar per troy ounce, dit volgens de cijfers verstrekt door Barclays.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

Duitsers halen 700 ton GOUD uit buitenland weg

De Duitse centrale bank wil tegen 2020 bijna 700 ton Duits GOUD vanuit het buitenland terug naar Duitsland halen. Dat heeft de Bundesbank bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

Jim Sinclair: Repatriëring Duitse GOUDvoorraad zeer significant

Volgens edelmetaal analist Jim Sinclair is het bericht van de Bundesbank over het terughalen van de Duitse GOUDvoorraad - indien dit bericht op waarheid berust - de meest significante gebeurtenis in de GOUDmarkt in bijna vijftig jaar tijd. In 1965 zette de Franse premier Charles de Gaulle Amerika onder druk, door dollars om te wisselen voor fysiek GOUD. Dat was het begin van het einde van het Bretton Woods systeem.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische GOUDmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het GOUD, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse import van GOUD via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste GOUD producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het GOUD ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische GOUDmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

GOUD wederom profiteur van 'Bernanke boost'

Vandaag heeft GOUD weer weten te profiteren van de Bernanke show van eerder vanmiddag. Bernanke gaf aan dat het economische herstel nog steeds zeer fragiel is, en het daarom onwaarschijnlijk is dat de FED op korte termijn zal stoppen met het programma om grote hoeveelheden geld in de economie te pompen om deze weer op de rails te krijgen. De prijs van GOUD wist vandaag omhoog te klimmen met ongeveer 0,8%, waarbij het edelmetaal de dag afsloot op een koers van net iets boven de 1680 dollar per troy ounce.

Lees verder op prijsvangoud.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs