Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 5516 tot 5520
Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Analyse GOUD week 50

Een nieuwe analyse op het meest favoriete edelmetaal van beleggers, GOUD. De GOUDprijs heeft het in de afgelopen weken niet heel goed gedaan. Als we er een daggrafiek bijpakken, dan valt zelfs te zien dat GOUD sinds 26 november in een kortetermijn neerwaartse trend is gekomen. Op het wat grotere plaatje staat daar tegenover, dat GOUD nu op een mooie steunzone is beland.

Al sinds eind augustus tot aan nu, kan er een groot zijwaarts koerspatroon worden ontdekt in de GOUDkoers. Wij gebruiken voor deze analyse de koers van de SPDR Gold Trust Shares (NYSE: GLD), die de GOUDprijs trackt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 december 2012

GOUD en zilver report (Week 49)

De afgelopen week werd zowel GOUD als zilver weer wat goedkoper. De daling van vorige week zette door en bracht de prijs van GOUD even naar €1.296 per troy ounce, het laagste niveau sinds begin augustus. De zilverprijs bereikte deze week een bodem van €801 per kilo, maar wist donderdag en vrijdag een deel van het verlies goed te maken. Ook de GOUDprijs ging aan het eind van de week weer wat omhoog. Afgelopen vrijdag noteerde een troy ounce GOUD €1.318,60 en wisselde een kilo zilver voor € €822,51 van eigenaar. Het prijsverschil met vorige week is minimaal.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: zondag 9 december 2012

Video: Zo ziet $315 miljard aan GOUDstaven eruit

Filmmaker Brady Haran and chemist Martyn Poliakoff go inside the vaults of the Bank of England, where $315 billion worth of gold bars currently sit.

Each shelf consists of one ton of gold, which equates to $56 million of gold.

Take a look at the Bank of England's enormous supply of gold below (video via Reddit):

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Peak Gold: de cijfers spreken voor zich

In zijn essay On The Principles Of Population argumenteerde Thomas Malthus dat de grondstoffen gelimiteerd zijn zodat de wereldbevolking niet eeuwig kan blijven groeien. The power of population is indefinitely greater than the power in the earth to produce subsistence for man. Over het einde van de olievoorraden is al veel gesproken en geschreven. Maar hoe zit het met GOUD?

[...]

Bron: tweakers.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Meest recente techniek zonnecellen vereist, jawel, GOUD en Zilver!

Onderzoekers van de Amerikaanse Duke-universiteit denken met metamaterialen die van zilveren nanokubussen gemaakt worden het rendement van zonnecellen op te kunnen schroeven. Hun productiemethode zou relatief goedkoop zijn vergeleken met lithografische technieken.

De Duke-onderzoekers, onder leiding van Cristian Ciraci van Duke's Pratt School of Engineering, maken gebruik van metamaterialen. De gewenste eigenschappen van dat materiaal worden bereikt door een dunne GOUD-coating af te dekken met een zeer dunne laag isolerend materiaal, waarop nanokubussen van zilver worden aangebracht. De combinatie van die drie componenten zou zorgen voor een groot lichtabsorberend vermogen van het materiaal, zodat het bijvoorbeeld als zonnecel ingezet zou kunnen worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$