Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5516 tot 5520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Ook Irak krikt zijn GOUDreserves op

Tussen augustus en oktober vorig jaar heeft de Iraakse centrale bank zijn GOUDreserves verviervoudigd tot 31 ton. Het is lang geleden dat Irak nog zoveel GOUD heeft gekocht. De GOUDreserves nemen toe door de onstabiele dollar.

“Gold is the first shelter for countries in times of crisis”, volgens een Iraaks econoom. Irak kan dan ook veel profijt halen uit zijn GOUDreserves gezien de politieke en economische moeilijkheden die het land kent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

BEWIJS: GOUD is geen bubbel

GOUD zit al 12 jaar in een seculaire bull market. GOUD steeg van rond de $ 300 naar een top van $ 1.900 waarna het terugviel naar het huidige niveau rond de $ 1.650. Doordat GOUD al anderhalf jaar in een consolidatiefase, zijn er vele anti-GOUD aanhangers die roepen dat GOUD in een bubbel zit en dat die aan het leeg lopen is. Maar GOUD is stilaan op weg om terug zijn plaats in te nemen die het verdient in het monetaire systeem.

Zo zijn het de Westerse centrale banken die nog amper GOUD verkopen en de centrale banken van de groeilanden die meer en meer GOUD inslaan. Om van een bubbel te spreken, moet er eerst nog een manische fase doorlopen worden waar iedereen GOUD wil bezitten. Dit hebben we tot op heden ook nog niet gezien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Dr. Doom verwacht een 10% correctie van de GOUDprijs

Marc Faber hing vanmorgen aan de lijn met CNBC om zijn visie op de beurzen af te geven. Faber is – hoe kan het ook anders - negatief over de financiële markten, meer bepaald de groeilanden (Vietnam, China, Japan). De aandelen in de opkomende landen hebben er al een geweldige rally opzitten, dus is het tijd voor een pauze, aldus Faber.

Marc Faber is in feite over alle markten negatief, gezien de gigantische beursrally sinds de bodem van maart 2009, maar omdat er zoveel monetaire interventies zijn door de centrale banken is het moeilijk om tegen de markten te speculeren.

Ook voor GOUD verwacht Faber wellicht nog een correctie van zo’n 10%, maar hij verkoopt zijn GOUD niet omdat het als een verzekering fungeert in zijn portefeuille.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Brazilië verdubbelt GOUDreserves!

Brazilië heeft in de tweede helft van vorig jaar stelselmatig GOUD gekocht en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen. Bovendien zijn de Brazilianen geen alleenstaand geval, ook de centrale banken van landen van Rusland over Wit-Rusland tot Zuid-Korea kopen GOUD ter diversificatie van hun reserves.

Brazilië heeft sinds augustus vorig jaar de GOUDvoorraden zelfs verdubbeld! Op 31 december waren de reserves opgelopen tot 67,20 ton, of het hoogste niveau sinds november 2000. Vooral in de laatste 2 maanden van het jaar werd nogal wat GOUD ingekocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

CombiBar voor GOUD als betaalmiddel

De Zwitserse raffinaderij Valcambi, onderdeel van de grote GOUDproducent Newmont, heeft een nieuw GOUDproduct op de markt gebracht. Het is een strip van GOUD ter grote van een kredietkaart waarbij je de strip kan afbreken in kleinere stukjes GOUD van 1 gram.

Op deze manier kan de stip gemakkelijk gebruikt worden als betaalmiddel. De opgang van de GOUDstrip doet zich voornamelijk voor in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zelf.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$