EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
36
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5521 tot 5525
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Platina kan naar pariteit met GOUD

De spread tussen GOUD en platina bedroeg gisteren nog 31,30 dollar en dat was het kleinste verschil sinds april. Om het plaatje wat te verduidelijken: de gemiddelde spread tussen beide edelmetalen bedroeg sinds 1985 190 dollar, met natuurlijk een premie voor platina.

De discount t.o.v. GOUD is nu de kleinste in 9 maanden, maar toch lijkt het ons nog wat vroeg om de come-back van platina van de daken te schreeuwen. We moeten er namelijk rekening mee houden dat het economisch herstel overtuigingskracht mist, op de eerste plaats in Europa.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Duitse Bundesbank gaat deel GOUDvoorraad terughalen

De Duitse rekenkamer heeft de Bundesbank goed wakker geschud. De centrale bank heeft namelijk besloten het advies van de rekenkamer op te volgen en een deel van de GOUDvoorraad terug te halen uit het buitenland. De Bundesbank zal volgens het Duitse Handelsblatt een gedeelte van haar GOUDvoorraad in New York en de volledige GOUDreserve in Frankrijk terughalen. Minder dan een derde ligt momenteel bij de Bundesbank in Duitsland.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Al het GOUD in de wereld - de definitieve infographic

In the aftermath of the Chairman's painful waste of time "interactive" session, which addressed precisely zero of the relevant questions, we would like to ground readers with a real, hard, monetary equivalent, which unlike paper money, has retained its worth over the past 2000 years, and one which no central planning committee can create out of thin air at will. Gold. The chart below should put it all into perspective.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Japanse pensioenfondsen verdubbelen GOUDreserves

Japanse pensioenfondsen, de 2e grootste ter wereld na Amerika, kunnen hun GOUDreserves verdubbelen tegen 2015. Momenteel houden ze 45 miljard Yen aan GOUDreserves. Volgens een adviseur van de pensioenfondsen kunnen ze dit optrekken tot 100 miljard Yen over enkele jaren.

De Japanse overheid is van plan de Yen te devalueren en de inflatie te laten oplopen tot 2 %. Als reactie hierop zouden de pensioenfondsen best meer GOUDreserves aanhouden om de waarde van het fonds te ondersteunen. De recente daling van de Yen zorgde er alvast voor dat GOUD in Yen aan nieuwe recordkoersen noteert.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Chinese GOUDwinkel maakt straatje van duizend GOUDstaven

Begin dit jaar haalde een Chinese GOUDwinkel in Binzhou City een bijzondere stunt uit door duizend GOUDstaven van 1 kilogram op straat te leggen. Uiteraard lagen de staven in een goed afgesloten platte vitrine, voorzien van een dikke en zware glasplaat. Passanten liepen over het GOUDen 'straatje', dat bij duisternis met lampen werd verlicht voor een bijzonder glinsterend effect.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs