Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5526 tot 5530
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Iran smokkelt GOUD om sancties te omzeilen

Vandaag weer een opvallend bericht, welke perfect pas binnen de eerdere berichten over Iran en het gebruik van GOUD om de sancties zoals opgelegd door de Verenigde Staten te ontwijken. Vandaag werd bekend dat Iran vermoedelijk op grote schaal GOUD verkoopt in Afghanistan in ruil voor dollars en olie. Het geld wordt vervolgens gebruik om transacties uit te voeren zodat Iran in de behoefte kan blijven voorzien ondanks de opgelegde sancties.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Guest Post: GOUD-Waarde-Standaard in wording

De GOUDprijs stijgt al elf jaar en steeds meer mensen die GOUD kopen verwachten dat de prijs zal blijven stijgen. Marketupdate plaatst een ingezonden stuk van www.GOUDstudieforum.com over GOUD en de rol van het edelmetaal ten opzichte van het monetaire systeem.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Brodsky: Het is tijd om edelmetaal serieus te overwegen

Op het blog van de website Ritholtz.com verscheen afgelopen week een interessant artikel over de GOUDprijs en de grote ontwikkelingen op de GOUDmarkt van de afgelopen jaren. Het artikel geeft een dermate interessante invalshoek dat ik deze integraal op Marketupdate heb overgenomen.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

GOUD en de weg naar $2.000,-

Al heel lang wordt er gesproken over het feit dat de GOUDkoers op termijn het niveau van $2000,- per troy ounce zal bereiken. In het begin van dit jaar waren verschillende analisten ervan overtuigd dat de GOUDprijs in 2012 boven de magische grens van 2000 uit zou gaan komen. Deze verwachtingen bleken te rooskleurig, want momenteel noteert de GOUDprijs onder de $1700,-. Op zich teleurstellend, maar er is hoop. Door de nieuwe stimuleringen van de FED  kan de GOUDprijs in 2013 nog eens een poging gaan wagen om de 2000 dollar te bereiken!

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

10 landen met de grootste GOUDvoorraden

GOUD is goed in ongewisse tijden. Centrale banken kopen het vooral als het economisch klimaat onzeker is. Er gaan stemmen op dat leden van de eurozone maar hun GOUDvoorraden moeten aanspreken als onderpand voor hun staatsschulden en om de rente op uitgifte van staatsobligaties laag te houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$