Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5526 tot 5530
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Grafieken: Prijzen GOUD en zilver nog steeds in stijgende trend

King World News plaatste deze week een aantal interessante grafieken over de GOUDprijs en de zilverprijs. De grafieken werden ingestuurd door Nick Liard van ShareLynx uit Australië. Een tweetal andere grafieken laat zien hoe het bezit van GOUD en zilver onder beleggingsfondsen en in het beheer van ETF's is toegenomen. De stijgende lijnen maken duidelijk dat steeds meer beleggers belangstelling hebben voor zowel GOUD als zilver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Hedgefondsen haalden in 212 gemiddeld maar 3% rendement

Het afgelopen jaar viel er voor hedgefondsen weinig eer te behalen, want gemiddeld deden ze het veel slechter dan de markt. De HFRX, een breed gedragen index van veel verschillende hedgefondsen, staat slechts 3% hoger dan begin dit jaar. Afgezet tegen de 18% stijging van de Amerikaanse S&P 500 beursindex is dat een buitengewoon laag rendement. Ook de defensieve strategie om GOUD te kopen leverde meer op dan een positie in een hedgefonds, want het edelmetaal steeg met 6% in prijs.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Waarom lenen landen elkaar nog steeds GOUD?

Dat banken GOUD uitlenen aan elkaar is al veel langer bekend. Grote landen als Duitsland, maar ook onze eigen land hebben grote hoeveelheden GOUD buiten de eigen landsgrenzen liggen. Maar waarom slaan landen het GOUD op in andere landen? Waarom het meest waardevolle edelmetaal wat er is uitlenen aan andere landen?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Valcambi CombiBars vanaf volgend jaar ook in de VS

De van oorsprong Zwiterse GOUDsmelterij Valcambi gaat haar CombiBars vanaf volgend jaar ook in de VS aanbieden. De baartjes hebben een gewicht van 50 en 100 gram en zijn op te delen in kleine plakjes van 1 gram per stuk. Handig om cadeau te geven en misschien ook nuttig in een crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Eric Sprott: Waarom kopen slimme beleggers 50x meer zilver dan GOUD?

Eric Sprott verbaast zich over het feit dat de prijs van zilver nog steeds meer dan 50x lager ligt dan de GOUDprijs. Als eerste merkt Eric Sprott op dat de GOUD/zilver ratio historisch gezien meestal tussen de 12:1 en 16:1 lag, veel lager dan de 55:1 die we op het moment van schrijven zien. Is zilver daarom ondergewaardeerd ten opzichte van GOUD?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$