Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 5531 tot 5535
Bron: Solidor.com
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Hayek, Keynes en de Farao waren niet zo dom

Niets wat de overheid onderneemt zal de financiële problemen van het land oplossen. De schulden en tekorten zijn te groot. Zelfs als de belastingontvangsten worden verdubbeld, zal de overheid nog steeds een tekort hebben.

Maar hun antwoord is en blijft, doorgaan met meer gelddrukken met als uiteindelijk gevolg inflatie en sluipend verlies van koopkracht voor de burgers, als ze minimaal geen GOUDen en zilveren munten hebben gespaard.

[...]

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Schiff: GOUD als fiscal cliff play [video]

Misschien is het wel de grootste 'goldbug' ter wereld en het is dan ook niet verassend dat Peter Schiff positief is op GOUD. Er is volgens Schiff op dit moment één goede trade: GOUD kopen met oog op de fiscal cliff.

[... + video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Meer dan 80% van Oostenrijkse GOUDreserve ligt in buitenland

Oostenrijk heeft, net als Nederland en Duitsland, een aanzienlijk gedeelte van haar GOUDvoorraad elders opgeslagen. De centrale bank van het land maakte onlangs bekend dat 224,4 ton GOUD (ongeveer 80% van de totale GOUDvoorraad) ligt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk. Een beperkte hoeveelheid van 6,9 ton ligt in buurland Zwitserland, terwijl Oostenrijk maar 48,7 ton GOUD in haar eigen kluis heeft liggen (17%).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

GFMS: Rapport zilvermarkt november 2012

Zoals de World Gold Council regelmatig rapporten uitbrengt over de stand van zaken op de GOUDmarkt, zo bericht het GFMS van Thomson Reuters over de zilvermarkt. In een recent vrijgegeven rapport over de maand november maakt het GFMS de industriële vraag naar zilver inzichtelijk. Het GFMS verwacht dat de industriële vraag pas in 2014 weer zal aantrekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Optiemarkten geven GOUD extra ‘punch’

Het sentiment voor het GOUD bij de analisten van de grote banken en beurshuizen wordt steeds optimistischer. Tom Kendall, de meest betrouwbare voorspeller van de GOUDprijs in de afgelopen twee jaar, ziet volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg de GOUDprijs volgend jaar gemiddeld 1.880 dollar bedragen.

Jochen Hitzelfd van UnicCredit, die het op één na beste track record heeft, heeft een objectief van 1.950 dollar (inclusief ruimte voor een verrassing in positieve zin). Deutsche Bank AG’s Daniel Brebner is de  nummer 3 en hij ziet de GOUDprijs in Q3 van 2013 op 2.300 dollar staan!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$