Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 5531 tot 5535
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Michael Pento: "GOUDprijs naar $10.000/oz"

Eric King van King World News sprak eerder deze week met vermogensbeheerder Michael Pento over de recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de GOUDprijs. Volgens Pento, directeur van Pento Portfolio Strategies, zal de GOUDprijs vroeg of laat de $10.000 per troy ounce doorbreken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

GOUD teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van GOUD mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: GOUD sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De GOUDkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. GOUD is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de GOUDprijs zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is GOUD ver teruggezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Vertaling freegold interview met Koenraad Verheyden

Begin oktober vorig jaar werd Koenraad Verheyden geïnterviewd door het Freegoldforum. Koenraad koopt al veertig jaar GOUD en begon dus al met het kopen van GOUD kort na de ontkoppeling van de dollar aan GOUD. Hij is dus echt een expert, die kan meepraten over de ontwikkelingen op het gebied van GOUD en valuta en die vanaf het begin meemaakte hoe de freegold theorie ontstaan is.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Hoe GOUD ontgonnen wordt

In de onderstaande documentaire staan de processen vermeld die nodig zijn om GOUD te ontginnen en te verwerken.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Schuldencrisis en inflatie – wordt 2013 het jaar van de Zwitserse goldrush?

De BBC wijdde afgelopen week een reportage aan de ‘goldrush’ in Zwitserland. De GOUDindustrie is booming in het land. Niet zo vreemd. Economie-redacteur Egbert Kalse stelde in september al in NRC Handelsblad:

En de inflatie loopt op. In de eerste plaats in de Verenigde Staten, waar de centrale bank (de Fed) de geldpers dit jaar opnieuw stevig heeft aangezet. De dollar wordt daardoor minder waard. En de dollar is de munt waarin GOUD wordt afgerekend. Kalse schreef eerder dit jaar:

“Hoe meer de Fed zich met de economie bemoeit, des te groter is [volgens beleggers] het risico op inflatie. De Fed verruimt immers de geldhoeveelheid zonder dat daar extra productie tegenover staat. Door het extra aanbod [van dollars] daalt de koers en als op de lange termijn de [economische] groei weer aantrekt, kan dat leiden tot geldontwaarding.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$