Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5536 tot 5540
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Opkomende landen vergroten GOUDreserves

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds heeft Brazilië zijn GOUDreserves in oktober 2012 met 17,2 ton vergroot naar een totaal van 52,5 ton. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2001. Niet alleen Brazilië is bezig met het uitbreiden van zijn GOUDreserves, ook landen als Kazakhastan (+7,5 ton), Turkije (+17,5 ton) en Rusland (+0,4 ton) verhoogden hun GOUDvoorraad in totaal met ruim 40 ton.

Duitsland, na de VS de grootste GOUDbezitter ter wereld, bracht in oktober zijn GOUDreserves juist terug met 4,2 ton. Dit is de eerste reductie sinds juni. GOUD maakt op dit moment nog maar 0,5% uit van de totale reserves van de Brazilianen en 20% van Kazakhstan’s totale reserve. Beide landen lopen nog fors achter op de ruim 70% aan GOUDreserves die de VS en Duitsland hebben gealloceerd van hun totale bezittingen.

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

VIDEO: 'GOUD naar 2,000 dollar'

Analist Michael Dudas zegt dat GOUD wel naar de 2,000 dollar kan. Een mooi opwaarts koersdoel. Het is wel opletten voor een toenemende volatiliteit.

[video]

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

GOUDanalyse: week 48

De GOUDprijs is in de afgelopen week iets verzwakt, dat is op zich niet heel erg, maar het slaat wel een kleine deuk in het positieve korte termijn plaatje. Waar we eerst vrij positief waren op het edelmetaal, wordt nu een wat voorzichtige visie ingenomen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

'Aangetekend GOUD komt niet altijd aan'

Dat zei Beeuwke Keizer, directeur van Federatie GOUD en Zilver, dinsdag na berichtgeving hierover door De Telegraaf. ,,Juweliers, GOUDsmeden, de groothandel, horlogemakers, ze doen er alles aan om hun pakketjes veilig te verzenden, maar toch krijgen we berichten dat ze niet aankomen. Of het nu diefstal of een warrige distributie is, geen idee, maar ze komen niet aan'', waarschuwt Keizer.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Grafieken: Verkopen US Mint afgezet tegen de GOUD- en zilverprijs

De US Mint publiceert op haar website de verkoopcijfers van alle GOUDen en zilveren munten sinds 1968. Om deze grote hoeveelheid cijfers inzichtelijk te maken heeft Marketupdate twee grafieken samengesteld die de verkoop van GOUDen en zilveren munten afzet tegen de ontwikkeling van de GOUD- en zilverprijzen. Uit deze grafieken kunnen we een aantal interessante conclusies trekken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$