Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5536 tot 5540
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Irak breidt haar GOUDreserve flink uit

Irak heeft voor het eerst sinds jaren weer GOUD aan haar reserves toegevoegd. Het land kocht in de maanden augustus en september in totaal meer dan 25 ton GOUD, zo blijkt uit de meest recente data die het IMF heeft vrijgegeven. De aankoop van Irak behoort tot de grootste officiële aankopen van dit jaar. Alleen Rusland, Turkije en Kazachstan kochten dit jaar in een soortgelijk tijdsbestek meer GOUD.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Iran trekt voor 500 miljoen aan GOUD investeringen aan

Zoals al eerder bericht heeft Iran het op dit moment zwaar. Het land staat onder druk van de complete wereld en er zijn door diverse landen sancties opgelegd om te voorkomen dat het land verder kan gaan met bijvoorbeeld het ontwikkelen van nucleaire wapens. Afgelopen weekend is bekend geworden dat Kazachstan en de Arabische Emiraten voor 529 miljoen dollar een belang hebben genomen in enkele GOUDmijnen in Iran om zo verder invloed te krijgen op het edelmetaal wat in Iran in de grond zit.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

GOUD dik de hoogte in door falend Amerika

Meerdere dagen ging het fout, maar vandaag is GOUD dan toch eindelijk weer eens behoorlijk de hoogte ingeschoten. GOUD staat op dit moment op een koers van 1658 dollar, terwijl het edelmetaal de dag begon met een koers die 10 dollar lager lag. Een halve procent erbij in één dag tijd is behoorlijk te noemen, zeker in het kader van het koersverloop van GOUD van de afgelopen week.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Russische centrale bank zet nominale waarde op GOUD- en zilverbaren

De Russische centrale bank heeft nieuwe GOUDen en zilveren baren uitgegeven die in het teken staan van de olympische spelen van 2014. Dit sportevenement zal plaatsvinden in de Russische stad Sotsji. De baren zijn bijzonder omdat ze voorzien zijn van een nominale waarde in roebels. Ze hebben tevens de status van wettig betaalmiddel gekregen.

Bron: nieuwsbank.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Doorzichtig GOUD ontrafeld

Een dunne GOUDlaag is praktisch ondoorzichtig, maar met een rooster van minuscule gaatjes erin, laat zo'n GOUDlaag verrassend veel licht door. Het mechanisme hierachter stond bijna een decennium ter discussie, maar is nu door onderzoekers van de Universiteit Leiden, FOM en FOM-instituut AMOLF ontrafeld. Samen met collega's uit China en Frankrijk publiceerden ze hun ontdekking gisteren in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Nature.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$