Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 5536 tot 5540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Klinken op een ‘GOUDen’ 2013

Nog even en 2012 gaat alweer de geschiedenisboeken in. Het was een goed beursjaar en 2013 dient zich nu al aan als een jaar vol spektakel, maar voor ons primeren enkele thema’s, waaronder GOUD.

Bij Slim Beleggen zijn we er al langer van overtuigd dat de GOUDprijs nog (veel) hoger kan in de komende jaren. Diegene die nog niet mee is in het GOUDverhaal, kunnen we nog eens wijzen op de onderstaande argumenten die wijzen op een stijgende prijs van GOUD in de komende jaren.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

GOUDmijnaandelen bodemen

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat GOUD de laatste top neer zette. Gezien het verloop van de GOUDkoers de laatste 10 jaar, mogen we binnen niet al te lange tijd weer een stijging naar een nieuwe high verwachten. Aan de stijging van de GOUDprijs kunnen beleggers en handelaren goed verdienen. Door het fysieke metaal te kopen en voor de traders die wat risico niet schuwen bijvoorbeeld d.m.v. het CFD (Contract For Difference).

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Waar is ons GOUD?

Ons GOUD, en daarmee bedoelen we niet de oorbellen die op het nachtkastje liggen, maar de GOUDstaven van Nederland liggen niet echt binnen handbereik. Het grootste deel ligt in New York.

Maar een klein gedeelte, slechts elf procent, van het GOUD van De Nederlandse Bank ligt daadwerkelijk bij deze bank opgeslagen.

Meer dan de helft van ons GOUD ligt in New York. In de Amerikaanse Federal Reserve. Twintig procent van de staven is veilig opgeborgen bij de Canadese centrale bank in Ottawa en nog eens twintig procent ligt in Londen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Amerikaanse comité wil belasting heffen op mijnbouwbedrijven

Een rapport van de Amerikaanse overheid concludeert dat de staat meer inkomsten kan binnenhalen door extra belasting te heffen op mijnen die GOUD en andere waardevolle metalen uit de grond halen. De bodemschatten kunnen volgens de onderzoekers beschouwd worden als een nationale reserve en daarom zou de belastingbetaler ook moeten profiteren van de opbrengst van deze mijnen. Een belasting van 12,5% op de winning van waardevolle metalen zou de schatkist honderden miljoenen per jaar kunnen opleveren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Grafiek: Totale GOUDreserve eurosysteem in 2012

De ECB publiceert iedere week op haar website een geactualiseerde geconsolideerde weekstaat van het Eurosysteem. Hierop worden wekelijkse veranderingen op de balans bijgehouden. Ieder kwartaal wordt de GOUDreserve bovendien opnieuw gewaardeerd tegen de marktprijs van GOUD van dat moment.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$